Ostvarite popust od 5% s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

5MAY
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Kvarnerski otoci

Kvarnerski otoci INFO

Krk, Rab, Lošinj, Pag i Cres biseri su sjevernog hrvatskog Jadrana, čiji će vas tradicijski način života vezan uz more privući da uživate i odmarate u malim otočnim gradovima. Mjesta ovih otoka izrasla su na starim gradskim jezgrama i zidinama koje imaju kamenu otočnu arhitekturu, a danas se na otocima nalaze obiteljske vile i hoteli s dugom poviješću, među kojima su najpoznatije Lošinjske vile.

Otok Krk je smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva I gotovo se može nazvati poluotokom zbog svoje povezanosti sa kopnom Krčkim mostom. Mnogi kažu za otok Krk da je legenda i stvarnost, riznica prošlosti, otok najljepših plaža, uvala, mora… Veliki izbor plaža od kojih čak njih 15 ponosno nosi svoju Plavu zastavu, čini otok Krk najpoželjnijom destinacijom za obiteljski odmor u Hrvatskoj. Krk je poznat po autohtonoj sorti vinove loze a najpoznatije vino je Vrbnička Žlahtina koju prerađuje veliki broj proizvođača i spremaju ih u čuvenim vinskim podrumima. Danas se u Baškoj na otoku Krku nalaze brojne poznate vinoteke sa čuvenim vinima. Top odredišta na otoku Krku su grad Krk, Malinska, Baška te Punat…no mjesta kao Stara Baška, Klimno ili Šilo i mnoga druga nude niz lijepih plaža duž obale, mir i tišinu, netaknutu prirodu i još mnogo toga.

Otok Cres se nalazi na sjevernom dijelu Kvarnerskog zaljeva. U mjestu Osoru povezan je pokretnim mostom s otokom Lošinjem. Obala otoka Cresa obiluje mnogim uvalama i šljunkovitim plažama na svom zapadnom i južnom dijelu, dok su sjeverni i istočni dio vrlo strmi i stjenoviti. Posebna zanimljivost otoka Cresa je prirodna neobična pojava slatkovodnog jezera Vrana i jedno je od posljednjih staništa vrlo rijetke ptice - bjeloglavog supa. Otok Cres je poznat po janjetini i kvalitetnom siru.

Otok Rab se pruža u smjeru sjeverozapad-jugoistok, paralelno s kopnom podvelebitskog primorja. Ovaj otok odlikuje raskošna vegetacija, razvedena obala, bistro more, impresivna prirodna ljepota i tisućljetna kultura. Za otok Rab su specifične geomorfološke karakteristike koje čine grebeni i udoline te je bogat pješčanim plažama za kupanje čiji pijesak ima ljekovito djelovanje.

Otok Lošinj je najpoznatije sportsko-ribolovno središte Jadrana. Najpopularnija mjesta otoka su Mali Lošinj i Veli Lošinj. Turistički otok Lošinj privlači prvenstveno one koji se žele odmoriti daleko od buke i gradske vreve. Staze i šetnice na otoku Lošinju vode kroz raznolik i miomirisan krajolik, a podmorje puno pećina i grebena oduševiti će svakog zaljubljenika u podmorski svijet.

Otok Pag je širom svijeta poznat po svom paškom siru i paškoj čipki, kao i po zabavi na plažama i noćnom životu za mlade do jutarnjih sati. Okruženost morem, brojne vale, ljetne manifestacije, mogućnost rekreacije, uživanje u izvornoj hrani i vinu, te ponuda našeg hotelskog i privatnog smještaja, apartmana i soba, pokazat će vam u pravom smislu riječi što je to odmor na otoku.
Mjesta Baška (Krk) i Lopar (Rab) poznati su po pristupačnim prirodnim plažama, a Novalja (Pag) je poznata po plažama prirodne ljepote ali i rekreativnoj i zabavnoj noćnoj ponudi za mlade. Lubenice je lijepa plaža na otoku Cresu podno kamenitog grada kojeg nazivaju „Trnoružicin uspavani grad“.

Izdvajamo:

 • - Grad Krk – grad bogate povijesti, tradicionalne otočke samozatajnosti i lijepo uređenih plaža.
 • - Grad Cres – mali grad bogat brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o burnoj i zanimljivoj prošlosti.
 • - Grad Rab - je tipično srednjovjekovno urbano naselje opasano starim kamenim zidinama.
 • - Novalja - najvažnije turističko središte otoka Paga s velikom kulturnom i povijesnom baštinom i bogatom turističkom ponudom. Legendarni noćni život ovoga mjesta čini plaža Zrće. Tu su smješteni najbolji Hrvatski a možda i svjetski noćni klubovi.

