Ostvarite popust od 10% s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

AGBEE10
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Kvarner

Istraži Kvarner

Kvarner INFO

Kvarner se nalazi na sjeveroistočnom dijelu Jadranskog mora između Istre i Hrvatskog primorja. Sastoji se od Opatije i okolice na sjeveru pa sve do Novog Vinodolskog na jugu. U području Kvarnera se nalaze 4 veća otoka Krk, Cres, Lošinj i Rab te nekoliko manjih: Susak, Goli otok, Ilovik, Sv. Grgur, Plavnik i Unije. Kvarner ima 160 godina dugu turističku tradiciju koju je stekao svojom originalnosti i raznolikošću ponude. Na ovom području su nikle brojne vile i ljetnikovci koje su gradili brojni članovi dinastije Habsburg tijekom povijesti. Prvi turist koji je došao na ovo područje bio je ugledni austrijski liječnik dr. Conrad Clar koji je doveo svoga bolesnog sina na otok Mali Lošinj. Nakon nekog vremena sin mu je ozdravio a reputacija Malog Lošinja kao klimatskog lječilišta je porasla. Od poznatijih kvarnerskih gostiju u prošlosti izdvajamo cara i kralja Franju Josipa Prvog, nadvojvodu Ferdinanda Maksimilijana, njemačkog cara Vilima Drugog, belgijsku princezu Stefani i talijanskog kralja Vittoria Emanuela Trećeg. Početak naturizma na Kvarnerskom području obilježio je engleski kralj Eduard VIII. 1936.g. kada je stigao na otok Rab i ušao u more potpuno gol. Danas najpoznatije naturističke plaže na ovom području su one koje se nalaze na otocima Cres, Krk, Rab i Lošinj. Predivne plaže, čisto more i uređen okoliš su najveće vrijednosti Kvarnera kao turističke destinacije. Kvarner krasi petnaest plaža s Europskom Plavom Zastavom što je simbol kvalitete ponude i čistoće mora. Kvarner se također može pohvaliti kao najbogatiji floristički dio Hrvatske sa svojih 2700 vrsta. Na njegovom području se nalaze čak 32 zaštićena područja. Ističu se Nacionalni park Risnjak, Park prirode Učka, Strogi prirodni rezervat Bijele i Samarske stijene. Ljubitelji sporta na Kvarneru mogu uživati u ronjenju, jedrenju, raftingu i canuingu, ribolovu, biciklizmu, planinarenju, jahanju, lovu, padobranstvu, zmajarenju, paraglidingu i brojnim drugim sportskim aktivnostima.

Izdvajamo

Opatija – moderno turističko mjesto i destinacija s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Vodeće je turističko mjesto u Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja. Opatija već 160 godina ugošćuje turiste iz cijeloga svijeta, a bujna vegetacija i ugodna klima su glavni razlozi začetka turizma i njegovog naglog razvoja u ovom gradu kojega još i nazivaju „Biser Jadrana“. Njezini parkovi, osvijetljeno obalno šetalište, uređena kupališta, fontane i brojne stoljetne vile razlog su zašto se turisti iz godine u godinu vraćaju. Opatija je i poznato lječilište pa je zbog toga jednako dobro posjećena u zimskim mjesecima. Nekada je bila odmorište mnogim aristokratima o čemu svjedoče vile, ljetnikovci i secesijskih hoteli ukrašeni zelenilom i prekrasnim vrtovima. Upoznajte se s brojnim kulturnim spomenicima Opatije, uživajte u atraktivnim pješčanim i šljunčanim plažama među kojima je najpoznatija plaža Slatina. Ljubitelji sporta će moći uživati u raznolikom sportskom sadržaju.

Rijeka – lučki grad koji je ujedno i središte Primorsko-Goranske županije. Iako je lučki grad, ne znači da u njoj vlada duh teške industrije, sačuvala je svoj primorski šarm, skriven u njenim ulicama. Simbol Rijeke je morčić – nakit koji su nosili pomorci kao zaštitu od nevolja na moru a postao je popularan kad ga je nadvojvotkinja Ana Maria u 19.st. uvela na bečki dvor. Grad je bogat povijesnim znamenitostima koji svjedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Od kulturnih spomenika posjetite palaču Municipija (u prošlosti sjedište gradske uprave), guvernerovu palaču (pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), sveučilišnu knjižnicu, muzej moderne i suvremene umjetnosti, muzej grada, palaču Komuna (najstarija sačuvana riječka gradska vijećnica), crkvu Sv. Sebastijana (zaštitnik kuge), ostatatke kasnoantičkog kastruma, stara vrata Rimskog luka (reprezentativni portal glavnog ulaza u Pretorij, vojnu komandu iz razdoblja kasne antike), palaču Mondello, gradski toranj (građen nad prvobitnim glavnim primorskim ulazom u riječki Stari grad) i mnoge druge povijesne znamenitosti.

