Get 30€ discount with code:

VALID ONLY FOR ACCOMMODATION BOOKINGS.

SUMMER
Special Offer Expires in:
DNI
UR
MINUT
SEKUND

otok Mljet

Explore otok Mljet

Otok Mljet je največji otok v Dubrovniškem archipelagu, pa tudi najlepši in najbolj gozdnati otok na Jadranu. Mljet je dobil ime "Zeleni otok", predvsem zaradi svoje bogate mediteranske vegetacije. 70% površine otoka je pokrita z gozdovi. Prvi prebivalci na otoku so bili Iliri, ki so prišli na otok pred 4000 leti. Mljet je 37 km dolg in 3 km širok ter zajema območje 100,4 km2. Babino polje (okrožje center), Goveđari, Korita, Kozarica, Prožurska Luka Njivice Okuklje, Polače, Prožura, Rop, Saplunara Maranovići, Soline, Pomena, Mljet, Tatinica Grand Lodge, Baba House, Mud, so nekatera izmed naselij na otoku. Babino Polje je ena najstarejših in največjih vasi na otoku. Nahaja se pod hribom Veliki i Mali grad.

Na otoku se nahaja Nacionalni park Mljet, ki je eden izmed najstarejših narodnih parkov na Jadranu. Zemljišče je bilo razglašeno za narodni park leta 1960, medtem ko je bilo morje dodano leta 1997. To področje je bilo razglašeno za narodni park zaradi svoje bogate flore in favne, sladko-slanih jezer, kulturne in zgodovinske dediščine, pa tudi zaradi svoje presenetljivo razčlenjene obale s številnimi čermi in otočki.

Najbolj zanimiva atrakcija na otoku Mljet je jama Ulysses (Odisejeva jama), ki se nahaja na Babino polju. Znana je, ker je domnevno v tej jami Ulysees preživel sedem let, gledal na odprto morje, medtem ko je žaloval za svojo ljubljeno ženo in domom.

Prikaži več
Prikaži manj
NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

keep exploring otok Mljet Regija:

otok Mljet priporočilo namestitve

* cena za julij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

  • Sobra - otok Mljet,
  • Osebe: 2
  • Ocena gostov: 3,9
  • Zadnja rezervacija pred 14 ur
Apartman - Sobra - otok Mljet Apartmaj Ruža Od 105 €
  • Sobra - otok Mljet,
  • Osebe: 6-7
  • Ocena gostov: 4,1

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2021