Ostvarite popust od 10% s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

AGBEE10
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Rivijera Šibenik

Rivijera Šibenik INFO

Jedna od atraktivnijih i zanimljivih turističkih regija u Hrvatskoj upravo je rivijera Šibenik koja zauzima dio sjeverne Dalmacije. U svom zaleđu omeđena je planinom Dinarom te se obalom proteže od Pirovca na zapadu do Ražnja na jugu i obuhvaća više od 200 manjih i većih otoka te nadmorskih grebena.

Kristalno čisto more, plaže, otoci, vinogradi, autentična ribarska sela te ostaci srednjovjekovnih gradova okruženih zidinama samo su neka od brojnih ljepota rivijere Šibenik. Ono što je čini vrlo posebnom su dva bisera prirode – Nacionalni Park Kornati sa svojih 89 prekrasnih otoka i hridi te Nacionalni Park Krka gdje se rijeka Krka svojim tokom od 72 Km probija tijesnim kanjonima prema Jadranskom moru i ostavlja za sobom bajkovite kaskade, slapove i jezera.

Grad Šibenik je kulturno i administrativno središte šibenske rivijere, a tu su i atraktivna mjesta Vodice, Rogoznica, Primošten  te  Zaton, Pirovac, Tisno, Tribunj, Srima, Brodarica, Žaborić, Grebaštica, Šparadići…Otoci Murter, Zlarin, Žirje, Kaprije, Prvić  i Kornati odišu mirom i netaknutom prirodom obogaćenom mirisima Mediterana. Upravo zbog brojnih otoka Rivijera Šibenik jedna je od atraktivnih područja za jedrenje u Hrvatskoj. Ukupno 13 marina za jahte zadovoljavaju najviše kriterije. Marina FRAPA u Rogoznici je već godinama najbolja marina u Hrvatskoj i uvijek u samome vrhu Mediterana.
Rivijera Šibenik ponosna je na vrhunska mjesta za kupanje, ali i lijepe plaže. Plaža Lolić u Pirovcu, Plava plaža u Vodicama i Bijela plaža u Solarisu dobitnice su Plave zastave. Za obiteljski turizam prilagođena naselja i mjesta poput Solarisa, Primoštena, Rogoznice, Murtera, Vodica upravo su ono što privlači mnoge obitelji.

Izdvajamo:

Šibenik je grad koji uspješno spaja slavnu prošlost i dar prirodnih ljepota. Gradu čije su ime spominjali kraljevi, priroda je podarila i bogatstvo otoka okupanih plavetnilom mora, te fascinantan krajolik Nacionalnog parka Krka. Šibenik je grad s najviše orgulja i skalina u cijeloj Hrvatskoj. Osim zadivljujućih povijesnih znamenitosti Šibenik ima fantastičnu ugostiteljsku ponudu, trgovačke centre, kino komplekse, čak četiri utvrde od kojih najposjećenije su utvrda Sv. Mihovila i jedna od najboljih morskih utvrda na Mediteranu, utvrda Sv. Nikole. Razgledajući grad zasigurno će Vas oduševiti nadaleko poznata Katedrala Sv. Jakova, najznačajnija renesansna građevina u Hrvatskoj. Ne propustite posjetiti vinski bar Bunari, odlično mjesto za izlaske, na kojemu tijekom cijele godine nastupaju različiti kvalitetni izvođači.

Vodice su turističko središte poznato po  živosti, raznolikoj turističkoj ponudi I velikom izboru privatnog smještaja. Mjesto bogato tradicijom i starinom, idealno za odmor prožet bogatim sadržajem. Posjetite brojne kulturne spomenike koji će vam ispričati Vodičku prošlost. Neki od njih su crkva od Karmela (brdo Okit), Čorićev toranj, crkva Sv. Križa, župna crkva Sv. Križa sa zvonikom i crkva Sv. Ilije Proroka. Tokom dana okupajte se i osunčajte na atraktivnim  plažama,od kojih su poznatije: šljunčano betonska plaža Hangar i pješčana „Plava plaža“ koja je posebno zanimljiva djeci. Tu su I razne mogućnosti za bavljenje sportom. U večernjim satima uživajte u šetnji uz obalu, kušajte specijalitete ovoga kraja u nekom od brojnih restorana (riba na sve moguće načine, fritule, kroštule, domaće vino….) ili se ukrcajte na stari jedrenjak koji će vas odvesti u noćno razgledavanje morskog arhipelaga.