Mikroklima

RIJEKA

Broj sunčanih sati godišnje - 2151,8 h

Srednje izmjerene temperature zraka
- siječanj   -   5,6 °C
- kolovoz  - 22,9 °C

Maximalne izmjerene  temperature zraka
- siječanj   -  20,0 °C
- kolovoz  - 38,1 °C

Srednje izmjerene temperature mora
- siječanj   - 11,5 °C
- kolovoz  - 24,5 °C
Broj toplih dana > 25 °C
- svibanj   -  4
- lipanj     - 14
- srpanj    - 25
- kolovoz - 24
- rujan     - 11

Znamenitosti

Otok Krk:

 • - Stara jezgra grada Krka – unutar nje pronađeni su i detalji današnjeg grba. Hrvatski grb na kojem se nalazi šahovnica sa svojim crveno-bijelim kockicama poznata je u svijetu jer se nalazi na sportskim dresovima hrvatskih nogometaša, skijaša i sportskih navijača
 • - Vela placa-glavni je trg grada Krka koji je jedan od dragocjenijih znamenitosti cijelog otoka. Danas se na Veloj placi tijekom sezone održavaju brojne manifestacije, pa je to mjesto najveće živosti u gradu Krku
 • - Otočić Košljun (6,5 ha) u Puntarskoj dragi šumski je rezervat prirode i spomenik kulture. U franjevačkom samostanu, s crkvom navještenja Marijina iz 1480.g., smještena je vrijedna knjižnica, etnografski muzej i izložba sakralne umjetnosti.

Otok Pag:

 • - Knežev dvor, Pag – datira iz 15. stoljeća, tu su boravili knezovi koje je Venecija postavljala na vlast, a danas možete pogledati brojne galerije umjetnina i izložbe sakralne umjetnosti unutar zidina dvora
 • - Nalazište Amfora – svi ljubitelji podmorja i antikviteta u uvali Vlaška mala mogu pogledati ostatke trgovačkog broda koji je prevozio amfore namijenjene za trgovinu Sredozemljem.
 • - Stari Bunari - U Kolanjskom polju nalaze se stari bunari iz rimskog doba. Nekada su mještani otoka dolazili na ovo mjesto koje obiluje pitkom, čistom vodom koju su koristili u svom domaćinstvu.

Otok Cres:

 • - Gradske zidine, samostani i crkve, grad Cres – Cres je u srednjem vijeku bio opasan zidinama koje su srušene u prošlom stoljeću, a crkve su građene od XV.-XVII. stoljeću
 • - Ornitološki rezervat– ovdje se gnijezde bjeloglavi supovi (ptice grabljivice) koji su zaštićena vrsta, te orlovi i sivi sokolovi
 • - Valunska Ploča – na njoj je isklesan prvi glagoljski natpis i njegov prijevod na srednjovjekovni latinski jezik pronađen na otoku.

Otok Rab

 • - Trg Municipium Arbae – na ovom trgu nalazi se Knežev dvor koji je bio središte i uprava kneževa. Trg je centar noćnih zbivanja i središte otoka.
 • - Crkva Sv. Marije - župna crkva izgrađena u romaničkom stilu, a predstavlja primjerak monumentalne romaničke arhitekture. Crkveni kor posebno je privlačan svojim izgledom od kestenovog drva.
 • - Knežev Dvor - Sagrađen je u gotičko-renesansnom stilu. To je zapravo skup palača rađen u različito vrijeme, nad kojim dominira visoka četverokutna kula s lijepim prozorima iz vremena kasne gotike i renesanse.

Otok Lošinj

 • - Crkva Gospe od Anđela sagrađena početkom 16. st. vjerojatno 1510. crkva je 1730. godine proširena i preuređena u baroknom stilu dogradnjom novog svetišta . Tada je i zvonik dobio svoj današnji izgled s karakterističnom kasnobaroknom „lukovicom“ na vrhu. Crkva je bogato opremljena, a među crkvenim inventarom posebnu vrijednost ima mramorni glavni oltar iz 18. stoljeća na kojem se ističu slike poznatog kasnobaroknog slikara Francesca Fontebassa „Sv. Hildebrand“ i „Sv. Franjo Paulski“.
 • - Ville austrijske aristokracije koja je davno otkrila otok Lošinj kao lječilište. Najviše vila ima u uvali Čikat.

Izleti

Kako bi ste što bolje upoznali sjevernohrvatske otoke preporučujemo obilazak otočnih uvala, mjesta ili susjednih otoka brodom te panoramski izleti sportskim avionima po otocima Cresu i Lošinju.
Posjetite Nacionalni Park Sjeverni Velebit i razgledajte iznimne i endemske biljne vrste na Velebitu (poznati botanički vrt). Tu se nalazi strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi, koji predstavlja specifičan geomorfološki fenomen na kojemu je do sada otkriveno više od 150 jama.

