Rakalj

Местонахождение: голубые Истрия
RakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakaljRakalj

Больше фотографий

Закрой

     
 • Share

Туристический информация Rakalj

Rakalj je mali gradić na zapadnoj obali Raškog zaljeva na jugoistočnoj obali Istre, 12 km sjeveroistočno od Marčane i 30 kilometara od Pule. Prvi put se spominje 1190.,  nekada je bio poznat po tradicionalnoj istarskoj lončariji, čija se tradicija želi ponovno oživjeti u turističke svrhe, te po moreplovcima i ribarima. Izletnicima je atraktivan zbog kulturno-povijesnih znamenitosti (župna crkva barokne gradnje iz 18.st., ruševine kaštela Rakalj) i etnografske zbirke uređene u rodnoj kući znanstvenika i književnika Mije Mirkovića (Mate Balote). Stari Rakalj, nalazi se bliže moru, na uzvisini uz obalu Raškog zaljeva, a do ruševina Starog Raklja nalazi se crkva Sv. Agneze iz 1495. Mjesto i okolica bogati su florom i faunom, pa su pogodni za šetnje i lov, a postoji tendencija razvoja seoskog turizma. Rakalj pruža užitak u prekrasnom krajoliku i moru, suncu i tišini podalje od ljetovališne gužve, a prekrasne mnogobrojne plaže (udaljene 3 km), skrivene od pogleda ljudi, pružaju osjećaj slobode i intime. U delicijama ovoga kraja i Istre možete uživati u restoranu „Sveti Mikula“. Dok boravite u Raklju ne propustite posjetiti poznate turističke destinacije Istre kao Pulu, Rovinj, Umag i Poreč.

Obavezno posjetite

Pula je grad bogate povijesti i kulturnih spomenika. Grad koji se ponosi svojom baštinom. Razgledajte amfiteatar koji dominira središtem Pule te je 6. po veličini antički amfiteatar u svijetu, Augustov hram, slavoluk Sergijevac, forum, Herkulova vrata, crkvu i samostan Sv. Franje, kaštel i mornaričko groblje. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u windsurfingu, košarci, tenisu, jedrenju, panoramskim letovima, penjanju u prirodi, golfu, ronjenju, pješačenju, biciklizmu i mnogim drugim aktivnostima.

Rovinj je gradić koji se smjestio na zapadnoj obali Istre. Bogat je povijesnim znamenitostima od kojih se najviše ističu stari grad, gradski bedemi i vrata, crkva Sv. Eufemije, krstionica Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije i dvigrad. Osim povijesnih znamenitosti ne propustite razgledati prirodnu baštinu ovoga grada i okolice: Limska Draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara Palud i otoci Dvije Sestrice.

Umag  je grad i luka smješten na sjeverozapadnoj obali Istre. Mnogi ga prozivaju gradom turizma i sporta jer je već godinama domaćin ATP turnira i ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Poreč  je jedna od ljepših destinacija na poluotoku Istri. Grad je bogat povijesnim znamenitostima i prirodnim ljepotama. Od povijesnih znamenitosti preporučamo vam da razgledate sjevernu kulu, Peterokutnu kulu, kanoniku, srednjovjekovne bedeme i Eufrazijevu baziliku. Također razgledajte i prirodne ljepote kao što su jama Baredine, Markova jama,  Pincinova jama i skupina stabala oko crkvice Sv. Ane kraj Červara. Ljubiteljima sporta i rekreacije Poreč nudi ronjenje, jet-ski, ribolov, jedrenje, skijanje na vodi, lov, golf, biciklizam, pješačenje, paintball, sportsko penjanje a za one hrabre i željne malo ekstremnijih sportova tu je adrenalin park Akros.

Rezervirajte apartman, kuću za odmor, vilu ili smještaj uz more iz naše ponude u Raklju i provedite nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima.

Посмотри больше  Закрой 

Достопримечательности и мероприятия

комментарии наших гостей Rakalj

Отлично
4.3
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.6
Безопасность
4.6
Гостеприимные местные жители
5
Пляжи
3.8
Туристическое предложение
3.4

0/6
Посмотреть на карте Посмотреть на карте

Bыбери побережье

НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Rakalj рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2020 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Rakalj,
 • Персоны: 6-8
 • Отзывы туристов: 4,5
 • Rakalj,
 • Персоны: 4
 • Отзывы туристов: 4,4
 • Rakalj,
 • Персоны: 2
 • Отзывы туристов: 4,9
Дом - Rakalj Casa Soleil От 168 €
 • Rakalj,
 • Персоны: 4-6
 • Последний заказ 1 дни назад

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020