Ostvarite popust od 10% s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

AGBEE10
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

Tisno - otok Murter

Saznajte sve o destinaciji Tisno - otok Murter - vodič

Tisno je mali urbanizirani gradić s lijepim kamenim kućama, crkvicama i povijesnim i kulturnim znamenitostima. Za ovo mjesto se još kaže da je veliki grad u malom. Preci današnjih Tišnjana doselivši na otok Murter, zauzeli su sjeveroistočni dio otoka i po tjesnacu, na kojem su se smjestili, mjesto je dobilo svoje ime.Tisno je specifično po mostu koji spaja otočni i kopneni dio Tisnog. Stanovništvo se tu od davnina bavi poljodjelstvom, posebno maslinarstvom i vinogradarstvom. Turizam u Tisnome se počeo razvijati dvadesetih godina 20-og stoljeća. Prvi turisti su stigli 1923.g. a bili su iz Češke.

Tisno je poznato po svojim brojnim povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj dugoj i burnoj prošlosti. Razgledajte crkvu Sv. Martina (romanička građevina iz kraja 11.st.), ostatke vile rustice iz 2/3.st., ostatke trobrodne bazilike iz sredine 5.st., tragove srednjovjekovnih grobova, župnu crkvu Sv. Duha (najstarija crkva u Tisnome, sagrađena 1548.g., tu se nalazi ranogotički kip Bogorodice s djetetom- jedinstven je u Europi jer je unikat obložen srebrom i zlatom), crkvu Sv. Roka (sagrađena je 1651.g., ovo je zavjetna crkva zaštitniku od kuge), crkvu Sv. Andrije (nalazi se na istoimenom brdu a sagrađena je 1606.g.), svetište Gospe od Karavaja (Za ovo svetište veže se povijesni podatak da je jedan od predaka obitelji Gelpi početkom 18.st. donio staru Gospinu sliku naslikanu u drvu iz okolice Bergama(Italija). Na slici stoji stari natpis “Mnogo cijenjena slika sa nekim čudesima BL.Dj.Marije od Karavađa gdje se ukazala 1432.g.na 26.svibnja, I učinila da tu provre izvor milosti”). U Tisno su dolazile bogate obitelji iz Italije koje su se s vremenom pomiješale s domaćim stanovništvom. Iz tog razdoblja ostalo je 11 vila koje možete razgledati a neke od njih su kuća obitelji Gelpi  (18.st.),Kuća obitelji Banchetti (18.st.) Kuća obitelji Denari (19.st.), Palača Katunarić (19.st.) i palača Mazzura.

Kao i u svakom Dalmatinskom mjestu tako i u Tisnome tijekom ljeta i cijele godine organiziraju se brojne fešte. Neke od njih su: Uskršnji doručak (organizira se doručak na otvorenom na uskršnje jutro za prve proljetne turiste i mještane), Eko akcija - Dana planete Zemlje – krajem travnja (velika akcija čišćenja okoliša – kako kopna tako i morskog dna), Sajam cvijeća - početak svibnja , Eko-etno sajam i folklorne večeri - kraj svibnja (na ovom malom sajmu moguće je kupiti autohtone proizvode iz šire okolice Tisnog), Gospe Karavaja 26.05. (marijansko hodočašće svetištu Gospe od Karavaja, Igre na korentu - krajm srpnja (zabavno-sportski spektakl koji se događa u tijesnacu pored tišnjanskog pokretnog mosta. Dvije ekipe natjecatelja, od kojih je ekipa “Kopno” sastavljena od natjecatelja koji žive u kopnenom dijelu mjesta, a ekipa “Otok” od onih koji prebivaju na otočnoj strani mjesta, natječu se u raznim igrama snalažljivosti, brzine i snage na moru), “Međunarodna trka tovarov” u Tisnom – početak kolovoza (tradicija utrke magaraca) i brojne druge fešte.

