Pisak

PisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisakPisak

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Pisak - vodič

Pisak je malo ribarsko i turističko mjesto koje se smjestilo između Omiša i Makarske te u blizini jedne od poznatijih turističkih destinacija na Jadranu-Splita.  Mjesto je malo i slikovito te pruža pravi dalmatinski ambijent. Poznato je po svojim brojnim prekrasnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Ukoliko ste ljubitelj povijesnih znamenitostima uputite se u Omiš koji je udaljen svega 12km i razgledajte tvrđavu Mirabela, tvrđavu Fortica, župnu crkvu Sv. Mihovila, franjevački samostan, crkvu Sv. Petra ilirsko sjemenište, gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu. Oni željni sporta i aktivnog odmora  u Pisku mogu uživati u surfanju, jedrenju, ronjenju, odbojci na pijesku, raftingu i kajaku na Cetini te brojnim drugim aktivnostima.  Ukoliko želite kušati gastronomiju ovoga kraja i uživati u brojnim specijalitetima posjetite restoran „Porat“.

Obavezno posjetite

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta Hrvatskog priobalja. Ovo je grad koji je poznat po svojoj bogatoj turističkoj ponudi te zbog toga tu svatko može pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji povijesnih znamenitosti mogu razgledati franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinak0oteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i institut „Planina i More“), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Oni željni sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu,, jedrenju, jet-ski, košarci, lovu, nogometu, odbojci, paraglidingu, planinarenju, raftingu, ribarenju, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i jedna od najpopularnijih i najposjećenijih destinacija na Jadranu. Ovaj vječno mlad grad živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Poznat je po svojim brojnim povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj burnoj i dugoj prošlosti. Posjetite i razgledajte Dioklecijanovu palaču-srce Splita, željezna vrata, zlatna vrata, srebrna vrata, mjedena vrata, kip Grgura Ninskog, katedralu Sv. Duje, crkvu Sv. Frane, kokatedralu Sv. Petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i brojne druge povijesne znamenitosti.

Hvar je drevni grad bogate povijesti smješten na istoimenom otoku. Okrenut je južnoj, sunčanoj strani svijeta te je zbog toga grad s največim brojem sunčanih sati. Ime mu dolazi od riječi PHAROS- grčki naziv za otok Hvar. Od povijesnih znamenitosti u Hvaru možete posjetiti tvrđavu Fortica, Hvarsku katedralu, Hvarsko kazalište i franjevački samostan. Ovaj grad je centar otočkog turizma i jedna od najpoželjnijih i najposjećenijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su: ugodna topla klima s puno sunca, razne mogućnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivni noćni život.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Pisak

Savršen
4.8
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.9
Sigurnost
5
Plaže
4.8
Turistička ponuda
4.4
Gostoljubivi mještani
4.9

0/15
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Pisak preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Pisak,
 • Osobe: 5-7
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Pisak,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Pisak,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Zadnja rezervacija prije 19 dana
 • Pisak,
 • Osobe: 2-4

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020