Knin

Elhelyezkedés: Split és Trogir riviéra
KninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKninKnin

még több fotó

Bezár

     
 • Share

Turista információk Knin

Knin horvát királyi város, amelyet először a X. században említettek, Tenen néven. A város számos viharos történelmi eseménynek volt tanúja az óhorvát és a török időkben. Knin legismertebb szimbóluma és látnivalója a Szent Mihály erőd (tvrđava Sveti Spas), mely a város fölé magasodik. A IX. században kezdték el építeni, a legkorábbi óhorvát államiság idején. Az erőd 5 egymással összekötött részből áll, és 2 km hosszú védőfal veszi körül. Ma a dalmát hátország legnagyobb erődítménye, és a második legnagyobb katonai erődítmény Európában.

Knintől nem messze található a 22 m magas Krčić-vízesés, ahol a Krčić-folyó beleömlik a Krka-folyóba, mely Šibeniknél torkollik bele a tengerbe. Krka legnagyobb része védett, a Krka Nemzeti park vízeséseiként, és szépsége miatt az egész világból vonzza a látogatókat. Mindenképpen érdemes megnézni a Krčića kanyonját a vízesésekkel és vízimalmokkal, a Burumska és a Šarena tavakat, valamint a Gospodska-barlangot, a knini terület legrégibb archeológiai helyszínét. A lovaglás, a vadászat, a hegymászás, a biciklizés és a barlangászat kedvelői aktívan tölthetik el idejüket a legmagasabb horvátországi hegység, a Dinara lejtőin.

Javasoljuk, hogy kóstolja meg a környék gasztronómiai kínálatát a „Tvrđava Knin“ (Knin Erődje) étteremben, melyből gyönyörű kilátás nyílik a városra vagy pedig a „Tenan“ pizzériában, a szórakozásról pedig az egész év során számos kulturális, hagyományörző és szórakoztató rendezvény gondoskodik.

Knin városának megtekintését követően feltétlenül látogasson el a Krka Nemzeti Parkba, Drnišbe, Skradinba, az UNESCO által védett Szent Jakab Székesegyházba (katedrala sv. Jakova) Šibenikben, és a számos helyre Knin környékén, melyek a dalmát hátország hangulatát tükrözik.

Több  Bezár 
Megtekintés térképen Megtekintés térképen

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ
Hol?
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17
További szállásfajták Knin

  Knin szállás ajánlatunk

  * ár 2020. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

  A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Quality guarantee UKAS - ISO 9001
  Secure payment HTZ

  All rights reserved © 2020