Žaborić (Šibenik)

Lokacija: Rivijera Šibenik
Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)Žaborić (Šibenik)

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Žaborić (Šibenik) - vodič

Žaborić je primorsko mjesto smješteno koje se smjestilo svega 10-ak km od povijesnog grada Šibenika.  Stanovništvo ovoga mjesta od davnina se bavi poljoprivredom, ribarstvom i sada turizmom. Mjesto je poznato po svojim uređenim prirodnim pjeskovitim i šljunčanim plažama, te po kristalno čistom moru. Duž prekrasne obale izgrađena je i duga šetnica gdje možete uživati u večernjim satima i gledati prekrasan zalazak sunca. Ovo nekadašnje malo mjesto postalo je jedno od najvećih turističkih naselja na ovome području. Tijekom ljetnih mjeseci kao i u svakom turističkom mjestu tako i u Žaboriću organiziraju se brojne fešte a jedna od najpoznatijih je „Žaborička fešta“  koja se održava u mjesecu srpnju. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u jet-ski, biciklizmu, odbojci na plaži, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, odbojci na pijesku, jedrenju i brojnim drugim aktivnostima. Ukoliko se želite zabaviti do ranih jutarnjih sati posjetite Primošten, tu se nalazi jedna od najpopularnijih diskoteka na Jadranu-Aurora.

Obavezno posjetite

Šibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu koji se smjestio na ušću rijeke Krke. Poznat je po svojim brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o njegovoj burnoj i dugoj prošlosti. Posjetite i razgledajte tvrđavu Sv. Mihovila, tvrđavu Sv. Nikole, tvrđavu Sv. Ivana, tvrđavu Šubićevac, katedralu Sv. Jakova, crkvu Sv. Frane, crkvu Sv. Dominika, 4 bunara i mnoge druge. Ukoliko se želite malo bolje upoznati s povijesti ovoga grada posjetite muzej grada Šibenika, galeriju Madrgal, galeriju Sv. Krševana i galeriju AG. Osim po svojim povijesnim spomenicima Šibenik je poznat i po ljetnim događanjima i manifestacijama koje se održavaju. Neke od njih su Međunarodni dječji festival, Šibenska noć, orguljaška ljetna škola i Šibensko kulturno ljeto.

Primošten je mjesto smješteno na otoku, okruženo sa sedam otočića. Ovo je mali mediteranski gradić što se posebno vidi u njegovim uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta. od kulturnih spomenika u Primoštenu možete vidjeti crkvu Sv. Jurja iz 1485.g. i crkvu Sv. Roka iz 1680.g. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, mini golfu, odbojci na pijesku, parasailingu i brojnim drugim aktivnostima.

Rogoznica je naselje i luka u istoimenoj uvali. Naselje je smješteno na poluotoku koji uvalu dijeli na dva istočni i zapadni dio. Mjesto krase dvije srednjovjekovne crkve, crkva Sv. Nikole i crkva bl. Ivana Trogirskog.

Vodice su turističko središte smješteno uz more u širokom zaljevu. Mjesto koje se ponosi svojom tradicijom i starinom. Od kulturnih spomenika posjetite i razgledajte crkvu od Karmela, Čorićev toranj, crkvu Sv. Ilije Proroka, crkvu Sv. Križa i župnu crkvu Sv. Križa sa zvonikom. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u odbojci na pijesku, nogometu, košarci, biciklizmu, ronjenju, fitnesu u moru i brojnim drugim sportskim aktivnostima. Vodice su dobitnik odličja „turistički cvijet“koje se odaje mjestu s posebno atraktivnom turističkom ponudom.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Žaborić (Šibenik)

Savršen
4.6
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.6
Plaže
4.7
Turistička ponuda
4.2
Gostoljubivi mještani
4.9

 • Savršen 4.8
  Ljiljana
  Par Hrvatska
  06.07.2020.
  Osjećali smo se sigurno i opušteno, sve je bilo super.
  Jednostavno ako želite miran i siguran odmor uz more sa zvucima ptica i cvrčaka onda ste na pravom mjestu Žaborić.
 • Savršen 4.6
  Suzana
  Obitelj Hrvatska
  09.08.2016.
  Mirno, sigurno mjetso
  Uistinu, za one koji cijene mir, to je savršeno mjesto!
2/26
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Žaborić (Šibenik) preporuka smještaja

* cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Žaborić (Šibenik),
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,4
 • Zadnja rezervacija prije 11 sati
Apartman - Žaborić (Šibenik) Apartman Nenad Od 457 kn
 • Žaborić (Šibenik),
 • Osobe: 3-5
 • Ocjena gostiju: 4,6
 • Zadnja rezervacija prije 14 sati
 • Žaborić (Šibenik),
 • Osobe: 6-8
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Žaborić (Šibenik),
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,0
 • Zadnja rezervacija prije 7 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020