Nikako ne propustite posjetiti Nacionalni Park Plitvička jezera koji je najljepši nacionalni park Hrvatske sa 16 predivnih jezera napravljenih rukama prirode. U potrazi za delfinima posjetite Otok Lošinj koji ima slavnu pomorsku tradiciju. U ponudi mjesnih turističkih agencija pronaći će te piknik izlete s kupanjem kojim se posjećuju manji otočići kao što su Plavnik, Grgur i Goli otok te sve vrste jednodnevnih ili poludnevnih izleta s brodom po želji gosta kao npr: ribarenje vrhunskim ribarskim alatima, ronjenje, noćna vožnja za mlade- izlasci u disco, cafe i cocktail barove. Posjetite Opatijsku rivijeru, jadransku «azurnu obalu» sa svojim prekrasnim vilama iz doba austrougarske ili se uputite i do romantične Venecije u Italiji.

Avantura

Sjevernohrvatski otoci Krk, Rab, Cres, Pag i Lošinj, pružaju veliki broj mogućnosti za bavljenjem sportom. U mnogim mjestima na otocima postoji mogućnost iznajmljivanja skutera i bicikla, može se igrati mini-golf, stolni tenis, odbojku na pijesku, košarku, rukomet, mali nogomet, boćanje. Automatska streljana nalazi se u mjestu Puntu na otoku Krku. Također možete uživati u velikom izboru sportova na vodi: skijanje na vodi, jet ski, vožnja padobranom, tube, karusel, banana-lift, kneeboard, waweboard, najam brodica, sandolina, skutera i dr… Otok Krk se ponosi poznatim marinama te je domaćin mnogobrojnih jedriličarskih natjecanja. Izdvajamo: Međunarodna regata krstaša, Croatia Cup,Krčka regata, Krčka jedra,Jedriličarska regata krstaša ,Kup Dubašnice… Na otocima Krku, Rabu, Lošinju, Pagu i Cresu su brojni ronilački klubovi. Zanimljive su staze za planinarenje i biciklizam po otocima.

Gastro

Uz izvanredno domaće maslinovo ulje, krčki i paški sir, kvalitetnu frišku ribu iz Jadranskog mora te aromatičnu janjetinu otoka Cresa i Paga, otoci sjevernog Jadrana mogu se pohvaliti brojnim izvornim konobama i dobrim restoranima. U jelovnike se nastoji uvrstiti što više domaćih sezonskih namirnica.

Na otoku Krku probajte mladu krčku janjetinu, divlje šparoge, krčke šurlice, jela na bazi extra djevičanskog maslinovog ulja ili poseban dodatak - smokve! Probajte tradicionalna krčka jela kao što su Janjeći žgvacet, Šurlice s gulašom od janjčića te se zasladite Presnacom. Uz dobro jelo ide i dobro vino otoka Krka. Vrbnička žlahtina je kvalitetno suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte.

Ukoliko boravite na otoku Rabu probajte rapsku maneštru koja se priprema s autohtonim grahom loparančićem sa suhim mesom I kobasicama, fuže sa žgvacetom od janjčića,te rapsku tortu pripravljenu po starom samostanskom receptu.

Janjetina ispod peke s krumpirima izvrsna je na otoku Cresu koji je poznat po ekološkoj janjetini jer se hrane travama i aromatičnim biljkama koje rastu blizu mora.

Na otoku Pagu uz brojne riblje specijalitete posebno se ističu Paški sir I paška janjetina. Probajte paška tradicionalna jela: makaruni na iglu (tjestenina namotana na iglu), ribu na saur, hobotnicu s krumpirima, novaljski  brudit (brudet) i pogaču od blitve. Svakako se zasladite desertom paške baškotine (tvrdo pecivo) koji se mogu nabaviti isključivo u samostanu sv. Margarite u Pagu I gastronomske užitke upotpunite vinima Gegić ili Paška žutica.

Zabava

Otok Pag, naročito Novalja, poznata je po zabavi za mlade, a brojni noćni klubovi na plažama privlače mlade iz Hrvatske i cijelog svijeta. Cres obogaćuje svoju turističku ponudu organizacijom glazbenih ljetnih večeri i karnevala u srpnju. Na otoku Krku se svake godine ljeti organizira Jazz festival, a na Rabu tradicionalni viteški turnir rapskih samostreličara i Rapska fjera. Svi otoci su poznati po klapskim večerima hrvatske pjesme i ribarskim ljetnim feštama u otočnim mjestima kada se spremaju domaća jela i vina.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati Kvarnerski otoci Regija:

Kvarnerski otoci preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Barbat - otok Rab,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Šilo - otok Krk,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
Apartman - Poljica Apartman Petar Od 58 €
 • Poljica,
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
 • Veli Lošinj - otok Lošinj,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 4,6
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2024