Podstrana

PodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstrana

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Podstrana

Podstrana je majhno turistično mesto, ki se nahaja le 8 km od Splita - med rekama Žrnovnica in Mutogras. Poleg svoje kulturne dediščine, vina in oljk, je mesto znano tudi po svoji kulinarični ponudbi in lepimi plažami, ki so dolge 9km. Podstrana je bila vedno zanimiv kraj za življenje, zato ima veliko starih vil, renesančnih palač ter počitniških domov. Prvi znani prebivalci so bili Iliri, medtem ko se najstarejši del mesta imenuje "Pituntium". Številni spomeniki in arheološke najdbe pričajo o burni preteklosti. Ljubitelji zgodovine lahko obiščete staro mestno jedro, cerkev sv. Gregor Perun, kameni kip blažene Device Marije, kip svetega Antona Padovanskega, cerkev svetega Antona in Roka, župnijska cerkev v starem delu mesta, cerkev sv. Fabjana, ostanki antične vile v bližini Marije v Situ in mnoge druge znamenitosti. Obiščete lahko tudi nekaj arheoloških najdb, kot so megalitski bloki prvotnih Pituntijskih sten, gomila Pišćenica, del rimskega mozaika na starem pokopališču sv. Martin, ilirski grad (današnje staro mesto), ostanki mlina, trup rimskega božanstva, antična vila v Polačah in menoge druge najdbe. Ljubitelji športa in rekreacije lahko uživajo v veliko športih: odbojka na plaži, nogomet, tenis in v številnih drugih dejavnostih. Če vam je ljubša dalmatinska kuhinja, obiščite restavracije "San Antonio", "Zlatni Lav", "Martina", "Dioklecijan".

Poglej več  Zapri 

Zanimivosti in atrakcije

Komentarji gostov Podstrana

Sijajno
4.3
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.4
Varnost
4.7
Plaže
4.2
Turistična ponudba
3.8
Gostoljubni prebivalci
4.5

 • Zelo dober 3
  Anja
  Skupina prijateljev Slovenia
  19. 08. 2014
  Podstrana- cisti mir
  Mirna lokacija- pravi capacity ZA odklop OD hrupa. . . primero ZA VSE, Ki želijo DOPUST preživeti v miru. VEC Plaz, primernih ZA otroke.
  Turistična razvitost ZELO slaba, manjkajo tržnice v gostilne.
1/57
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Podstrana priporočilo namestitve

* cena za junij 2020 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Apartman - Podstrana Apartmaj Darko Od 57 €
 • Podstrana,
 • Osebe: 4-5
 • Ocena gostov: 4,9
Apartman - Podstrana Apartmaji Aqua Od 50 €
 • Podstrana,
 • Osebe: 2-4
 • Ocena gostov: 5,0
Hiša - Podstrana Hiša Roza Od 190 €
 • Podstrana,
 • Osebe: 4
 • Podstrana,
 • Osebe: 2

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
Zagotovite si ugoden dopust!
Zahvaljujemo se Vam! Nepravilen elektronski naslov!