Zadar

ZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadarZadar

fler bilder

Stäng

     
 • Share

Turistmål info Zadar

Zadar är en stad med en extraordinär 3000-åriga historia och oerhört värdefullt kulturarv. Det är beläget i hjärtat av Adriatiska havet, i skede av historien och alla de saker en modern resenär kräver. Det är en av de mest populära turistmålen i Kroatien som i London Times kallades för den "nöjescentrum vid Adriatiska", medan Guardian heter det "den nya kroatiska huvudstaden cool". Den turbulenta historia staden har lämnat många ärr samt värdefulla kulturarv. Landmärken i denna stad är dess historiska monument och kulturarv. Många kyrkor och kulturella monument kvar från olika tidsperioder som speglar konstnärskap av konstruktion av alla perioder. Av de mest populära monument betonar vi kyrkan St Donat (symbol för staden och den mest kända monumentala byggnaden i Kroatien från tidig medeltid perioden - 9th århundradet), Cathedral of St Srošije (tre-skeppet romanska byggnad även största kyrka i Kroatien, byggd i två steg i de 12th och 13th århundraden), kyrkan St Sime (tidiga kristna kyrkan som rymmer befogenheter St Sime - Zadar mest populära helgon), kyrkan och klostret St Mary (kvinnligt Benedictine klostret), kyrkan och klostret St Francis (äldsta dalmatiner gotisk kyrka, byggd under livstiden av St Francis Asiški), stadsmurar fästningar och grindar (många grindar görs i väggarna i staden, den ursprungliga 30, endast åtta kvar i dag), kyrkan St Krsevan (tre skepp romerska basilikan med tre rikt utsmyckade halvcirkelformade absider), Grisogono Vovo, rektor palats och Regent palats.

Staden Zadar är en lättillgänglig destination som du kan nå med land, till sjöss och i luften och är direkt ansluten till de andra stora kroatiska städer. Den har ett utvecklat kustlinje, vars öar och orörd natur lockar många sjöfolk. Öarna ligger i närheten av Zadar är idealiska för utflykter så vi rekommenderar att besöka Ist, Molat, Iž, Rava, Olib och andra öar. Den Zadar skärgården har också tre naturparker (Telašćica, Sjeverni Velebit och Vransko Jezero) och fem nationalparker (Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka och Velebit).

Staden är full av moderna arkitektoniska prestationer, såsom världens första havet orgel och den urbana installationen "Salute till solen". Havet organ är ett instrument vid kusten vars musik skapas genom rörelser i havet. Det är en plats där mänskliga idéer och kunskaper med energin i havet och vågorna bindning, en plats för samtal och funderar med konstant ljudet av "orkester natur". "Salute till solen" är en installation som består av flera lager glasrutor, under vilket solpaneler skapa en symbolisk kommunikation med naturligt ljus. Denna installation är kopplad med havet organen vars ljud omvandlas till ett spel av ljus, fungerar på Zadar promenaden efter solnedgången. Andra än dessa två moderna attraktioner Zadar många andra, såsom National torget, fem Wells Square, silver och guld i staden, Forum, FOSA, Museum of Antique Glass, Kalelarga, strandpromenad, Arsenal och många andra.

Alla kan hitta något för sig själva i denna stad, så de yngre generationerna kan roa sig själva i "The Garden" bar "Arsenal" lounge bar, "Peppers club", "Maraschino" night club och många andra barer och klubbar. De äldre generationerna kan njuta av olika festivaler, konserter, utställningar och olika pjäser. Kulinariska entusiaster kan njuta av specialiteter i regionen i några av följande restauranger: "FOSA", "Kornat", "Fortuna", "Lungo Mare" och "Pet Bunara".

Se mer  Stäng  

Gästkommentarer Zadar

Fantastisk
4.4
Övergripande betyg av gästerna
Atmosfär
4.6
Säkerhet
4.6
Stränder
3.9
Turisterbjudande
4.3
Vänlig lokalbefolkning
4.5

0/54
Visa på kart Visa på kart

Välj riviera

HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

Zadar rekommenderat boende

*priser för juni 2021 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

Lägenhet - Zadar Lägenhet Grozdan Från 824 SEK
 • Zadar,
 • Personer: 4-6
 • Gästers betyg: 4,9
Lägenhet - Zadar Lägenhet Borislav Från 591 SEK
 • Zadar,
 • Personer: 2-4
 • Gästers betyg: 4,6
Lägenhet - Zadar Lägenheter Marijan Från 487 SEK
 • Zadar,
 • Personer: 4
 • Gästers betyg: 4,2
 • Zadar,
 • Personer: 2-4
 • Senaste reservationen för 15 dagar

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020