Podstrana

PodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstrana

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Podstrana - vodič

Podstrana je malo turističko mjesto nadomak Splita (8km) smješteno između rijeke Žrnovice i Mutograsa sa šljunčanim plažama. Mjesto osim što je poznato po kulturnoj baštini, vinu i maslinama također je poznato i po bogatoj gastronomskoj ponudi i prelijepim plažama koje se protežu na 9km dugoj obali. Podstrana je od davnina bila zanimljivo mjesto za stanovanje te su tu u prošlosti nicale antičke villae rusticae i  renesansne ladanjske  kuće i palače.  Prvi poznati stanovnici su bili Iliri, a najstarije naselje na ovom mjestu je „Pituntium“.  Brojni spomenici i arheološki nalazi svjedoče o burnoj prošlosti ovoga kraja. Ljubitelji povijesti od spomenika mogu posjetiti staro selo u cijelosti, kuću Cindro, grb obitelji Cindro, crkvu Sv. Jure, crkvu sv, Jure Perun, mramorni kip Bogorodice, kip Sv. Ante Padovanskog, crkva Sv. Ante i Roka, župna crkva u staroj Podstrani, crkva Sv. Fabijana, ostatke antičke vile kod Gospe u Siti i mnoge druge. Od arheoloških nalaza posjetite megalitske blokove prvobitnog bedema Pituntija, gomilu Pišćenica, ulomak rimskog mozaika na starom groblju Sv. Martin, ilirska kaštela  (današnja stara Podstrana), ostatke kamenog rimskog mlina za masline, torzo rimskog božanstva, kasnoantičku vilu u Polači i mnoge druge povijesne nalaze.

Ljubitelji sporta i rekreacije u Podstrani mogu uživati u svim vodenim aktivnostima, odbojci na pijesku, malom nogometu, tenisu, i brojnim drugim aktivnostima. Ako ste zaljubljenik u gastronomiju ne propustite kušati specijalitete ovoga kraja u restoranu „San Antonio“, restoranu „Zlatni Lav“, restoranu „Martin“ i restoranu „Dioklecijan“.

Obavezno posjetite

Split se nalazi samo 8 km od Podstrane. Drugi po veličini je grad u Hrvatskoj i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Jadranskoj obali. Ovo je vječno mlad grad koji živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Poznat je po brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o burnoj i zanimljivoj prošlosti ovoga grada. Ljubitelji povijesti mogu razgledati Dioklecijanovu palaču (srce Splita), željezna vrata, kip Grgura Ninskog, katedralu Sv. Duje, crkvu Sv. Frane, konkatedralu Sv. Petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i mnoge druge povijesne znamenitosti.

Omiš je grad mediteranskog ugođaja koji se smjestio na ušću rijeke Cetine. Pozna je po brojnim povijesnim znamenitostima kao što su tvrđava Mirabela, tvrđava Fortica, župna crkva Sv. Mihovila, franjevački samostan, crkva Sv. Petra, crkva Sv. Duha, crkva Sv. Roka, Crkva Sv. Marije, ilirsko sjemenište, gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovna gradska jezgra, stup srama i stara gradska loža. Ljubitelji sporta u ovom gradu mogu uživati u raftingu na brzacima Cetine, slobodnom penjanju, jedrenju na dasci, odbojci na pijesku i brojnim drugim aktivnostima.

Trogir je grad koji se smjestio u središtu Dalmacije . njegova luka je omiljena destinacija za nautičare zbog dobre pozicije i prirodne zasićenosti. Grad je u pravom smislu „grad muzej“ jer je bogat povijesnim spomenicima kao što su stara gradska jezgra, tvrđava Kamerlengo, kula Sv. Marka, skulptura Blaženog Ivana Orsinija, kapela Sv. Jeronima, Palača Ćipiko, renesansna crkva Sv. Ivana Krstitelja, Radovanov portal, muzej i pinakoteka.

Vidi više  Zatvori 

Zanimljivosti & Atrakcije

Mjesta u okolici (Podstrana)
Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Podstrana

Sjajan
4.3
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.4
Sigurnost
4.7
Plaže
4.2
Turistička ponuda
3.8
Gostoljubivi mještani
4.5

 • Vrlo dobar 3.8
  Zeljko
  Par Bosna i Hercegovina
  26.08.2017.
  boljitak
  Plaza dosta neuredjena i prljava domaćini gostoljubivi sigurnost dobra,restoranska ponuda slaba sve se svelo na picu
 • Dobar 2.6
  Ines
  Obitelj Hrvatska
  24.08.2016.
  Navedeno je da je tamo pješćana plaža a nema je kilometrima uokolo.
  Preporučam ovu destinaciju ljudima koji ne vole gužve na plaži ali ne preporučam ljudima koji idu s malom djecom jer plaže nisu prikladne za njih.
2/57
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Podstrana preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Apartman - Podstrana Apartmani Aqua Od 365 kn
 • Podstrana,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 60,3
Apartman - Podstrana Apartman Darko Od 417 kn
 • Podstrana,
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Zadnja rezervacija prije 17 dana
 • Podstrana,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 4,6
Kuća - Podstrana Vila Mermaid Od 3146 kn
 • Podstrana,
 • Osobe: 1-9

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020