Kaštel Lukšić

Kaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel LukšićKaštel Lukšić

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Kaštel Lukšić - vodič

Kaštel Lukšić je jedno od 7 Kaštela između Trogira i Splita. Naselje je niknulo u plodnoj zaravni. U prošlosti ovaj kaštel se zvao i Kaštel Vitturi  po trogirskoj plemićkoj obitelji koja ga je podigla krajem 15. St. U Kaštel Lukšiću  možete vidjeti mnoge spomenike kulture kao što su crkva Sv. Ivana Birnja, dvorac Vitturi u kojem se nalazi muzej grada kaštela, crkva Gospe od Uznesenja,  park Vitturi, kaštel Tataglia… Plaže Kaštelanske rivijere nadovezuju se u nizu od 6 kilometara neprekinutih uvala i kupališta zaklonjenih hladovinom borova i tamarisa. Svake godine, od 01.07. 31.08., održava se "Kaštelansko kulturno ljeto" tijekom kojeg se održi više od 60 manifestacija: kazališne predstave,izložbe slika, koncerti ozbiljne i zabavne glazbe, folklor, sportska natjecanja te razne ribarske i lovacke fešte. Ljubitelji gastronomije u delicijama ovoga kraja mogu uživati u restoranu  „Adriatic“, restoranu „Villa Cezar“, i konobi „Duje“.

U Kaštel Lukšiću se mogu dobro odmoriti oni željni mira, dok mladi mogu naći mjesta za provod u obližnjem Trogiru, Splitu  i Omišu.

Obavezno posjetite

Trogir je poznat po svom kulturno povijesnom nasljeđu i zbog toga ga još zovu i „Mala Venecija“. Razgledajte muzej grada, gradsku ložu, gradska vrata i zidine, kneževu palaču, palaču Ćipiko, trogirsku katedralu i mnoge druge znamenitosti. Sam grad leži na malom otočiću u morskom tjesnacu između kopna i otoka s kojim je povezan mostovima.

Split je grad koji živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. U gradu su trgovi, kafići, restorani i riva prepuni ljudi kao da je svaki dan praznik. Ovaj grad će vas oduševiti svojim povijesnim znamenitostima. Razgledajte Dioklecijanovu palaču- srce Splita, rivu, željezna vrata, kip Grgura Ninskog, crkvu Sv. Frane, katedralu Sv. Duje, konkatedralu Sv. Petra….

Omiš je grad mediteranskog ugođaja koji se smjestio na ušću rijeke Cetine. Poznat je po svojoj burnoj prošlosti o kojoj svjedoče brojni spomenici kao što su: tvrđava Mirabela, tvrđava Fortica, župna crkva Sv. Mihovila, franjevački samostan, crkva Sv. Petra, crkva Sv. Duha, crkva Sv. Roka, ilirsko sjmenište, gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovna gradska jezgra, stup srama, stara gradska loža i mnogi drugi. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u raftingu na brzacima Cetine, slobodnom penjanju, jedrenju na dasci, plivačkom maratonu, odbojci na pijesku….

Rezervirajte smještaj  iz naše ponude u Kaštel Lukšiću i provedite miran odmor a ako ste željni upoznavanja povijesne baštine i noćnih izlazaka posjetite Split  i Trogir.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Kaštel Lukšić

Sjajan
4.5
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.4
Gostoljubivi mještani
4.8
Plaže
4.3
Sigurnost
4.7
Turistička ponuda
4.4

0/8
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Kaštel Lukšić preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Kaštel Lukšić,
 • Osobe: 2-6
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Kaštel Lukšić,
 • Osobe: 2-3
 • Zadnja rezervacija prije 5 dana
Apartman - Kaštel Lukšić Apartmani More Od 620 kn
 • Kaštel Lukšić,
 • Osobe: 2-4
 • Kaštel Lukšić,
 • Osobe: 1-5

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020