Brodarica

Lokacija: Riviera Šibenik
BrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodaricaBrodarica

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Brodarica

Brodarica je majhna vasica in se nahaja 5 km južno od Šibenika. Razteza se skoraj 5 km ob morju in s pogledom na devet otokov, ki tvorijo laguno, pa tudi na zaliv Morin, v katerem so nameščene ribogojnice. Lokalno gospodarstvo temelji predvsem na turizmu. Severni del zaliva Brodarice je bogat z zdravilnim blatom, zaradi česar je kraj primeren za razvoj zdravstvenega in wellness turizma. Brodarica je mirno, prijetno mestece, ki ga sestavljajo vile in privatne hiše, ki so primerne za družinske počitnice in za plavanje na slikovitih kamnitih in peščenih plažah.
Turiste in obiskovalce privlači Brodarica s svojo veliko ponudbo, ki vključuje restavracije, kavarne, nočne klube, športna igrišča (tenis, mini golf, namizni tenis), vodne športe in mnoge druge. Mesto ponuja različne restavracije, kjer pripravljajo pristne dalmatinske dobrote in lokalne specialitete. Tu je dom ene najbolj znane ribje restavracije v regiji, "Zlata Ribica." Toplo priporočamo, da izkoristite priložnost in obiščite to restavracijo ter poskusite njihove različne ribje specialitete, ki so pripravljene v mediteranskem slogu. V poletnih mesecih lahko poiščete zabavo v več kavarnah in barih na plaži, ali pa ponoči obiščite dva velika kluba -  "Aurora" in "Hacienda", ki se nahajata v bližini Vodic. Lahko se  tudi odpravite  v Šibenik, ki je le 6,5 km stran in ima odlično prometno povezavo. Obiščete lahko tudi šibeniški otroški festival, ki prvič potekal leta 1958 in ima za cilj izdelati čim več umetniških stvaritev in razvijati ustvarjalnost otrok. Prav tako se lahko udeležite večerov pevskih zborov (v Šibeniku in njegovi okolici se spodbujajo zborovske tradicije), večeri dalmatinskih šansonov (festival v Šibeniku je bil eden izmed najuspešnejših hrvaških kulturnih dogodkov leta 1998 in 1999), poletna šola v igranju orgl in Šibeniško kulturno poletje. Šibenik je mesto z burno preteklostjo, ki je razvidno iz njenih številnih kulturnih spomenikov, kot so naslednji: utrdba sv Mihaela (zgrajena med 15. in 17. stoletju), trdnjava Miklavž (zgradili za zaščito mesta pred turškimi napadi z morja v 16. stoletju), trdnjavsa sv. Ivana (zgrajena leta 1646), trdnjava  Šubićevac (tudi zgrajena leta 1646 in je imela pomembno vlogo pri zaščiti mesta pred turškimi napadi), katedrala svetega Jakoba (gradnja je trajala več kot 100 let in je v celoti iz kamna), cerkev sv. Frančiška (zgrajena v 1. stoletju, predstavlja gotski slog brez dekorativnih elementov) in štirje vodnjaki. Tu je mnogo kulturnih prireditev, kavarn in znanih vinotek. Ena izmed njih je "Bunari". Tisti, ki so pogumni in imajo željo po avanturi, lahko poskusijo skok z elastiko s Šibeniškega mostu ( obstaja samo eno mesto za skoke z mostu na Hrvaškem). Otok Krpanj se nahaja 300m od Brodarice in je najmanjši, najkrajši in najbolj naseljen otok v Sredozemlju. Njegova najvišja točka je na nadmorski višini 1,25 m in ima dolgo tradicijo oblikovanja morskih gobic, ki so znane po svoji lepoti in kakovosti. V miru tega malega mesta lahko najdete ambient, ki ustreza vašim željam. Medtem ko ste v Brodarici, ne zamudite priložnosti za obisk Šibenika, Primoštena, Splita in Zadra.

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Brodarica

Sijajno
4.3
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.4
Varnost
4.6
Plaže
4.2
Turistična ponudba
3.9
Gostoljubni prebivalci
4.5

 • Zelo dober 3.6
  Andreja
  Družina Slovenia
  17. 08. 2017
  Dobro
  Mi smo uzivali v brodarici
 • Zelo dober 3.8

  Obitelj
  31. 07. 2012
  mirna lokacija....
2/73
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Brodarica priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Apartman - Brodarica Apartmaj Frane Od 93 €
 • Brodarica,
 • Osebe: 4-8
 • Ocena gostov: 4,6
 • Brodarica,
 • Osebe: 6-8
 • Ocena gostov: 4,9
 • Brodarica,
 • Osebe: 2-4
 • Ocena gostov: 4,7
Apartman - Brodarica Apartmaj Marica Od 113 €
 • Brodarica,
 • Osebe: 6-8
 • Ocena gostov: 4,9

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020