Zirje - ön Zirje

Turistmål info Zirje - ön Zirje

Zirje Island är längst och den största ön i Sibenik skärgården. Det är känt som ett fiske uppgörelse och ett rikt fiskeområde. Det är också känt för sin naturliga skönhet, klarblått hav, natur steniga badplatser som de i de stora och små vikar, samt Stupica och Koromačna som är sjöfolk destinationer. Lokalbefolkningen upptar i huvudsak sig med växande druvor, oliver och fikon. Ön är den perfekta platsen för en lugn semester borta från stadens brus. Koppla av på stränderna och hitta din egen bit av havet. De som vill delta i idrott och fritid kan njuta av cykling och vandring. Även i Zirje, missa inte chansen att besöka Šibenik, Krka nationalpark och många intressanta städer i Šibenik regionen. Det är den perfekta platsen för dem som vill ha en lugn semester och njuta av skönheten som erbjuds av sommaren på grund av dess avstånd från fastlandet, samt på grund av dess goda förbindelse med fastlandet. Liksom alla Dalmatian städer har Zirje sin Fiskarens Evening, samt sport fest "Bodulska pripetavanja" ("Bodul käbbel", baserat på de spontana tävlingar mellan grannön städerna i Šibenik skärgården i olika sporter discipliner, bland annat boccia boll, kort, fotboll, vattenpolo, simning, rep bogserbåt (som också anses vara den viktigaste delen av denna fest och kallas också "Queen of the käbbel"). Cuisine älskare kan njuta av specialiteter i denna region, särskilt skaldjursrätter och måltider upprättats enligt en holländsk ugn i restaurangen "Julija". Under en semester i lugn Zirje, inte missa chansen att besöka Šibenik, Vodice och Primosten.

Måste-se platser

Šibenik är den äldsta själv bosatte sig staden i Kroatien. Den är berömd för sitt kulturarv. Besök sina fästningar och sakrala monument (St Nicholas och St Johns fästningar, stadsmurar, torn och portar, fyra brunnar, St Jacobs katedralen, kyrkor och kloster). Staden är känd för sina sommaren festligheter som Internationella Barnens Festival, Šibenik Kväll, Kvällar av dalmatiska Chansons, orgel sommarskola och Šibenik Cultural sommaren.

Vodice är en turistort som ligger i en bred vik. Staden är stolt över sin tradition och ålder. Besök kyrkan Karmela, den Ćorić tornet, kyrkan St Elias profeten, kyrkan av den heliga korset och kyrka av det heliga korset med sitt klocktorn att bekanta sig med historien om denna vackra stad. Sport och älskare fritid kan njuta av beachvolley, fotboll, basket, cykling, dykning, fitness i havet och flera andra aktiviteter. Vodice har fått "Turism Flower Award" på grund av dess attraktiva erbjuda turisterna.

Primošten är en kuststad belägen på en ö som är omgiven av sju små öar. Du kan känna Medelhavet atmosfär i centrum som består av stenhus och smala gator. Dess huvudsakliga attraktioner är kyrkorna S: t George från 1485 och St Rocco från 1680. För dem som söker sport och rekreation, erbjuder Primošten bordtennis, tennis, beachvolley, floaters, parasailing, jet ski ridning och ett dykcenter med dykskola.

Gör boende bokningar från vårt erbjudande och spendera en lugn och oförglömlig semester på ön dina drömmar och utforska den vackra omgivningarna.

Visa mer
Visa mindre
HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

keep exploring Zirje - ön Zirje Region:

Destinationer i närheten

 • Kaprije - ön Kaprije ( 6,09  km)
 • Tribunj ( 13,43  km)
 • Prvic Sepurine ( 13,76  km)
 • Prvic Luka - ön Prvic ( 13,87  km)
 • Jezera - ön Murter ( 14,32  km)
 • Vodice ( 14,81  km)
 • Zlarin - ön Zlarin ( 15,42  km)
 • Tisno - ön Murter ( 15,55  km)
 • Srima (Vodice) ( 15,88  km)
 • Pirovac ( 18,06  km)
 • Murter - ön Murter ( 18,78  km)
 • Zirje - ön Zirje rekommenderat boende

  *priser för juni 2024 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

  Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023