Crikvenica – gradić koji ima tradiciju u turizmu dužu od sto godina. Cijeli grad je zapravo rivijera s nizom urbanističkih gotovo spojenih mjesta. Ime je dobio po crkvi (crikvi) pavlinskog samostana koji je podignuo Nikola Frankopan 1412.g. na ušću Dubračine. Tijekom ljetnih mjeseci događaju se brojna zbivanja i manifestacije, koncerti, modne revije, izložbe, tradicionalne fešte. Zabava počinje u ranim jutarnjim satima na nekoj od mnogih predivnih šljunčanih plaža a nastavlja se u brojnim diskoklubovima. Od sportskih aktivnosti u Crikvenici se možete okušati u biciklizmu, minigolfu, stolnom tenisu, jedrenju, paraglidingu, nogometu, kuglanju, paintballu, ronjenju, planinarenju, jet-ski, skijanju na vodi i brojnim drugim aktivnostima.

Novi Vinodolski – atraktivan turistički grad koji se smjestio južno od Crikvenice ispod blago spuštenih obronaka šumovite kapele. Svoju povijest počeo je bilježiti daleko prije početka n.e. Zahvaljujući zimzelenoj vegetaciji i blagoj mediteranskoj klimi, čistom moru i zraku, Novi Vinodolski postao je 1878. godine, nedugo nakon Opatije, jedno od prvih turističkih mjesta primorskog kraja. Ovaj grad i njegova okolica obiluju vrijednim kulturnim spomenicima drevne prošlosti. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u nogometu, košarci, rukometu, boćanju, kuglanju, planinarenju, tenisu, biciklizmu, padobranstvu i raznim vodenim sportovima kao što su plivanje, jedrenje, ronjenje, surfanje, podvodni ribolov i mnogi drugi. Tijekom ljetnih mjeseci u Novom Vinodolskom se organiziraju razne fešte na kojima se možete zabaviti do ranih jutarnjih sati, jedna od najpoznatijih je ribarska noć- fešta na kojoj se uživa uz živu glazbu u dobroj hrani i domaćem vinu. Razni koncerti i noćni kubovi držat će vas budnima do ranih jutarnjih sati.

Znamenitosti

Opatija

 • - Park Angiolina - Villa Angiolina- park je nastao u razdoblju od 1845.g. do 1860.g., u parku se nalaze mnoge biljke koje su donesene iz različitih krajeva svijeta. Vila je sagrađena 1844.godine. Vila je bila nekadašnje središnje mjesto zabave tadašnje elite, a danas je tu muzej turizma
 • - Lungomare (obalni put)- građen je u etapama a proteže se od Preluka do Lovrana te je dug oko 12 kilometara.
 • - Crkva Marijina Navještenja- neoromaničko trobrodno zdanje s zelenom kupolom i pripadajućim samostanom. Nastala 1906.godine.
 • - Madonna- kip autora Rathauskog iz Graza koji je stajao na rtu dok ga nevrijeme nije srušilo. Danas je "Madonna" postavljena da bdije nad dušom grofa Arthura Kesselstadta, nestalog nedaleko tog rta u valovima 1891.
 • - Hoteli i vile- ljepota i posebnost ovdašnjih građevina impresioniraju. Najpoznatiji su hoteli Kvarner i Imperial te vila Amalia u kojoj su odsjedali europski kraljevi i carevi

 

Rijeka

 • - Trsat - stara srednjovjekovna utvrda i naselje koje u sebi krije brojne tajne i vrijedne spomenike. Zanimljiva je Trsatka legenda, koja govori da je davne 1291. G na Trsatsko brdo, na čudesan način stigla rodna kuća Blažene Djevice Marije, odakle je nakon 3 godine prešla u talijanski grad Loreto.
 • - Palača Municipium - nekadašnje sjedište riječke komune, smještena je na Trgu Riječke Rezolucije kojim dominira sa svoja tri pročelja.
 • - Gradski toranj – simbol grada i podignut je na ulazu u Stari grad. Na tornju se nalazi gradski sat te grb austrijskih careva i grb grada s dvoglavim orlom.
 • - Crkva sv. Vida - isusovačka rotonda (sada Katedrala) sagrađena na mjestu srušene crkvice posvećene zaštitniku Rijeke sv. Vidu.
 • - Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja- osnovan je 1876. Muzej prikazuje okvirni pogled povijesnog razvoja pomorstva (modeli brodova, slike jedrenjaka, portreti kapetana 19. i 20. stoljeća) i kulture Rijeke i riječke regije.

