Ostvarite popust od 30€ s kodom:

VRIJEDI SAMO ZA REZERVACIJE SMJEŠTAJA.

SUMMER
Istek akcije:
DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI

otok Mljet

Istraži otok Mljet

Otok Mljet je najveći otok u dubrovačkom arhipelagu i po mnogima najljepši i najšumovitiji otok Jadrana.  Naziva se još i „zeleni otok“ zbog svoje bujne mediteranske vegetacije. Čak 70% površine otoka prekriveno je šumom. Prvi stanovnici otoka su bili Iliri koji su tu došli prije 4000 godina. Mljet je dug 37 km , širok 3 km te ukupne površine 100,4 km2 . Naselja na otoku su: Babino Polje (općinsko središte), Goveđari, Korita, Kozarica, Prožurska Luka, Njivice, Okuklje, Polače, Prožura, Ropa, Saplunara, Maranovići, Soline, Pomena, Sobra, Tatinica i Velika Loza, Babine Kuće, Blato,  Korita, Pristanište. Babino polje je jedno od najstarijih i najvećih sela na otoku. Smjestilo se podno brda Velikog i Malog grada.

Na otoku se nalazi Nacionalni park Mljet koji je najstariji nacionalni park na Jadranu. Kopneno područje je 1960.g. proglašeno nacionalnim parkom a morski dio mu je pridodan 1997.g. Status nacionalnog parka ovo područje je dobilo zbog svoje bogate flore i faune, slano-slatkih jezera, kulturno povijesne baštine i predivne razvedene obale i s brojnim hridima i otočićima.

Najzanimljivija atrakcija na otoku Mljetu je Odisejeva špilja koja se nalazi u blizini mjesta Babino Polje. Poznata je jer je navodno tu Odisej nakon brodoloma boravio sedam godina i s tugom za domom i ljubljenom ženom promatrao pučinu.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati otok Mljet Regija:

otok Mljet preporuka smještaja

* cijene za srpanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  • Sobra - otok Mljet,
  • Osobe: 2
  • Ocjena gostiju: 3,9
  • Zadnja rezervacija prije 8 sati
Apartman - Sobra - otok Mljet Apartman Ruža Od 770 kn
  • Sobra - otok Mljet,
  • Osobe: 6-7
  • Ocjena gostiju: 4,1

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2021