Žirje - otok Žirje

Žirje - otok ŽirjeŽirje - otok ŽirjeŽirje - otok ŽirjeŽirje - otok ŽirjeŽirje - otok ŽirjeŽirje - otok Žirje

više slika

Zatvori

     
  • Share

Saznajte sve o destinaciji Žirje - otok Žirje - vodič

Otok Žirje je najudaljeniji i najveći otok u Šibenskom arhipelagu. Poznat kao ribarsko naselje te bogato ribolovno područje. Također je poznat po prirodnim ljepotama, bistrini i plavetnilu mora, po prirodnim, divljim, stjenovitim plažama kao što su one u uvalama Velika i Mala; Stupica i Koromačna, koje su i meta nautičara. Stanovništvo se tu uglavnom bavi uzgajanjem vinove loze, maslina i smokve. Otok Žirje je idealno mjesto za miran odmor daleko od gradske buke. Opustite se i uživajte na plažama i pronađite svoj komadić mora. Oni željni sporta i rekreacije mogu uživati u biciklizmu i trekingu. Dok ste na Žirju posjetite Šibenik, nacionalni pak Krka te mnogo zanimljivih mjesta Šibenske rivijere. Zbog svoje udaljenosti od kopna ali isto tako i zbog trajektne povezanosti s kopnom Žirje je poželjno mjesto za ljude koji žele provesti miran odmor i uživati u blagodatima ljeta.  Kao i svaki Dalmatinski otok i mjesto i Žirje ima svoju Ribarsku feštu a osim nje tu je i sportsko- zabavna manifestacija „Bodulska pripetavanja“ (nastala spontanim nadmetanjem susjednih dalmatinskih otočnih mjesta šibenskog arhipelaga u raznim sportskim disciplinama, koje uključuju balote (boćanje), karte, nogomet, vaterpolo, plivanje, potezanje konopa (koje bude i vrhunac spektakla, te ga nazivaju u "kraljicom pripetavanja"). Nakon pripetavanja tj. sportskih aktivnosti, slijedi pučka fešta koja traje do jutarnjih sati). Ljubitelji gastronomije mogu uživati u delicijama ovoga kraja, posebno u ribljim specijalitetima i jelima spremljenim ispod peke u konobi „Julija“. Dok uživate u svom odmoru na mirnom Žirju ne propustite posjetiti Šibenik, Vodice i Primošten.

Obavezno posjetite

Šibenik je najstariji samorodni Hrvatski grad na Jadranu bogat kulturnom i povijesnom baštinom. U gradu možete vidjeti tvrđavu Sv. Mihovila, tvrđavu Sv. Nikole, tvrđavu Sv. Ivana, tvrđavu Šubićevac , bedeme, kule i gradska vrata, katedralu Sv. Jakova, staru gradsku jezgru, 4 bunara i mnoge druge znamenitosti. Grad je poznat i po svojim ljetnim manifestacijama od kojih su najpoznatiji: Međunarodni dječji festival, Šibenska noć, večeri dalmatinske šansone, orguljaška ljetna škola i Šibensko kulturno ljeto.

Vodice su turističko središte smješteno uz more u širokom zaljevu. Mjesto koje se ponosi svojom tradicijom i starinom. Posjetite crkvu od Karmela, Čorićev toranj, crkvu Sv. Ilije Proroka, crkvu Sv. Križa i župnu crkvu Sv. Križa sa zvonikom te se upoznajte s prošlošću ovoga grada. ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u odbojci na pijesku, nogometu, košarci, biciklizmu, ronjenju, fitnesu u moru i mnogim drugim aktivnostima. Vodice su dobitinik odličja „turistički cvijet“ koje se odaje mjestu s posebno atraktivnom turističkom ponudom.

Primošten je mjesto smješteno na otoku, okruženo sa sedam otočića. Ovo je mediteranski grad što se posebno može vidjeti u njegovim uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta. Grad krase dvije crkcice, crkva Sv. Jurja iz 1485.g. i crkva Sv. Roka iz 1680.g. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, mini golfu, odbojci na pijesku, jet-ski, pedalinama , parasailingu, ronjenju i mnogim drugim aktivnostima.

Rezervirajte smještaj  iz naše ponude i provedite miran i nezaboravan odmor na otoku iz snova i razgledajte njegovu prekrasnu okolicu.

Vidi više  Zatvori 

Zanimljivosti & Atrakcije

Mjesta u okolici (Žirje - otok Žirje)
Vidi više  Zatvori 
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Žirje - otok Žirje preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020