Rogoznica je mirno mediteransko mjesto poznato po  šljunčanim, betonskim i kamenim plažama na kojima svatko može pronaći svoj kutak. Zbog velikog izbora smještaja uz samu plažu ili u njenoj neposrednoj blizini idealna je destinacija za obiteljski odmor. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u brojnim vodenim sportovima, pješačenju i mnogim drugim aktivnostima. Uzduž šetnica uz more naići će te na mnogobrojne restorane koji nude domaće specijalitete. Ne propustite posjetiti prirodni fenomen, jezero „Zmajevo Oko“.

Primošten je malo mjesto koje se nalazi svega 27km od Šibenika. Stari dio mjesta smjestio se na malom otoku koji je kopnom bio povezan mostom. Most je kasnije zamijenjen nasipom i tako je Primošten postao poluotok. Mjesto je sačuvalo svoju mediteransku atmosferu i sva obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja što se posebno vidi u njegovim uskim ulicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta. Primošten krase duge šljunčane plaže i lijepo šetalište. Poznata plaža u Primoštenu je plaža Raduća. Tijekom ljetnih mjeseci u Primoštenu se održavaju razne manifestacije kao što su: Primoštenske užance, ribarska večer, večeri folklora i klapske večeri. Za one željne malo življe zabave tu je disko klub Aurora koji je jedan od poznatijih klubova na Jadranu. Želite li kušati razne specijalitete Primoštena posjetite restoran „Staro selo“, restoran „Amfora“, konobu „Jerko“ i konobu „Torkul“.

Mikroklima

ŠIBENIK

Klima Šibenskog područja je izrazito mediteranska sa 2710 sunčanih sati godišnje. Temperature su ljeti relativno visoke, no ublažuje ih ugodan vjetar maestral (puše s mora prema kopnu). Ljeta su suha dok je zimi više oborina.
 

Broj sunčanih sati godišnje - 2534,1 h

Srednje izmjerene temperature zraka 
               - siječanj     -    6,8 °C
               - kolovoz   –   24,5 °C

Maximalne izmjerene temperature zraka
               - siječanj   -     21,4 °C
              - kolovoz   -     39,2 °C

Srednje izmjerene temperature mora
               - siječanj    -    12,5 °C
               - kolovoz   -     23,5 °C
Broj toplih dana > 25 °C
              - svibanj    -    8
              - lipanj      -   21
              - srpanj     -   29
              - kolovoz   -  29
              - rujan       -  18

Znamenitosti

Šibenik

 • Katedrala Sv. Jakova – najznačajniji spomenik renesanse u Hrvatskoj čija je gradnja započela 1431. godine i pripada svjetskoj baštini UNESCO –a . U cijelosti sagrađena od kamena, bez uporabe drugih materijala te sadrži više od 70 portreta na svojim apsidama. Mali trg koji je okružuje je jedan od najljepših hrvatskih trgova.
 • Stara jezgra grada Šibenika s brojnim crkvama, tvrđavama i bedemima iz XIV.-XVII. stoljeća koje su proglašene spomenicima kulture .
 • Tvrđava Sv. Mihovila - tvrđava iz XV. nalazi se na uzvisini 70m nad morem iz nad stare gradske aglomeracije pruža predivan pogled na grad Šibenik i šibenski arhipelag.
 • Muzej «Četiri Bunara» – smješten je na dnu jednog od starih gradskih bunara koji je opskrbljivao grad vodom, a sada se ovdje često organiziraju koncerti .
 • Tvrđava Sv. Nikole - nalazi se na malom otoku u kanalu, na samom ulazu u Šibenik, i s kojeg se stoljećima branio grad od napada.