Osim po svojim brojnim spomenicima Tisno je poznato i po svojim predivnim šljunčanim i pješčanim plažama kao što su plaža „Jazina“, plaža „Sv. Andrija“, plaža Rastovac i mnoge druge. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, rolanju, pješačenju, jedrenju, tenisu, stolnom tenisu, nogometu, košarci, odbojci na pijesku, jet-ski, i brojnim drugim vodenim i kopnenim sportovima. Ukoliko se želite upoznati s gastronomijom ovoga kraja i kušati brojne Tišnjanske specijalitete posjetite restoran „Prova“, restoran „Feral“, restoran „Antonio“, konobu „Broščića“ i konobu „Tereža“.

Obavezno posjetite:

Šibenik  je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu. Smjestio se na ušću rijeke Krke. Grad je poznat po brojnim manifestacijama koje se održavaju tijekom ljetnih mjeseci: međunarodni dječji festival, šibenska noć, večeri dalmatinske šansone, šibensko kulturno ljeto i brojne druge. osim po brojnim manifestacijama mjesto je poznato i po povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj burnoj prošlosti. Razgledajte tvrđavu Sv. Mihovila, tvrđavu Sv. Nikole, tvrđavu Sv. Ivana, tvrđavu Šubičevac, katedralu Sv. Jakova, crkvu Sv. Frane, crkvu Sv. Dominika, 4 bunara i brojne druge povijesne spomenike.

Vodice su turističko središte smješteno uz more u širokom zaljevu. Mjesto koje se ponosi svojom tradicijom i starinom. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u odbojci na pijesku, nogometu, košarci, biciklizmu, ronjenju, fitness u moru i brojnim drugim aktivnostima. Vodice su dobitnik odličja „turistički cvijet“ koje se odaje mjestu s posebno atraktivnom turističkom ponudom.

Zadar je grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten je u samom srcu Jadrana. Jedno je od najpopularnijih hrvatskih turističkih odreišta. Grad je prava riznica arheološkog  i spomeničkog blaga svih razdoblja. Osim po povijesnim znamenitostima poznat je po svojim brojnim atrakcijama: morske orgulje, pozdrav suncu, Narodni trg, trg pet bunara, zlato i srebro grada, Forum, Foša, muzej antičkog stakla i kalelarga.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati Tisno - otok Murter Regija:

Mjesta u okolici

 • Jezera - otok Murter ( 1,24  km)
 • Pirovac ( 3,47  km)
 • Murter - otok Murter ( 5,01  km)
 • Tribunj ( 9,58  km)
 • Vodice ( 11,57  km)
 • Kaprije - otok Kaprije ( 13,02  km)
 • Prvić Šepurine ( 13,62  km)
 • Srima (Vodice) ( 14,24  km)
 • Zaton (Sibenik) ( 14,72  km)
 • Prvić Luka - otok Prvić ( 14,81  km)
 • Žirje - otok Žirje ( 15,55  km)
 • Pakoštane ( 16,64  km)
 • Raslina (Šibenik) ( 17,06  km)
 • Zlarin - otok Zlarin ( 19,1  km)
 • Žižanj - otok Žižanj ( 19,74  km)
 • O destinaciji Tisno - otok Murter

  Sjajan
  4.3
  Ukupna ocjena gostiju
  Atmosfera
  4.6
  Sigurnost
  4.8
  Plaže
  3.8
  Turistička ponuda
  3.9
  Gostoljubivi mještani
  4.5

  • Savršen 4.8
   Marta
   Obitelj Hrvatska
   10.08.2017.
   Lijepa lokacija za obiteljski odmor
   Lijepe plaže, čisto more i okoliš, turističko mjesto, ali ne komercijalizirano, primjereni sadržaji za obiteljski odmor, cijene umjerene, ugodna atmosfera i ambijent.
  1/24

  Tisno - otok Murter preporuka smještaja

  * cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  Apartman - Tisno - otok Murter Apartman Lidija Od 107 €
  • Tisno - otok Murter,
  • Osobe: 2-4
  • Ocjena gostiju: 4,6
  • Tisno - otok Murter,
  • Osobe: 4
  • Ocjena gostiju: 4,6
  Kuća - Tisno - otok Murter Vila Horse house Od 548 €
  • Tisno - otok Murter,
  • Osobe: 10-12
  Kuća - Tisno - otok Murter Vila Stone House Od 900 €
  • Tisno - otok Murter,
  • Osobe: 10-12
  • Zadnja rezervacija prije 4 dana

  Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2024