Jezera - otok Murter

Jezera - otok MurterJezera - otok MurterJezera - otok MurterJezera - otok MurterJezera - otok MurterJezera - otok Murter

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Jezera - otok Murter

Jezera je naselje in pristanišče na severovzhodni strani otoka Murter in je povezano z jadransko turistično cesto skozi mesto Tisno. Jezera je najmanjše mesto na Murterju, ki je dobilo ime po velikih ribnikih, ki nastanjejo zaradi deževja v jeseni in pozimi. Ti ribniki  ustvarjajo vtis pravega jezera. "Jezera" izginejo s prvimi žarki spomladanskega sonca. Kraj leži v istoimenskem zalivu, zaščiten pred vetrovi in valovi. Prvi pisni spomenik o mestu sega v leto 1298, vendar je to mesto še veliko starejše, saj so našli leta 1938  dve grobnici ilirskega plemena Liburn v zalivu Podjasenovac. V mestu si lahko ogledate župnijsko cerkev Gospe dobrega zdravja (zgrajena leta 1722, primer sredozemskega baroka), cerkev sv. Roka (zgrajena v 16. stoletju. Sv. Rok je zavetnik žrtev kuge), cerkev sv. Konstancija (zgrajena leta 1780, zavetnik žrtev malarije), cerkev sv. Ivan Trogirski (zgrajena v 17. stoletju. Legenda pravi, da je bila ta cerkev rešena od požiga, ker njegov stolp ni imel vklesanega križa, ampak plamen), cerkev sv. Nikolaja (zavetnik popotnikov, mornarjev,  ribičev in otrok) in številne druge zgodovinske spomenike.

Domačini se ukvarjajo z ribolovom in turizmom. Kraj se je v zadnjem času razvil v enega od najmočnejših ribiško - dalmatinskih centrov. Če želite kupiti sveže ribe, lahko to storite neposredno v večernih urah, ko ribiči pridejo z morja. Številne svečanosti in prireditve so  organizirane poleti. Uživajte v morskih dnevih. Nekateri izmed najbolj znanih svečanosti so "žoga v našem zalivu" (večer folklornih domačih skupin), "igre na naši poti" (tekmovanje v starem znanju in športih), "način, na katerega so stari ljudje uporabljajo za življenje in zabavo" (prikaz starih obrti, običajev in domače kuhinje) "ribiški praznik "(15. avgust – zabava na glavnem trgu), "praznik fig", "večer dialektološke poezije", "dan mesta Jezera" (8. september), "Oh globoko morje" (15. avgust) in na koncu septembra mednarodni športni ribolov - "velika igra ribolova". Uživajte in se sprostite na plažah "Podjasenovac", "Lovišća" in "Zaliv sv. Nikole". Športni navdušenci in tisti, ki iščejo aktivne počitnice, lahko igrajo nogomet, tenis, odbojko, se odločijo za jadranje, plavanje, potapljanje, tek, kolesarjenje in mnoge druge dejavnosti. Če ste pripravljeni poskusiti domače dobrote in se seznaniti z dalmatinsko kuhinjo, obiščite naslednje restavracije: "Zlatna školjka", "Lučica", "Delfin", "Leut", kot tudi gostilne "Kandela" in "Kod Ribara ".

Poglej več  Zapri 

Zanimivosti in atrakcije

Mesta v okolici (Jezera - otok Murter)
Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Jezera - otok Murter

Sijajno
4.2
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.2
Varnost
4.8
Plaže
3.8
Turistična ponudba
3.6
Gostoljubni prebivalci
4.6

0/9
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17
Druge kategorije nastanitve v Jezera - otok Murter

Jezera - otok Murter priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

 • Jezera - otok Murter,
 • Osebe: 2-4
 • Ocena gostov: 4,9
 • Jezera - otok Murter,
 • Osebe: 1-3
 • Jezera - otok Murter,
 • Osebe: 6-8
 • Tisno - otok Murter,
 • Osebe: 4-5
 • Ocena gostov: 4,8
 • Zadnja rezervacija pred 5 dni

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020