Természet

KERESSE VÁROS:

Horvátország  kivételes szépségű ország, mely főleg  gyönyörű tengeréről és szigeteiről híres. Ez egy viszonylag kis ország, de földrajzi sokszínűsége ideális több madár faj számára is. Horvátország nemcsak a madarak számát, hanem a fajták sokszínűségét tekintve is gazdag madár állománnyal rendelkezik, melyek közül számos faj ritka vagy veszélyeztetett. A horvátországi Madártani Intézet szerint, Horvátország 387 madárfajnak ad otthont, amely  egy kimagasló szám, főleg ha ezt összevetjük az ország földrajzi méretével.


Ismerje meg Horvátország más oldalát is, csatlakozzon madármegfigyelő programunk egyikéhez. A legérdekesebb madármegfigyelő helyek Horvátországban azok a part menti területek, ahol tavasszal és ősszel nagyszámú madárvonulásnak lehetünk szemtanúi.


Keresse fel Ön is Horvátország legfontosabb madár lelőhelyeit, mint például; a Velebit-i  és a Vrana-tó Természetvédelmi Területeket, a Paklenica Nemzeti Parkot, a Pag-szigeten található Ornitológiai rezervátumot (Velo-blato) és a Zrmanja folyó mentét.  Élvezze a nyarat  hegyekben! Fedezze fel a zöld erdők, a folyók, a buja növényzet szépségeit, a „természet  közelsége“ nyújtotta életérzést. Egész napos aktív pihenés keretében akár gyalogosan, akár kerékpárral bejárhatja - az Adriai tenger mentén - a Risnjak és MT. Ucka Természetvédelmi Területeket, melynek ahol testközelből ismerheti meg Horvátország természeti szépségeit.

Több  Bezár 

A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023