Vodice

 • Čorićev Toranj sagrađen od obitelji Fondra 1646.g. Stambeni i obrambeni objekti utvrđeni su visokim ogradnim zidom jer je toranj građen u vrlo nemirno doba. Danas se u dvorištu tornja ljeti može uživati u kino predstavama ali se u sam toranj ne može ući jer je u ruševnom stanju.
 • Crkva Sv. Križa - gotička crkvica sagrađena početkom 15. Stoljeća. Poznata je po vrijednom detalju, staroj romaničko-gotičkoj škropionici na stupu, koja je jedina takva u ovom djelu Dalmacije. Tokom ljeta u crkvi se tijekom cijelog dana održavaju izložbe i to najčešće moderne umjetnosti.
 • Župna crkva Sv. Križa sa zvonikom - ova crkva se gradila na temeljima starije kapelice, baroknog je stila i djelo je Šibenskog majstora Ivana Skoke.  Zvonik je djelo dubrovačkog majstora Vicka Macanovića a gradio se punih 20 godina.
 • Crkva Sv. Ilije Proroka - crkva je izgrađena 1298.g. a izgradili su je mještani Pišče. Tek 1493.g. posvećena je Sv. Iliji Proroku. Crkvica je ograđena zidom i pretpostavlja se da se uz nju nalazilo groblje. Danas se u ovoj crkvici misa služi samo jednom godišnje i to 20. kolovoza.

Rogoznica

 • Župna crkva - Sagrađena je 1615 godine. Nalazi se u starom djelu Rogoznice, na vrhu naselja s kojega se možete vidjeti cijelu panoramu Rogoznice.
 • Kapelica Djevice Marije – Nalazi se na rtu poluotoka Gradina a posvećena je zaštitnici rogozničkog stanovništva i luke Gospi od Kapelice. Za njeno štovanje vezana je legenda o čudotvornoj Gospinoj slici

Primošten

 • Župna crkva sv. Jurja - sagrađena 1485. godine, i nekoliko je puta uređivana i nadograđivana. U crkvi se čuva ikona Blažene Djevice Marije sa srebrnim okovom.
 • Crkva sv Roka - sagrađena u 17. Stoljeću, važan je spomenik kulture.

Izleti

Rivijera Šibenik smještena je u samom središtu Jadrana i ima najpovoljnije polazišne točke za izlete. Nacionalni park Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku koja teče kroz slikovit kanjon dug 75 Km.  Iako se može doći autom najljepši je pristup brodom. Oduševiti će Vas slapovi i kaskade u bujnom zelenilu . Tu je Skradin mali grad na obali rijeke Krke, gdje se miješaju slana I slatka voda.  Skradin je grad tradicionalnih susreta dalmatinskih klapa, ponosan na 2000 godina dugu povijesti te bogatu gastro ponudu. Nezaboravan izlet brodom provedite u Nacionalnom parku Kornati sa arhipelagom od oko 150-tak otoka od kojih je 89 u sklopu nacionalnog parka. Otočje je karakteristično po oskudnoj vegetaciji, nedostatku vodenih tokova, kristalno čistom moru te velikom broju uvala i hridi. Šibenski Arhipelag nudi mogućnosti izleta na otok Krapanj gdje će te upoznati tradiciju vađenja i obrade spužvi, na otok Zlarin gdje će vas oduševiti tradicija vađenja i obrade koralja, te proizvodnje nakita od istih. U blizini su još dva nacionalna parka – Nacionalni park „Paklenica", poznat među alpinistima, te Nacionalni  park „Plitvička jezera". Preporučujemo da posjetite i Sokolarski centar u Dubravi. Sokolarenje je vještina lova sa sokolom staro koliko i najstarije kulture naše planete. Posjetite Tribunj, malo ribarsko mjesto koje se nalazi 2 Km zapadno od Vodica. Povijesna jezgra je nastala na malom otoku  koji je sa kamenim mostom povezan sa kopnom. Poseban doživljaj pruža Etno selo Burnji pokraj Primoštena.  Burnji karakterizira život dalmatinskog težaka, poznato je po safariju s magarcima, životinji koja je pred izumiranjem. Ne propustite ni Avanturu raftinga na rijeci Zrmanji ili Cetini.  Posjetite povijesne gradove u okolici ; Split – grad koji je nastao iz palače stare 1700 godina, a sagradio ju je rimski car Dioklecijan od 295. – 305. godine i Trogir – grad  pod zaštitom UNESCO-a, poznat i po veselim ljetnim noćima u mjestu i zabavama mještana i posjetitelja.

