Lovran

Lokacija: Rivijera Opatija
LovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovranLovran

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Lovran - vodič

Lovran je grad koji se smjestio na istočnim strmim padinama Učke. Ovo je grad duge i bogate prošlosti sa dugom tradicijom u turizmu. Grad je tipičan mediteranski grad s uskim ulicama i kućama građenima jedna uz drugu.  Ime je dobio po lovoru koji raste u mjestu i okolici. Grad je sačuvao svoju povijesnu jezgru srednjovjekovne urbane koncepcije. U prošlosti Stari grad je bio opasan zidinama na čijim su temeljima s vremenom nicale kuće.  Turizam se u Lovranu naglo razvio na prijelazu iz 19.st. u 20.st. a razlog tome je bujna mediteranska vegetacija, povoljan zemljopisni položaj i dobra klima. Lovran je poznat po svojim brojnim povijesnim  znamenitostima koje svjedoče o njegovoj dugoj i burnoj prošlosti. Razgledajte župnu crkvu Sv. Jurja (romanička građevina iz 13. st. koja je u 15. st. dobila novo ruho, kasnogotičke freske), crkvu Sv. Trojstva (mala gotička crkva, a nalazi se iznad lovranske lučice), staru gradsku jezgru (tipična srednjevjekovna jezgra koja čuva detalje iz povijesti, freske, pročelja i zidine koje podsjećaju na mediteransku urbanu gradnju), gradsku kulu (ostatak fortifikacijskog sustava srednjovjekovnog Lovrana), istočna gradska vrata „Stubica“ (vrata koja su vodila prema lovranskoj luci 'Mandraću') i lovranske vile (vila Santa Maria, vila Frappart, vila San Nicolo- danas se naziva vila Magnolia).  Dok boravite u Lovranu uputite se na jednodnevne izlete i razgledajte dio Hrvatskih ljepota. Posjetite Nacionalne parkove Plitvice, Risnjak i Brijuni, otoke Krk, Cres i Rab, istarsku obalu i njene lijepe gradove. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u odbojci, nogometu, košarci, tenisu, planinarenju, slobodnom penjanju, brdskom biciklizmu, ronjenju, ribolovu, seakayak, trekking, paintball, mini rafting i ostalim aktivnostima. Ukoliko se želite upoznati s gastronomijom ovoga kraja i kušati istarske specijalitete i delicije posjetite restoran „Vila Astra“, restoran „Stari Grad“, konobu „Corleone“ i konobu „Marun“.

Obavezno posjetite

Opatija je turistička destinacija s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Njezini parkovi, osvijetljeno obalno šetalište, uređena kupališta, fontane, i brojne stoljetne vile razlog su zašto se turisti iz godine u godinu vračaju. Poznata je po svojim brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o njenoj burnoj i dugoj prošlosti. Razgledajte crkvu Sv. Jakova, župnu crkvu Navještenja, Blažene Djevice Marije, Evngeličku crkvu, crkvu Sv. Ane, župnu crkvu Sv. Marka, park Angiolina, park Sv. Jakov, Lungomare, vilu Angiolina i upoznajte se s ljepotama ovog turističkog grada.

Rijeka je lučki grad koji je ujedno i središte Primorsko-Goranske županije. Simbol Rijeke je morčić- nakit koji su nosili pomorci kao zaštitu od nevolja na moru. Također je poznat po svojim brojnim povijesnima spomenicima od kojih vam mi preporučamo da razgledate palaču Municipija, crkvu Sv. Jeronima, sveučilišnu knjižnicu, muzej moderne i suvremene umjetnosti, guvernerovu palaču, pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, muzej grada Rijeke, crkvu Sv. Vida, stara vrata, palaču Komuna, gradske bedeme, gradski toranj, palaču Jadran i brojne druge.

Pazin je grad duge i bogate tradicije, smješten u samom srcu istarskog poluotoka. Razgledajte njegove povijesne spomenike kao što su pazinski kaštel, župnu crkvu Sv. Nikole, franjevački samostan, spomen dom, staru pazinsku gimnaziju, biskupsko sjemenište i brojne druge. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, pješačenju, slobodnom penjanju, ribolovu, jahanju i ostalim aktivnostima.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Lovran

Sjajan
4.5
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.5
Sigurnost
4.9
Plaže
3.9
Turistička ponuda
4.4
Gostoljubivi mještani
4.6

0/17
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Lovran preporuka smještaja

* cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Lovran,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Lovran,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 7 dana
 • Lovran,
 • Osobe: 2-4
 • Zadnja rezervacija prije 2 dana
 • Lovran,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 3 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020