Skradin

Lokacija: Rivijera Šibenik
SkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradin

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Skradin - vodič

Skradin je mali gradić smješten 15km od Šibenika uz rijeku Krku. Jedan je od starijih Hrvatskih gradova koji svoju povijest ispisuje još u doba Ilira. Ime je dobio za vrijeme rimske vladavine, tako je nastala antička Scardona. Nakon što je Rimska Scardona bila do temelja razrušena i opustošena naselje su obnovili Hrvati i dali mu ime Skradin. Skradin je privlačna turistička destinacija s autohtonom kamenom gradskom jezgrom u čijoj se blizini nalaze atraktivna izletišta, slapovi skradinskog buka, Roški slap i franjevački otočić Visovac. U Skradinu se nalazi jedna od najljepših marina Hrvatske.  Skradin je poznat po svojoj burno prošlosti dugoj 6000 godina, a ukoliko želite saznati više o ovom dražesnom gradiću razgledajte njegove povijesne znamenitosti. Neke od njih su: crkva Male Gospe sa zvonikom (nalazi se na največem trgu u središtu grada - 18. Stoljeće), pravoslavna crkva Sv. Spiridona (nalazi se u staroj gradskoj jezgri), crkve Sv. Petka i Sv. Jeronima (smještene su u staroj gradskoj jezgri) i Bribirska Glavica (15 km od Skradina - lokalitet star šest tisuća godina, na čijem području se mogu naći ostaci od prapovijesti, preko antike i srednjeg vijeka do danas).  Ne propustite posjetiti ljepote Nacionalnog parka Krka i Skradinski buk, Roški slap i Visovac koji se nalaze u sklopu Nacionalnog parka. Tijekom ljetnih mjeseci iz Skradina često voze brodske linije za Nacionalni park Krka. U Skradinu možete uživati kupajući se na kupalištu koje se nalazi na rijeci Krki ili na plaži koja se nalazi na utoku Krke u more.  Ukoliko ste ljubitelj gastronomije i želite kušati specijalitete ovoga kraja posjetite restoran „Zlatne Školjke“, restoran „Bak“ restoran „Barbara“, konobu „Prstaci“, konobu „Dalmatino“ i konobu „Bonaca“. Posjetite Skradin koji je jednostavno čudesan u svakom svom detalju--malen, slikovit i ukusan, na mjestu gdje rijeka ljubi more.

Obavezno posjetite

Šibenik je mali samorodni Hrvatski grad koji se smjestio na ušću rijeke Krke. Poznat je po svojim brojnim povijesnim znamenitostima: tvrđava Sv. Mihovila, tvrđava Sv. Nikole, tvrđava Sv. Ivana, tvrđava Šubičevac, katedrala Sv. Jakova, vrkva Sv. Frane, crkva Sv. Dominika i 4 bunara. Osim po povijesnim znamenitostima Šibenik je poznat i po manifestacijama koje se organiziraju tijekom ljeta: međunarodni dječji festival, Šibenska noć, večeri Dalmatinske Šansone, Šibensko kulturno ljeto i brojne druge.

Vodice su turističko središte smješteno uz more u širokom zaljevu. Ovo je mjesto koje se ponosi svojom tradicijom i starinom. Od povijesnih spomenika razgledajte crkvu od Karmela, Ćorićev toranj, crkvu Sv. Ilije Proroka, crkvu Sv. Križa i župnu crkvu Sv. Križa sa zvonikom. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u odbojci na pijesku, nogometu, košarci, biciklizmu, ronjenju, i brojnim drugim aktivnostima. Vodice su dobitnik odličja „turistički cvijet“ koje se odaje mjestu s posebno atraktivnom turističkom ponudom.

Primošten je malo mjesto smješteno na otoku, okruženo sa sedam otočića. Ovo je tipično mediteransko mjesto što se posebno vidi u njegovim uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta. Primošten krase dvije crkve: crkva Sv. Jurja iz 1485.g. i crkva Sv. Roka iz 1680.g. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, mini golfu, odbojci  na pijesku, jet-ski, i mnogim drugim aktivnostima.

Rogoznica je naselje i luka u istoimenoj uvali. Naselje je smješteno na poluotoku koji uvalu dijeli na istočni i zapadni dio. U mjestu se nalaze dvije crkvice: srednjovjekovna crkva Sv. Nikole, srednjovjekovna crkva BL. Ivana Trogirskog.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Skradin

Sjajan
4.3
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.4
Sigurnost
4.7
Plaže
3.4
Turistička ponuda
4.6
Gostoljubivi mještani
4.3

0/7
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17
Ostale kategorije smještaja u destinaciji Skradin

  Skradin preporuka smještaja

  * cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  • Skradin,
  • Osobe: 2-3
  • Ocjena gostiju: 4,8
  • Zaton (Sibenik),
  • Osobe: 1-4
  • Zadnja rezervacija prije 13 sati

  Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Quality guarantee UKAS - ISO 9001
  Secure payment HTZ

  All rights reserved © 2020