Selce (Crikvenica)

Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)Selce (Crikvenica)

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Selce (Crikvenica) - vodič

Selce je malo turističko mjesto i luka Kvarnera smješteno u uvali blago nagnutoj prema moru, 3 km jugoistočno od Crikvenice. Ovaj prostor je bio već naseljen u prapovijesno doba. Najstariji tragovi ljudskog staništa nađeni su na brdu Sv. Juraj. Nekoć naselje ribara i zidara, Selce se tijekom zadnjih stotinjak godina pretvrilo u atraktivnu turističku destinaciju. Čist zrak, bistro more i moderno uređene plaže (plaža Rokan i plaža Poli Mora) omogućit će vam nezaboravno ljetovanje. Mjesto krasi nekoliko povijesnih znamenitosti koje svjedoče o njegovoj prošlosti. Posjetite župnu crkvu Sv. Katarine (sagrađena je 1888. godine u stilu visokog historicizma), kapelu Sv. Katarine (pretpostavlja se da potječe iz doba predromanike), kapelu Sv. Josipa (bila je svetište barokne jednobrodne crkve sv. Katarine), kapelu Sv. Fabiana i Sebastiana (nalazi se izvan mjesta, sagrađena je u historicističkom, neobaroknom stilu), kapelu Sv. Jurja (pretpostavlja se da je njezin najstariji dio sagrađen u doba pred-romanike), Toč „Mlin za masline“ (posljednji selački toč sagrađen je od kamena uzetog s obližnjih rimskih ruševina) i druge povijesne znamenitosti. U Selcu možete uživati u uređenom šetalištu uz more te raznovrsnih kulturno-zabavnim i sportskim priredbama ( folklor, koncerti, likovne izložbe, show programi, ribarske fešte, sportski ribolov s gostima i brojne druge). Ljubitelji gastronomije u raznim delicijama i specijalitetima ovoga kraja mogu uživati u brojnim restoranima i konobama kao što su restoran „Maslina“, restoran „Kantunić“, restoran „Marin“ i konoba „Ded Mate“.

Obavezno posjetite

Opatija je turistička destinacija s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Njezini parkovi, osvijetljeno obalno šetalište, uređena kupališta, fontane i brojne stoljetne vile razlog su zašto se turisti iz godine u godinu vračaju. Opatiju krase brojni spomenici kulture koji su svjedoci njezine burne prošlosti i stoljetnog turizma. Posjetite i razgledajte crkvu Sv. Jakova, župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije, Evangeličku crkvu, crkvu Sv. Ane, župnu crkvu Sv. Marka, park Angiolina, park Sv. Jakov, Lungomare, vilu Angiolina i brojne druge spomenike.

Rijeka je lučki grad koji je ujedno i središte Primorsko Goranske županije. Simbol ovoga grada je morčić- nakit koji su nosili pomorci kao zaštitu od nevolja na moru. Povijesne znamenitosti Rijeke su palača Municipija, crkva Sv. Jeronima, muzej moderne i suvremene umjetnosti, guvernerova palača, pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, muzej grada, prirodoslovni muzej, sudbena palača, crkva Sv. Vida, stara vrata, palača Komuna, gradski bedemi, palača Modello, gradski toranj, kapucinska crkva i brojne druge.

Crikvenica je gradić koji ima tradiciju u turizmu dužu od sto godina. Cijeli grad je zapravo rivijera s nizom urbanističkih gotovo spojenih mjesta. Ljubitelji povijesnih znamenitosti mogu posjetiti samostan Pavlina (tu su pohranjene sve vrijedne povijesne stvari Crikvenice), Toš (stari mlin za mljevenje maslina koji su stari koristila za proizvodnju i preradu), crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkvu Sv. Antuna, Memorijalni atelje Zvonka Cara i muzej grada Crikvenice.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Selce (Crikvenica)

Savršen
4.6
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.7
Sigurnost
4.7
Plaže
4.3
Turistička ponuda
4.5
Gostoljubivi mještani
4.6

 • Vrlo dobar 3.2
  Marina
  Obitelj Hrvatska
  03.07.2020.
  Selce je najljepše kad nema guzve!
  Uzivala sam u moru.. Smanjen stres..
  S psom je problem ljetovali u Selcu.. Nema hlada i plaze..
 • Savršen 4.8
  Vjekoslav
  Par Germany
  21.08.2017.
  Destinacija za ispunenje svih zelja
  Kupanje u izuzetno cistom moru, prostorne i ciste plaze,mogucnost razlicitih zabava i izleta brodom, velik broj restorana sa ponudom raznovrsnih kvalitetnih jela uz pristupacne cjene, to je Selce.
  U spici sezone kod 100% popunjenosti svih kapaciteta nedostatak parkirnih mjesta. Naplacivanje kazni ili odvozenje automobila za nepropisno parkiranje nije dobro rjesenje.
 • Savršen 5
  Gordana
  Obitelj Hrvatska
  21.08.2017.
  Malo guzva
  Jesam
3/34
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Selce (Crikvenica) preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Selce (Crikvenica),
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Selce (Crikvenica),
 • Osobe: 2-5
 • Ocjena gostiju: 5,0
Apartman - Selce (Crikvenica) Apartman Sunny Od 1355 kn
 • Selce (Crikvenica),
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,0
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
Apartman - Selce (Crikvenica) Apartman Kralj Od 711 kn
 • Selce (Crikvenica),
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,6

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020