Avantura

Šibenska rivijera sa bogatom prirodnom raznolikošću nudi bezbroj mogućnosti bavljenja sportom. Vodeni sportovi su zastupljeni u velikom broju, tako da možete uživati u jedrenju, skijanju na vodi, windsurfingu.. Poseban doživljaj je ronjenje u kornatskom arhipelagu. Raj za avanturiste je rafting na rijeci Zrmanji. Za pravu dozu adrenalina probajte bungee jump s mosta u Šibeniku. Visina mosta je 40m a raspon luka 362m. Nikakvo pred-iskustvo nije potrebno da biste započeli bungee aktivnosti. Donesite samo malo dobre volje I hrabrosti (i novce za skok) s vama. - Svake godine od 01.07. - 01.09. (radnim danom 10.00 - 20.00h; nedjeljom 10.00 - 14.00h)

Gastro

Gastronomska tradicija rivijere Šibenik ima sličnosti sa talijanskom kuhinjom što se  može pripisati dugoj mletačkoj vladavini na ovom području tijekom Srednjeg vijeka. Karakteristike kuhinje ovog područja su svježe namirnice, jednostavna priprema začinjena peršinom, češnjakom, lukom i lovorom. Najpoznatiji specijaliteti su svakako pečena riba, dagnje na buzaru, brudet, te rižoti od plodova mora, pečena janjetina i pečena prasetina popraćena pečenim krumpirima i salatom. Najpoznatiji specijalitet šibenskog zaleđa je sir iz mješine i pršut. Preporučujemo crno vino sorte «Babić» sa najpoznatijih primoštenskih vinograda čije su loze uzgajane na kaskadnim terasama u primorju. Posebno prepoznatljiva za ovo područje je i domaća rakija u više varijanti – lozovača i travarica, te desertna vina - prošek i maraština. Kao tradicionalni deserti u šibenskoj kuhinji se pojavljuju „rožata“ – kolač od jaja, mlijeka i karamele; „fritule“ – rade se od dizanog tijesta s dodatkom grožđica i likera. Ako ste ljubitelj dobre hrane svakako posjetite TicTac restoran sa ribljim specijalitetima na otoku Murteru ili čuvenu konobu Šarićevi Dvori koja se nalazi u etno selu Burni nedaleko od Primoštena i koja nudi bogatu ponudu domaćih specijaliteta čiji je nezaobilazni gost i Michael Schumacher kada posjeti Hrvatsku.

Zabava

Posjetite Međunarodni festival djeteta, Šibensko kulturno ljeto i večeri dalmatinske šansone, koji su postali ljetna tradicija grada Šibenika. U Rujnu grad poprima renesansno ruho, budući da se u tada održava srednjovjekovni sajam koji nas vraća u daleku prošlost. a one koji žele zabavu do ranojutarnjih sati trebaju zaplesati u disko klubu Aurora u Primoštenu ili u diskoteci Hacijendi u Vodicama u kojima se zabavljaju mladi sa cijelog Jadrana. 

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati Rivijera Šibenik Regija:

Rivijera Šibenik preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Apartman - Tribunj Apartmani Mila Od 78 €
 • Tribunj,
 • Osobe: 1-4
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
Apartman - Vodice Apartmani Ante Od 86 €
 • Vodice,
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Rogoznica,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 3 dana
Apartman - Vodice Apartman Luce Od 247 €
 • Vodice,
 • Osobe: 5-10
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 3 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2024