Vodice

Lokacija: Riviera Šibenik
VodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVideo presentationVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodiceVodice

več slik

Zapri

     
 • Share
U Vodicama Adriagate ima otvorenu poslovnicu koja je na raspolaganju našim gostima. Rezervirajte smještaj u ovoj destinaciji i ostvarujete pravo na besplatne poklone i dodatne popuste.Vse namestitve - Vodice  

Turistična destinacija info Vodice

Vodice so turistična destinacija, ki se nahajajo ob morju v širokem  zalivu in slovijo po svoji živahnosti in bogati turistični ponudbi. Mesto  Vodice je ponosno na svojo zgodovino  in tradicijo. Obiščite številne kulturne spomenike, ki pripovedujejo zgodbo o preteklosti mesta. Nekatere od njih so cerkev Marije Karmel (Okit hrib), Ćorić stolp, cerkev Sv. križa, župnijska cerkev Sv. križa vključno z  zvonikom in cerkev Sv. Ilia preroka. Vodice so idealne za oddih in ponujajo bogato ponudbo raznolikih dejavnosti. So prejemnik  nagrade "Cvet turizma", ki jo prejmejo kraji s še posebej privlačno turistično ponudbo. Marina se nahaja v središču Vodic, ima več kot 400 privezov in je prejemnik "Modre zastave"- nagrade  za infrastrukturo in podporne objekte.

Čez dan se lahko kopate in sončite na čudovitih plažah, med katerimi so najbolj znane prodnate in betonske Hangar ter peščena "Plava plaža", ki je še posebej privlačna za otroke. Če imate radi šport, boste lahko uživali v različnih dejavnostih, kot so odbojka, nogomet, košarka, kolesarjenje, potapljanje, fitnes v morju, lahko pa tudi najamete kanuje ali vodne skuterje.  Za tiste, ki želijo raziskati okolico in naravne lepote mesta, so na voljo različni izleti. Obiščite Nacionalni park KrkaNarodni park Kornati, Sokolarski center, naravni park Vransko jezero, Skradin, Šibenikotok Prvić ali številna arheološka mesta. V večernih urah uživajte v sprehodu ob obali, poskusite specialitete tega območja v eni od številnih restavracij (ribe, pripravljene na vse različne načine, pire, kroštule, vino ....), ali se vkrcajte na staro ladjo, ki vam bo omogočila nočni ogled otočja in okolice.

Ali ste vedeli?  Vodice so bile naseljene že v rimskih časih, ko so se imenovale Araus ali Arausa Antonina. Danes je mesto z okolico bogato z vodo in od tod tudi ime - Vodice.

Ne smete zamuditi obiska

 • Ćorić stolpa – zgradila ga je družina Fondra iz Šibenika leta 1646.  Življenjski prostori in obrambne zmogljivosti so obogatene z visokimi zidovi za obrambo, saj je bil stolp zgrajen v burnih časih. Kamen, s katerim je bil grajen, je bil pripeljan z otoka  Brača. Danes se dvorišče uporablja kot  kino na prostem, v poletnem času pa so stolp zaprli za obiskovalce zaradi njegovega slabega stanja.
 • Cerkev Sv. Križa - gotska cerkev zgrajena v začetku 15. stoletja, natančneje leta 1402.  Leta 1421 je bila posvečena sv. Križu, v tem času je bila tudi župnijska cerkev. Najbolj je znana po plemenitih podrobnostih,  kot npr. stara romansko-gotska skleda, ki je pritrjena na enega od stebrov in  je edini primer te vrste v tem delu Dalmacije. Poleti so v cerkvi sodobne umetniške razstave.
 • Župnijska cerkev Sv. Križa z zvonikom - ta cerkev je bila zgrajena na temeljih stare kapele v baročnem slogu, delo Šibeniškega mojstra Ivana Skoka. Stene so okrašene z okni iz istega obdobja, notranjost pa je obogatena z baročnim oltarjem posvečenim Sv Križu. Zvonik je delo mojstra iz Dubrovnika imenovanega Vicko Macanović in je bil zgrajen v dvajsetih letih. Zvonik ima dva balkona (dve loži), z dvema velikima oknoma na spodnji strani ter tremi majhnimi okni na vsaki strani in enim na vrhu.
 • Cerkev sv. Elija, preroka - ta cerkev je bila zgrajena leta 1298.  Zgradili so jo prebivalci Pišća. Šele leta 1493 je bila posvečena preroku Eliju. Cerkev obdaja stena  in se domneva, da  obstaja zraven nje pokopališče (grobišče). Danes poteka maša samo enkrat na leto in sicer 20. avgust.

 

Zabava

 • Zgodovinsko - kolesarska dirka Prižba –z imenom Dober dan pomlad - poteka konec marca in poteka skozi zaledja Vodic.
 • Velikonočna regata - poteka sredi aprila, pred veliko nočjo in je zelo priljubljena med lastniki jaht.
 • Velikonočni zajtrk - poteka dan po veliki noči in se ponaša s posebnim programom z znamenitimi žudijasi (rimski vojaki oblečeni v avtentnična oblačila) in tradicionalno hrano ter folkloro iz Vodic.
 • Moto srečanja - zgodnji junij - ob koncu tedna iger, koncertov in kitar. Večer za vse ljubitelje motocikla.
 • CMC festival - vsako leto Glasbeni hrvaški kanal organizira glasbeni festival z veliko zvezdami hrvaške glasbene scene. Festival se odvija v sredini junija.
 • Vodički praznik - tradicionalni ljudski festival, ki poteka od 4. avgusta in je ena izmed najbolj priljubljenih prireditev v Dalmaciji. Tudi po desetletjih obstoja  temu priljubljenemu festivalu vedno uspe, da ponudi nekaj novega. Težko je premagati nočno življenje v Vodicah v poletnih mesecih, vendar Vodiškemu prazniku uspe narediti to vsako leto. Med svečanostjo se glasba sliši od vseh trgov in kavarn, medtem ko polnočni ognjemet osvetli  mesto in napolni nočno nebo. Občutke je težko primerjati s čem, enostavno morate priti na praznik in se sami prepričati, kako je to divji in nepozaben večer, kjer zabava traja vse do zgodnjih jutranjih ur.

 

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Vodice

Sijajno
4.5
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.7
Varnost
4.7
Plaže
4.1
Turistična ponudba
4.5
Gostoljubni prebivalci
4.6

 • Popoln 5
  Mojca
  Družina Slovenia
  12. 08. 2019
  Apartmaji - RATOMIR
  Super še se bomo vrnili imeli smo se zelo lepo
 • Sijajno 4.2
  Martin
  Družina Slovenia
  31. 08. 2018
  Zelo dobro
  Zelo lepo urejeno mesto, za vsakega se najde nekaj.
 • Sijajno 4.2
  IZTOK
  Družina Slovenia
  22. 08. 2018
  Na plaži nema mijesta
  Turistička ponuda u mjestu i okolici je dobra.
  Plaža je prepuna. Plaže, osim kod hotela Olympia sky, neuređene (nema kanti za smeče, nema tuša, "pikavci" posvuda ... )
3/444
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Vodice priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Apartman - Vodice Apartmaji Ante Od 63 €
 • Vodice,
 • Osebe: 4-5
 • Ocena gostov: 5,0
 • Vodice,
 • Osebe: 2-3
 • Ocena gostov: 4,9
 • Vodice,
 • Osebe: 1-3
 • Ocena gostov: 5,0
 • Vodice,
 • Osebe: 2
 • Ocena gostov: 4,8

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020