 

Crikvenica

 • - Kaštel Frankopan - ovu građevinu 1412. godine je sagradio krčki knez Nikola Frankopan. Njega nastanjuju Pavlini. Danas je uređen kao hotel s podignutim trećim katom.
 • - Župna crkva Uznesenja Marijina– podignuta je na mjestu stare gotičke crkve a barokni oltar djelo je pavlina Pavla Riedla.

 

Novi Vinodolski

 • - Stari Novljanski grad- podignut je u XIII. stoljeću, u njemu su živjele obitelji Frankopan i Zrinski, najutjecajnija hrvatska plemićka loza
 • - Ostatci starog grada Lopara- nalazi se na obali i vjeruje se da je nekad bio rimska tvrđava.
 • - Kula „Kvadrac“- ova srednjovjekovna kula je jedino što je ostalo od Frankopanskog kaštela koji je srušen.

Gastro

Gastronomija Kvarnera se temelji prvenstveno na morskim specijalitetima, karakterističnim regionalnim jelima i izvrsnim slasticama. Od brojnih specijaliteta izdvojili smo neke koji posebno karakteriziraju ovo područje.

 • - Škampi u vinu - škampi kuhani s vinom i maslinovim uljem uz prepečeni kruh - stari mornarski recept
 • - Kuhana riba s češnjakom, maslinovim uljem, vinom, lukom, lovorovim listom, mrkvom, celerom
 • - Batuda- tradicionalno primorsko jelo, kuhani grah, kukuruz, krumpir i sitno sjeckano suho meso
 • - Lovranski maruni (kesteni)- na jesen se organizira fešta maruna, tzv. Marunada gdje se mogu jesti specijaliteti od maruna kao pečeni maruni, kreme i torte od maruna
 • - Razni specijaliteti od plodova mora
 • - Tartufi, Istra – skriveni podzemni gomolj koji nema nadzemne biljke, a mogu ih pronaći samo dresirani psi, mnogi ih smatraju vrhuncem gastronomije
 • - Specijaliteti od šparoga (u proljeće se organizira manifestacija „Šparuge u Lovranu“)
 • - Razne slastice spravljene od maruna po domaćim receptima
 • - Torta Frankopan – vrhunska tradicionalna slastica hrvatskog primorja koja je ime dobila po kneževima Frankopanima.

Avantura

Područje Kvarnera vam nudi velike mogućnosti za rekreaciju i odmor. Ljubitelji sporta mogu uživati u raftingu na rijeci Kupi, sportskom ribolovu na rijeci Gackoj u Lici, planinarenju na planinama Vinodolskog zaleđa, lovu, sportskom ribolovu, skijanju na Gorskom Kotaru i Bjelolasici tijekom zime, biciklizmu na okolnim brdskim stazama, ronjenju (ronilački klubovi u Rijeci, Crikvenici i Novom Vinodolskom) i tenisu (teniski tereni u Rijeci, Crikvenici i Novom Vinodolskom za rekreaciju). Prepustite se vjetru i uživajte u jedrenju po Jadranskim otocima i u obilascima obale Kvarnera. Za one hrabrije u ponudi ima paragliding sa planine Učka.

Izleti

Dok boravite na Kvarneru potrudite se upoznati što više njegovih prirodnih ljepota. Posjetite park prirode Učka bogat prirodnim izvorima vode, klisurama i spiljama i uživajte u pogledu na Istru, kvarnerske otoke, Gorski kotar, pa čak i talijanske Alpe. Posjetite špilju Biseruljku na otoku Krku koja se nalazi duboko ispod površine i sadrži raskošnu dvoranu i galeriju, a njenim dnom protječe i potok . Uputite se na kružne izlete brodom na Kvarneru i upoznajte se s ljepotom otoka ili posjetite i istražite gradove i gradiće i njihovu zanimljivu povijest.

Zabava

Kvarner će vam ponudit široki spektar zabave, za sve generacije. Oni koji preferiraju romantičnu atmosferu mogu se uputiti na privlačnu vožnju brodom na okolne otoke i mjestašca ili u večernjim satima prošetati romantičnim ulicama slušajući melodije uličnih svirača. Ples, zabavu i noćni život možete potražiti u mnogim noćnim klubovima i barovima rasprostranjenim po cijeloj rivijeri. Posjetite coctail bar Hemingway, La Habana Club, „La Noche“, „Club Boa“, „El Rio“, „Capitano“, River Pub“ za zabavu do jutra te kasino klubove Opatija i Domino. Tijekom ljeta se organiziraju brojne priredbe, festivali i ljetne glazbene večeri koje se održavaju u svim gradovima ove rivijere.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati Kvarner Regija:

Kvarner preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Selce (Crikvenica),
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Zadnja rezervacija prije 9 sati
Kuća - Klimno - otok Krk Vila Klimno Od 213 €
 • Klimno - otok Krk,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Barbat - otok Rab,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 10 dana
 • Šilo - otok Krk,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2024