Priroda

PRONAĐI DESTINACIJU:

Hrvatska je zemlja jedinstvene prirodne ljepote, poznata po prekrasnom Jadranskom moru i otocima. Iako relativno malene površine, Hrvatska se odlikuje iznimnom geografskom raznolikošću što je čini atraktivnim područjem za populaciju ptica.


Hrvatska obiluje zanimljivim vrstama ptica od kojih su mnoge rijetke i ugrožene. Prema podacima Zavoda za ornitologiju, u Hrvatskoj obitava 387 vrsta ptica, što je iznimno velik broj za zemlju veličine Hrvatske.


Pridružite se našem programu promatranja ptica, pokazati ćemo Vam najatraktivnija hrvatska staništa. Najzanimljivije lokacije za promatranje ptica u Hrvatskoj su obalna područja zbog intenzivnih migracija u proljeće i jesen. Vodimo Vas na glavna hrvatska staništa ptica kao što su Park prirode Velebit, Park prirode Vransko jezero, Nacionalni park Paklenica, Ornitološki rezervat Velo blato i područje rijeke Zrmanje. 


Uživajte u planinama, rijekama i zelenim šumama, obilnoj vegetaciji i divljini koja samo čeka da je otkrijete. Priuštite si višednevni aktivni odmor te otkrijte prirodne ljepote Hrvatske planinareći i biciklirajući Nacionalnim parkom Risnjak, Parkom prirode Učka te duž Jadranske obale.

Vidi više  Zatvori 

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023