Marina

MarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaVideo presentationMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarinaMarina

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Marina - vodič

Marina je turističko naselje i mala luka nadomak starog srednjodalmatinskog grada Trogira. Naseljem dominira slikovita utvrda, nekadašnji ljetnikovac trogirskih biskupa iz 15. stoljeća, koja je restaurirana i preuređena u atraktivni hotel. Mjesto se spominje još davne 1070.g. pod nazivom Bosiljina. Stanovništvo Marine se tradicionalno bavilo ribarstvom i pomorstvom a danas se više bave turizmom. Uz jezgru Marine na sjevernoj strani Marinskog zaljeva smjestila se lučica sa 120 vezova koja je jako privlačna brojnim nautičarima.  Od povijesnih spomenika u Marini možete razgledati crkvu Sv. Ivana (gotičko-renesansni oblik), crkvu Sv. Luke (gotička crkvica, u polju nedaleko od sela ), špilju s kapelicom Sv. Josipa (nalazi se 3km od mjesta), crkvu Gospe Snježne  ( nalazi se na brdu Drid poviše Marine, tu je po legendi pao snijeg u 8. mjesecu) , crkvu Gospe od Anđela, crkvu Sv. Jakova i crkvu Sv. Marina. Plaže su pješčane i šljunčane pa pogoduju obiteljskom odmoru, a nasadi borova i maslina pružaju ugodnu hladovinu tijekom najtoplijeg dijela dana. Oni željni sporta i aktivnog odmora mogu se opustiti i uživati u jedrenju, ronjenju, ribarenju, nogometu, košarci, odbojci i brojnim drugim sportskim aktivnostima. Ljubitelji gastronomije u delicije ovoga kraja i u dalmatinsku kuhinju mogu kušati u restoranu „Bijeli Galeb“, restoranu „Biluja“, restoranu „Šešula“ i restoranu „Šampjer“.

Obavezno posjetite

Trogir je grad koji se smjestio u središtu Dalmacije. Njegova luka je omiljena destinacija za nautičare zbog dobre pozicije i prirodne zaštićenosti. Zbog svojih brojnih povijesnih znamenitosti koje svjedoče o burnoj prošlosti grada,  Trogir je prozvan „grad muzej“. Posjetite neke od njih: stara gradska jezgra, tvrđava Kamerlengo, kula Sv. Marka, skulptura Blaženog Ivana Orsinija, kapela Sv. Jeronima, palača Ćipiko, renesansna crkva Sv. Ivana krstitelja, Radovanov portal, muzej i pinakoteku.

Rogoznica je malo naselje i luka u istoimenoj uvali. Naselje je smješteno na poluotoku koji uvalu dijeli na dva dijela, istočni i zapadni dio. Rogoznicu krase dva vrijedna kulturno povijesna spomenika: srednjovjekovna crkva Sv. Nikole i srednjovjekovna crkva bl. Ivana Trogirskog.

Primošten je mjesto smješteno na otoku, okruženo sa sedam otočića. Ovo je mediteranski grad što se posebno vidi u njegovim uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta. od povijesnih spomenika u mjestu se nalazi crkva Sv. Jurja iz 1485.g. i crkva Sv. Roka iz 1680.g. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, mini golfu, odbojci na pijesku, jet-ski, pedalinama, parasailingu, ronjenju i mnogim drugima aktivnostima.

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i jedna od najpoželjnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na Jadranu. Ovaj vječno mlad grad živi svoji usporeni ritmom na koji se lako priviknuti. Grad je bogat brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti Splita. Posjetite i razgledajte Dioklecijanovu palaču (srce Splita), željezna vrata, srebrna vrata, zlatna vrata, mjedena vrata, kip Grgura Ninskog, crkvu Sv. Frane, konkatedralu Sv. Petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i brojne druge.

Šibenik je najstariji samorodni grad na Jadranu koji se smjestio na ušću rijeke Krke. Poznat je po svojim brojnim povijesnim spomenicima, muzejima, galerijama, i ljetnim festivalima. Posjetite tvrđavu Sv. Mihovila, tvrđavu Sv. Nikole, tvrđavu Sv. Ivana, tvrđavu Šubićevac, katedralu Sv. Jakova, Crkvu Sv. Frane, crkvu Sv. Dominika, 4 bunara i brojne druge ako se želite malo bolje upoznati s poviješću ovoga grada posjetite muzej grada Šibenika, galeriju Sv. Krševana, galeriju AG i galeriju Madrigal. Oni željni zabave i provoda uživati će na večerima dalmatinske šansone, Šibenskoj noći, Šibenskom kulturnom ljetu, međunarodnom dječjem festivalu i mnogim drugim feštama i manifestacijama koje se organiziraju tijekom ljeta.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Marina

Sjajan
4.4
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.5
Sigurnost
4.7
Plaže
4.3
Turistička ponuda
3.9
Gostoljubivi mještani
4.5

 • Savršen 5
  Tatjana
  Par Hrvatska
  04.07.2020.
  Lijepo gradić
  Marina lijepo , malo i mirno mjesto. Gastro ponuda odlična. Blizina Trogira, Šibenika, Splita gdje se mogu vidjeti mnogi kulturno- povijesni spomenici. Plaža dugačka, lijepa i uredna.
 • Savršen 4.6
  Anđelko
  Obitelj Hrvatska
  02.08.2015.
  dolazimo i nagodinu....
  da lijepo je plaže nisu pretprane
 • Vrlo dobar 3.2
  Dubravko
  Par Hrvatska
  15.08.2013.
  blizina magistrale
3/55
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Marina preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Marina,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,2
 • Marina,
 • Osobe: 6-8
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Marina,
 • Osobe: 3-5
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Marina,
 • Osobe: 4-8
 • Ocjena gostiju: 4,8

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020