Podstrana

PodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstrana

fler bilder

Stäng

     
 • Share

Turistmål info Podstrana

Podstrana är en liten turistort som ligger bara 8 km från Split mellan Žrnovnica och Mutogras Vattendrag med stenstränder. Bortsett från sitt kulturarv, vin och oliver, är staden också känd för sin kulinariska erbjudandet och vackra stränder som sträcker sig till 9km. Podstrana har alltid varit en intressant plats att leva i, varför det är fullt av gamla villor och renässanspalats och semesterhus. De första kända bosättarna var Illyrians, medan den äldsta delen av staden är "Pituntium". Många monument och arkeologiska fynd vittnar om städerna turbulenta förflutna. Historia älskare kan besöka den gamla staden, Cidro huset, Cindro familjen vapen, kyrkan St George Perun, sten staty av den heliga jungfrun, staty av St Anthony av Padua, kyrkan St Anthony och Rocco, sockenkyrka i gamla Podstrana, kyrkan St Fabian, resterna av en gammal villa i närheten av Our Lady i Sita och många andra. Av de arkeologiska fynd kan du besöka den megalitiska blocken i de ursprungliga Pituntija väggarna förblir Pišćenica kulle, del av en romersk mosaik på den gamla kyrkogården av St Martin, illyriska slott (dagens gamla stan), en romersk sten Olive Mill, torso av romersk gud, senantiken villa i Polača och många andra.

Sport och älskare fritid kan njuta av alla vattensporter, beach volleyboll, Futsal, tennis och många andra aktiviteter. Om du föredrar dalmatiska matlagning, se till att du besöker "San Antonio", "Zlatni Lav", "Martin" och "Dioklecijan" restauranger.

Måste se platser

Split ligger bara 8 km från Podstrana. Det är en av de mest kända och mest besökta turistmålen i Kroatien och den näst största staden i landet. Det är en evigt ung stad som lever med en långsam takt som är mycket lätt att vänja sig vid. Denna stad är rik på historiska monument som vi rekommenderar följande: Diocletianus palats (hjärtat av staden), Iron Gate, en staty av biskopen Gregory av Nin, katedralen St Duje, kyrkan St Francis, katedralen St Peter, den största domstolen, stad källaren, St Annes kloster och många andra.

Omiš är en liten stad vid Medelhavet, ligger vid mynningen av floden Cetina. Av de historiska egenskaper, betonar vi följande: fästningarna MiraBela och Fortica, församlingskyrkan St Michael, Franciscan kloster, kyrkor S: t Peter, Helige Ande, illyriska seminariet, gammal kyrkogård, medeltida stadskärna, polen på skam och Gamla stan Lodge. Sportfantaster kan delta i forsränning på Cetina, fri klättring, vindsurfing, simning maraton, beachvolley och andra aktiviteter.

Trogir ligger i centrum av Dalmatien. Dess port föredras av sjömän på grund av sitt läge och naturliga skydd. Det är ofta namnet "Museum staden" eftersom det är fullt av historiska monument såsom den gamla stadskärnan, Kamerlengo fästning, torn av St Mark, skulptur av den välsignade John Orsinij, kapellet St Jeronimo, Cipiko palats, renässanskyrkan Johannes Döparen, portal av Radovan, museum och pinacotheca.

Se mer  Stäng  

Sevärdheter

Gästkommentarer Podstrana

Fantastisk
4.3
Övergripande betyg av gästerna
Atmosfär
4.4
Säkerhet
4.7
Stränder
4.2
Turisterbjudande
3.8
Vänlig lokalbefolkning
4.5

0/57
Visa på kart Visa på kart

Välj riviera

HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

Podstrana rekommenderat boende

*priser för juni 2021 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

Lägenhet - Podstrana Lägenheter Aqua Från 499 SEK
 • Podstrana,
 • Personer: 2-3
 • Gästers betyg: 60,3
Lägenhet - Podstrana Lägenhet Darko Från 570 SEK
 • Podstrana,
 • Personer: 4-5
 • Gästers betyg: 4,9
Lägenhet - Podstrana Lägenheter Vinka Från 570 SEK
 • Podstrana,
 • Personer: 6-8
 • Senaste reservationen för 3 dagar
Hus - Podstrana Villa Mermaid Från 4301 SEK
 • Podstrana,
 • Personer: 1-9
 • Senaste reservationen för 2 dagar

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020