Skradin

Lokacija: Riviera Šibenik
SkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradinSkradin

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Skradin

Skradin je majhno mesto, ki se nahaja približno 15 km od Šibenika ob reki Krki. Mesto je eno izmed najstarejših hrvaških mest, ki je začelo pisati svojo zgodovino v času Ilirov. Skradin je dobil svoje ime med rimsko vladavino - takrat Scardona. Potem, ko je bila rimska Scardona  uničena do samih temeljev, so Hrvati obnovili mesto in ga poimenovali Skradin. Mesto je privlačna turistična destinacija z avtentičnim kamnitim mestnim jedrom. V bližini se nahajajo številne zanimive lokacije: slapovi Skradinski buk in Roški slap, kot tudi majhen frančiškanski otok Visovac. Ena od najlepših marin na Hrvaškem se tudi nahaja v Skradinu. Mesto slovi po burni in dolgi 6000-letni preteklosti. Če želite izvedeti več o tem očarljivem mestecu, obiščite njegove zgodovinske znamenitosti, kot so: cerkev Marije z zvonikom (nahaja se na največjem trgu v središču mesta, zgrajena v 18. stoletju) pravoslavna cerkev sv. Spiridon (ki se nahaja v starem mestnem jedru), cerkev sv. Hieronim in sv. Petko (ki se nahaja v starem mestnem jedru), kot tudi Bribirska Glavica (ki se nahaja 15 km od Skradina – kraju starem več kot šest tisoč let. Tu si lahko ogledate ostanke iz prazgodovine, starih časov in srednjega veka). Ne pozabite obiskati naravne lepote Nacionalnega parka Krka, pa tudi slapov Skradinski buk, Roški slap in Visovac, ki se vsi nahajajo v tem parku. V poletnih mesecih so trajektne linije od Skradina do narodnega parka Krka zelo pogoste. V tem kraju lahko uživate in se kopate v kopališču, ki se nahaja na reki Krki, ali pa na plaži, ki se nahaja na samem mestu, kjer se reka izliva v morje. Če ste ljubitelj gastronomije in želite poskusiti domače specialitete, obiščite restavracije "Zlatne školjke", "Bak", "Barbara", kot tudi gostilne "Prstaci", "Dalmatino" in "Bonaca".
Obiščite Skradin, ki je preprosto čudovit v vsakem detajlu – majhen, prijeten ter slikovit, ki se nahaja na mestu, kjer reka poljubi morje.

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Skradin

Sijajno
4.3
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.4
Varnost
4.7
Plaže
3.4
Turistična ponudba
4.6
Gostoljubni prebivalci
4.3

 • Popoln 4.6
  IRENA
  Družina Slovenia
  25. 09. 2017
  odlićno
  Skradin je čudovito mestece.Obiskali smo slapove Krke,ki so prekrasni.
1/7
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17
Druge kategorije nastanitve v Skradin

  Skradin priporočilo namestitve

  * cena za avgust 2020 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

  • Skradin,
  • Osebe: 2-3
  • Ocena gostov: 4,8
  • Zaton (Sibenik),
  • Osebe: 1-4
  • Zadnja rezervacija pred 13 ur

  Zagotovite si ugoden dopust!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Quality guarantee UKAS - ISO 9001
  Secure payment HTZ

  All rights reserved © 2020