Kroatien reseguide

Välkomna till Kroatien!

Kroatien sträcker sig från de östra kanterna av Alperna i nordväst till Donaubäckenet och Donaus stränderna i öster. Bergskedjan Dinariderna täcker den centrala delen av Kroatien medan den södra delen avslutar på kusten av Adriatiska havet. Kroatien är ett land som är rikt på vacker natur och har åtta nationalparker och elva naturparker. Kulturella sevärdheter i Kroatien är många och värdefulla. De kan finnas över hela landet och har anor från olika historiska perioder. Kroatien är ett land som fick olika influenser från andra kulturer genom turbulenta historien under olika mästare. Eftersom Kroatien har en mångfaldig natur och på grund av några andra faktorer, beskrivs det som ”ett land av kontraster”. Hela landet är en blandning av epik och lyrik, gammalt och nytt.

Kroatien har ett rikt kulturarv som bara inte avslöjas genom de många museer, gallerier, kyrkor och monument som är med på Unescos världsarvslista. Kroatien är ett magiskt ställe på Medelhavet där varje promenad blir en resa genom tusentals år av den rika och berömda kroatiska historien. Varje steg här är en ny upplevelse, oavsett om ni promenerar på stengatorna i städer och hamnar i Istrien, Kvarner eller Dalmatien, eller ni går på de gröna vägarna i den centrala Kroatien för att komma fram till en av många palats och slott. Kroatiens egenhet är att här träffas fyra kulturkretsar: Öst och Väst samt Medelhavets och europeisk anda.

Se mer  Stäng  
Kolla upp vår reseguide och hitta den ideala destinationen och det ideala boendet för er semester i Kroatien.
Strandguide Strandguide

Är du på semester med din familj eller vänner? Letar du efter underhållning och nattliv eller lung och ro? Sol och bad eller sportaktiviteter? Vill du uppleva undervattensvärlden eller vinden i dina segel? Vet du redan hur din semester borde se ut eller är du öppen för förslag, äventyr och nya upplevelser?

I vår strandguide för Kroatien kan du hitta en strand just för dig!

Familjestränder Bla Flagg stränder Sandstränder Missa inte Romantiska stränder Nudist stränder Nöje och nattliv Vattensporter och aktivitet
Strandguide Öar i Kroatien

Kroatien är ett land med 1000 öar, nämligen 1185 öar, holmar och skär. Denna vackra del av naturen räknas till en av de mest särskilda kusterna i hela världen. De Kroatiska öarna är de näst största bland öar i Medelhavet. 67 öar är bebodda, och de största öarna är Krk och Cres i norra delen och ön Brac och Hvar i södra. Varje ö berättar sin historia med sina sevärdheter, historia och seder.

Topp öar
Korcula Pag Hvar

Strandguide UNESCOs minnesmärken

Det finns många kulturminnesmärken i Kroatien, varav 6 under UNESCOs beskydd. Besök Kroatien och tillbringa er semester omgivna med ett rikt kulturarv.

Plitvicesjöarna Dubrovnik Diocletianska palatset Historiska staden Trogir Katedralen av Sankt Jakov - Sibenik Stari Grad Plain Euprasius basilikan - Porec
Naturarv

Tillbringa er semester i Kroatien och upptäck national- och naturparkernas skönthet.

Nationalparker Naturparker

Top 5 Måste göras i Kroatien

Blåa grottan Blåa grottan
Se det lysande blå havet inne i den "Blåa grottan" på ön Biševo nära Vis.
Opatija Opatija
Tillbringa natten i kunglig stil i Opatija och känn dig som drottningen Sissi.
Bačvice, Split Bačvice, Split
Spela Picigin med lokalbefolkningen på stranden Bačvica i Split.
Zadar Zadar
Lyssna på den unika och enda havsmusikinstrument i världen - havskonserten i Zadar.
Plitvice Plitvice
Smaka på läckra måltider tillagade i på en äkta kolgrill i restaurangen Licka kuca i Plitvices nationalpark.

Visste du?

Kravatt
Kravatt
"Slipsen" är faktiskt en ättling till det välkända bandet som kroatiska soldater bar runt halsen i 1600-talet. Slipsen är uppkallad efter de kroatiska soldaterna.
Primošten Primošten
I FN-palatset i New York (USA) befinner sig en målning av vingårdar från staden Primošten. Den visar hur hårt man måste jobba för att skapa en jord där man kan odla växter.
Korčula Korčula
År 1254 föddes Marco Polo på ön Korčula, en upptäcktsresande som förde silkesfjäril från Kina till Europa.
Dubrovnik Dubrovnik
Den första apoteket öppnades i Dubrovnik i Kroatien i 1300-talet.
Penkala Penkala
Penkala, den första mekaniska pennan i världen, uppfanns av Slavoljub Penkala i Zagreb 1906.
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17
Hitta boende i destination:
Välj riviera:
Finn information och boende på ön:
Reseförsäkring:
Fantastiskt sista minuten erbjudande! 10% rabatt på Columbus Direct reseförsäkringar till Adriagate.com kunder

Visste ni att:

• Ivan Meštrović, en välkänd kroatisk skulptör, gjorde ett magnifikt monument till amerikanska indianer i Chicago i USA.

• Ett stort monument framför FN-byggnaden i New York som heter "Fred" är arbetet av en kroatisk skulptör Antun Augustinčić.

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2024