Sobra - otok Mljet

Sobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok MljetSobra - otok Mljet

više slika

Zatvori

     
  • Share

Saznajte sve o destinaciji Sobra - otok Mljet - vodič

Sobra - otok Mljet naselje i luka u istoimenom zaljevu. Jedno od mnogih prekrasnih mjesta na sjeverozapadu otoka Mljeta  izvan Nacionalnog parka. Proteže se duž luke i sadrži nekoliko restorana. Tu se stanovništvo bavi poljoprivredom, vinogradarstvom, ribarstvom i turizmom. Tokom cijele godine Sobra je povezana trajektima sa Dubrovnikom, a ljeti i sa mjestom Prapratno na poluotoku Pelješcu, što je čini pomorsko- prometnim središtem otoka. Iz Sobre je vrlo lako doći do Saplunare (16 km)  kao i do Pomene i Polače (29 km), ulaznih točke za Nacionalni park Mljet.

Za otok Mljet - „Biser Jadrana“, kojeg mnogi svrstavaju u 10 najljepših otoka svijeta je pjesnički rečeno :  „tamo gdje je ljupkost prirode sve stvorila bolje od čovjekovog umijeća“. Poznat je po svojim kulturno-povijesnim spomenicima  i starim legendama. To je otok s posebno čistim morem i najbujnijom mediteranskom vegetacijom, bogatim podvodnim svijetom i pjeskovitim uvalicama.

Nacionalni park Mljet se nalazi na sjeverozapadnom dijelu otoka. Tu se nalaze dva prekrasna slana jezera koja su obrasla borovom šumom te otočić Sv. Marije u srcu Velikog jezera na kojem se nalazi benediktinski samostan iz 12 st.

Rezervirajte jedan od smještaja iz naše ponude i iskusite ljepote otoka Mljeta. Odmorite se od buke i gradske žurbe te istinski uronite u priču koju vam priča otok Mljet.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Sobra - otok Mljet

Sjajan
4.1
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.6
Plaže
3.8
Turistička ponuda
3.6
Gostoljubivi mještani
4.1

0/14
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Sobra - otok Mljet preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  • Sobra - otok Mljet,
  • Osobe: 2
  • Ocjena gostiju: 3,9
Apartman - Sobra - otok Mljet Apartman Ruža Od 770 kn
  • Sobra - otok Mljet,
  • Osobe: 6-7
  • Ocjena gostiju: 4,1
Kuća - Babino polje Vila Sea star Od 1714 kn
  • Babino polje,
  • Osobe: 4-5

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020