Podstrana

PodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstranaPodstrana

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Podstrana

Podstrana is een klein toeristisch stadje, dat slechts 8 km van Split is verwijderd, tussen de Zrnovnica en Mutogras Rivieren en met kiezelstranden. Afgezien van het culturele erfgoed, wijn en olijven, is de stad ook bekend om zijn culinaire aanbod en de mooie stranden die zich uitstrekken langs de kust. Podstrana is altijd een interessante plek geweest om te wonen, hierdoor is het vol met oude villa's en paleizen uit de Renaissance en vakantiehuizen. De eerste bekende kolonisten waren de Illyriërs, terwijl het oudste gedeelte van de stad "Pituntium" is. Tal van monumenten en archeologische vondsten zijn het bewijs van het turbulente verleden van de stad. Geschiedenis liefhebbers kunnen het volgende bezoeken: de oude stad, het Cidro huis, de kerk van Sint George Perun, het stenen beeld van de Heilige Maagd, het standbeeld van Sint Antonius van Padua, de kerk van Sint Antonius en Rocco, de parochiekerk in oud Podstrana, de kerk van Sint Fabian, de resten van een antieke villa in de buurt van Onze Lieve Vrouw in Sita en vele anderen. Van de archeologische vondsten kunt u de megalithische blokken van de oorspronkelijke Pituntija muren bezoeken, Piscenica heuvel, deel van een Romeins mozaïek op de oude begraafplaats van Sint Martin, Illyrische kastelen (tegenwoordig de oude stad), overblijfselen van een Romeinse stenen olijfmolen, torso van de Romeinse godheid, villa uit de late oudheid in Polaca en meer.

Sport en recreatie liefhebbers kunnen van allerlei sporten genieten, zoals strandvolleybal, zaalvoetbal, tennis en tal van andere activiteiten. Als u liever de Dalmatische keuken wilt proeven, zorg ervoor dat u de "San Antonio", "Zlatni Lav", "Martin" en "Dioklecijan" restaurants bezoekt.

Meer  Sluiten 

Activiteit & Highlights

Plaatsen in de omgeving (Podstrana)
Meer  Sluiten 

Guest reviews Podstrana

Bovengemiddeld
4.3
Overall guest rating
Atmosfeer
4.4
Veiligheid
4.7
Stranden
4.2
Toeristisch aanbod
3.8
Vriendelijke bevolking
4.5

0/57
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Podstrana aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

Appartement - Podstrana Appartementen Aqua Vanaf 50 €
 • Podstrana,
 • Personen: 2-3
 • Guests rating: 60,3
Appartement - Podstrana Appartement Darko Vanaf 57 €
 • Podstrana,
 • Personen: 4-5
 • Guests rating: 4,9
 • Most recent reservation 17 days ago
 • Podstrana,
 • Personen: 2
 • Guests rating: 4,6
Huis - Podstrana Villa Mermaid Vanaf 431 €
 • Podstrana,
 • Personen: 1-9

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020