Knin

Saznajte sve o destinaciji Knin - vodič

Knin je hrvatski kraljevski grad, koji se prvi put spominje u 10.st pod imenom Tenen. O burnoj i bogatoj povijesti ovoga grada svjedoče brojne ostavštine još iz starohrvatskog doba te iz doba turskih i mlečanskih osvajanja. Najpoznatiji simbol Knina je znamenita tvrđava Sveti Spas. Smještena je iznad grada, a njena gradnja počela je u 9. st, za vrijeme nastajanja starohrvatske države. Tvrđava se dijeli na 5 međusobno povezanih djelova te je okružena 2 km dugim obrambenim zidovima. Danas predstavlja najveći fortifikacijski objekt u unutrašnjosti Dalmacije i druga je po veličini vojna fortifikacija u Europi.

Nedaleko od Knina, podno 22m visokog slapa Krčić, izvire rijeka Krka koja se ulijeva u more kod Šibenika. Krka je većim dijelom zaštićena kao Nacionalni Park slapovi Krke, a svojim ljepotom mami posjetitelje iz cijeloga svijeta. Svakako vrijedi posjetiti kanjon Krčića sa slapovima i mlinicama, Burumska i Šarena jezera, te najstariji arheolški lokalitet kninskog područja Gospodsku pećinu. Ljubitelji jahanja, lova, planinarenja, biciklizma ili špiljarenja svoje vrijeme mogu aktivno provesti na obroncima Dinare, najvišeg hrvatskog masiva.
Gastro ponudu ovoga kraja preporučujemo kušati u Restoranu "Tvrđava Knin" s prekrasnim pogledom na grad ili u pizzeriji "Tenan", a zabaviti se možete čitave godine na brojnim kulturnim, tradicijskim i zabavnim manifestacijama.

Nakon razgledavanja grada Knina obavezno posjetite Nacionalni park Krka, Drniš, Skradin, UNESCO zaštićenu katedralu sv. Jakova u Šibeniku i brojna mjesta u okolici Knina koja odišu ugođajem dalmatinskog zaleđa.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Istraži Knin po vrsti smještaja

Nastavi istraživati Knin Regija:

Mjesta u okolici

 • Bogatić Prominski ( 17,72  km)
 • Knin preporuka smještaja

  * cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2021