Omiš

OmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišVideo presentationVideo presentationVideo presentationOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmišOmiš

više slika

Zatvori

     
 • Share
U Omišu Adriagate ima otvorenu poslovnicu koja je na raspolaganju našim gostima. Rezervirajte smještaj u ovoj destinaciji i ostvarujete pravo na besplatne poklone i dodatne popuste.Sav smještaj - Omiš  

Saznajte sve o destinaciji Omiš - vodič

Omiš je gradić u srcu Dalmacije koji se smjestio na ušću rijeke Cetine samo 21km jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita.  Omiš se prvi put spominje u 10.st. Srednjovjekovni naziv grada je bio Olmissium. Omišani su bili poznati gusari, što im je uvelike olakšalo položaj grada, ali i njihove lagane i brze brodice. U vrijeme najvećih pohoda na čelu omiških gusara bili su knezovi Kačići, koji su dva stoljeća predvodili napade na papinske galije i trgovačke brodove moćne Venecije, Dubrovnika, Splita i dr. Na ovako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti po kojoj je ovaj grad poznat i koja svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti. Razgledajte tvrđavu Mirabela   ( potječe iz 13. Stoljeća, uloga joj je bila izvidnica od neprijatelja), tvrđavu Fortica (nalazi se na samom vrhu omiške Dinare, svrha joj je bila obrana od neprijatelja), župnu crkvu Sv. Mihovila (Sagrađena je početkom 18.st. a ima značajke gotike, renesanse i ranog baroka), franjevački samostan, crkvu Sv. Petra, crkvu Sv. Duha, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Marije, crkvu Sv. Luke, ilirsko sjemenište (Jednokatna zgrada, ranije ilirsko sjemenište utemeljeno od splitskog nadbiskupa Pacifika Bizze 1750. God), gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu.

Ljubitelji sporta i rekreacije u Omišu mogu uživati u slobodnom penjanju, raftingu na brzacima Cetine, odbojci na pijesku, trčanju, jedrenju na dasci, biciklizmu, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.  Na području grada Omiša nalaze se sve vrste plaža. Zahvaljujući ušću rijeke Cetine u centru grada nalaze se pješčane plaže koje su jako pogodne za obitelj s djecom upravo zbog toga što su plitke. Najpoznatije plaže u gradu su „Velika plaža“, plaža „Slavinj“ i plaža „Brzet“. Ukoliko želite kušati specijalitete i delicije grada Omiša i upoznati se s dalmatinskom kuhinjom koja je proglašena najzdravijom kuhinjom zbog mediteranskog bilja posjetite neke od brojnih restorana i konoba u Omišu. Posjetite restoran „Sagita“, restoran „Mate“, restoran „Kaštel“, konobu „Ulikva“, konobu „U našeg Marina“ i konobu „Ćaća“.

Obavezno posjetite

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i jedna od najposjećenijih i najpopularnijih destinacija na Jadranu. Ovaj vječno mlad grad živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Poznat je po brojnim povijesnim znamenitostima koje su svjedok njegove burne prošlosti. Posjetite i razgledajte Dioklecijanovu palaču (srce Splita), željezna vrata, srebrna vrata, zlatna vrata, mjedena vrata, kip Grgura Ninskog, katedralu Sv. Duje, crkvu Sv. Frane, konkatedralu Sv. petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i mnoge druge povijesne spomenike.

Makarska je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija na Hrvatskom priobalju. Ovaj grad ima bogatu i najbolju turističku ponudu za goste svih generacija, tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Od povijesnih znamenitosti razgledajte franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i Institut „Planina i More“), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, jedrenju, jet-ski, košarci, lovu, nogometu, odbojci, paraglidingu, planinarenju, raftingu, ribarenju, ronjenju i mnogim drugim aktivnostima.

Hvar je drevni grad bogate povijesti smješten na južnoj, sunčanoj strani istoimenog otoka. Ovo je grad s najvećim brojem sunčanih sati a ime mu dolazi od riječi PHAROS- grčki nazim za otok Hvar. Grad Hvar krasi nekoliko povijesnih znamenitosti a to su tvrđava Fortica, Hvarska katedrala, Hvarsko kazalište i franjevački samostan. Ova grad je centar otočkog turizma i jedna od najpoželjnijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su ugodna topla klima s puno sunaca, razne mogućnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivni noćni život.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Omiš

Savršen
4.6
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.7
Plaže
4.5
Turistička ponuda
4.6
Gostoljubivi mještani
4.6

 • Savršen 4.8
  Anita
  Obitelj Hrvatska
  21.08.2017.
  Odlična destinacija za obitelj sa djecom, blizina plaže pogodna za djecu, mogućnost izleta, ljubazni domačini, ukratko jako pozitivni dojmovi iz Omiša.
 • Savršen 4.8
  Danilo
  Par Bosna i Hercegovina
  21.06.2015.
  Prijatno mjesto, dobra hrana u restoranima, sve je lako dostupno, lijepe plaže, vrhunska usluga, predivan ambijent. Samo povremeno hladna voda zbog ulijevanja rijeke. Inače sve za desetku.
  Jedini nedostatak je što se dugo mora ići dok se ne dođe do duboke vode i to što je voda povremeno hladna zbog blizog ušća rijeke. Jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj.
2/97
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Omiš preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Omiš,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,9
Apartman - Omiš Apartmani Mira Od 314 kn
 • Omiš,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 11 dana
 • Omiš,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,8
Apartman - Omiš Apartman Goge Od 642 kn
 • Omiš,
 • Osobe: 7-9
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 2 dana

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!
Zahvaljujemo! Netočna e-mail adresa!