Rakalj

Lokacija: Plava Istra
RakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakalj

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Rakalj - vodič

Rakalj je mali gradić na zapadnoj obali Raškog zaljeva na jugoistočnoj obali Istre, 12 km sjeveroistočno od Marčane i 30 kilometara od Pule. Prvi put se spominje 1190.,  nekada je bio poznat po tradicionalnoj istarskoj lončariji, čija se tradicija želi ponovno oživjeti u turističke svrhe, te po moreplovcima i ribarima. Izletnicima je atraktivan zbog kulturno-povijesnih znamenitosti (župna crkva barokne gradnje iz 18.st., ruševine kaštela Rakalj) i etnografske zbirke uređene u rodnoj kući znanstvenika i književnika Mije Mirkovića (Mate Balote). Stari Rakalj, nalazi se bliže moru, na uzvisini uz obalu Raškog zaljeva, a do ruševina Starog Raklja nalazi se crkva Sv. Agneze iz 1495. Mjesto i okolica bogati su florom i faunom, pa su pogodni za šetnje i lov, a postoji tendencija razvoja seoskog turizma. Rakalj pruža užitak u prekrasnom krajoliku i moru, suncu i tišini podalje od ljetovališne gužve, a prekrasne mnogobrojne plaže (udaljene 3 km), skrivene od pogleda ljudi, pružaju osjećaj slobode i intime. U delicijama ovoga kraja i Istre možete uživati u restoranu „Sveti Mikula“. Dok boravite u Raklju ne propustite posjetiti poznate turističke destinacije Istre kao Pulu, Rovinj, Umag i Poreč.

Obavezno posjetite

Pula je grad bogate povijesti i kulturnih spomenika. Grad koji se ponosi svojom baštinom. Razgledajte amfiteatar koji dominira središtem Pule te je 6. po veličini antički amfiteatar u svijetu, Augustov hram, slavoluk Sergijevac, forum, Herkulova vrata, crkvu i samostan Sv. Franje, kaštel i mornaričko groblje. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u windsurfingu, košarci, tenisu, jedrenju, panoramskim letovima, penjanju u prirodi, golfu, ronjenju, pješačenju, biciklizmu i mnogim drugim aktivnostima.

Rovinj je gradić koji se smjestio na zapadnoj obali Istre. Bogat je povijesnim znamenitostima od kojih se najviše ističu stari grad, gradski bedemi i vrata, crkva Sv. Eufemije, krstionica Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije i dvigrad. Osim povijesnih znamenitosti ne propustite razgledati prirodnu baštinu ovoga grada i okolice: Limska Draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara Palud i otoci Dvije Sestrice.

Umag  je grad i luka smješten na sjeverozapadnoj obali Istre. Mnogi ga prozivaju gradom turizma i sporta jer je već godinama domaćin ATP turnira i ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Poreč  je jedna od ljepših destinacija na poluotoku Istri. Grad je bogat povijesnim znamenitostima i prirodnim ljepotama. Od povijesnih znamenitosti preporučamo vam da razgledate sjevernu kulu, Peterokutnu kulu, kanoniku, srednjovjekovne bedeme i Eufrazijevu baziliku. Također razgledajte i prirodne ljepote kao što su jama Baredine, Markova jama,  Pincinova jama i skupina stabala oko crkvice Sv. Ane kraj Červara. Ljubiteljima sporta i rekreacije Poreč nudi ronjenje, jet-ski, ribolov, jedrenje, skijanje na vodi, lov, golf, biciklizam, pješačenje, paintball, sportsko penjanje a za one hrabre i željne malo ekstremnijih sportova tu je adrenalin park Akros.

Rezervirajte apartman, kuću za odmor, vilu ili smještaj uz more iz naše ponude u Raklju i provedite nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Rakalj

Sjajan
4.3
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.6
Plaže
3.8
Turistička ponuda
3.4
Gostoljubivi mještani
5

0/6
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Rakalj preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Rakalj,
 • Osobe: 6-8
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Rakalj,
 • Osobe: 5-6
 • Ocjena gostiju: 4,8
Apartman - Rakalj Apartmani Zora Od 260 kn
 • Rakalj,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Rakalj,
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,3

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020