Poreč

Lokacija: Plava Istra
PorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPorečPoreč

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Poreč - vodič

Poreč  je grad koji se smjestio na zapadnoj obali poluotoka Istre. Ovaj grad nosi titulu najposjećenije destinacije u Istri.  Stanovništvo se tu prije svega bavi turizmom, zatim trgovinom, graditeljstvom i poljoprivredom. Prvi stanovnici na poluotoku na kojem se danas nalazi starogradska jezgra su bili Iliri. Starogradsku jezgru zbog burne i duge prošlosti nerijetko nazivaju spomenikom kulture.  Grad je bogat povijesnim spomenicima koje možete posjetiti i razgledati: Eufrazijeva bazilika (najvrjedniji spomenik kulture ovoga grada, sagrađen polovicom 6.st. na temeljima ranije trobrodne bazilike), Sjeverna kula (sagrađena u 15.st., nalazi se sa sjeveroistočne strane starogradske jezgre), Peterokutna kula (sagrađena polovicom 15.st. u gotičkom stilu, nalazi se na početku ulice Decumanusa, na ulazu u starogradsku jezgru), Kanonika (dovršena 1251.g., najkvalitetniji primjerak romaničke izgradnje), srednjovjekovni bedemi (podignute od 12-16.st.), Marafor (najveće rimsko svetište u Istri, sagrađeno u 1.st.), romanička kuća (zgrada iz 13.st.), veliki i Neptunov hram, okrugla kula (podignuta u drugoj polovici 15.st.) te brojni drugi spomenici. Osim po brojnim povijesnim spomenicima grad Poreč poznat je i po svojim prirodnim ljepotama: jama Baredine (udaljena 6km od Poreča, uređena je za turistički posjet, može se razgledati do dubine od 60m), Markova jama (nalazi se na sto metara nadmorske visine, u njoj živi bogat podzemni životinjski svijet), Pincinova jama (zoološki spomenik prirode, prirodni fenomen koji se nalazi na sjeveroistoku Poreča) i skupina stabala oko crkvice Sv. Ane kraj Červara (botanički spomenik, skupina od devet starih stabala hrasta medunca, dva stabla cedra, stablo ladonje i pinija te dva stabla piramidalnog čempresa).
U Poreču se nalazi veliki broj predivnih plaža na kojima možete uživati u kupanju i sunčanju. Posjetite plažu Valeta (udaljena od centra grada 13km), plažu Crnika (stjenovita i kamena plaža, na sjeveru Poreča), plažu Donji Špadići (nalazi se 2km od središta grada), plažu Oliva (nalazi se na otočiću Sv. Nikola nasuprot Poreča), gradsko kupalište (idealna plaža za sve željne dobre cjelodnevne zabave) te brojne druge plaže. Oni željni razgledavanja mogu se uputiti na brojne izlete i posjetiti NP Brijuni, Limski zaljev u Rovinju, Veneciju, jamu Baredine, obići cijelu Istru, mogu istražiti morsko dno i uputiti se na još mnoge izlete. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u pješačenju, biciklizmu, golfu, lovu, ronjenju, jet-ski, ribolovu, jedrenju, skijanju na vodi i mnogim drugim aktivnostima. Oni željni malo ekstremnijih sportova mogu posjetiti adrenalin park „Akros“ ili se okušati u paintballu i sportskom penjanju. Ukoliko želite kušati specijalitete ovog  grada i isprobati Istarsku kuhinju posjetite restoran „Villa Romana“, restoran „Nostromo“, restoran „Dionius“, konobu „Kažeta“ i konobu „Rina“.

Obavezno posjetite

Rovinj je gradić na zapadnoj obali Istre. Ovaj grad je poznat po brojnim povijesnim spomenicima koji svjedoče o njegovoj burnoj prošlosti. Posjetite i razgledajte stari grad, gradske bedeme i vrata, crkvu Sv. Eufemije, krstionicu Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije, dvigrad i mnoge druge povijesne znamenitosti. Osim po svojim znamenitostima grad je poznat i po prirodnoj baštini od koje se ističu: Limska draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara „Palud“ i otoci Dvije Sestrice.
Umag je grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre. Poznaje po tome što je domaćin ATP turnira (ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa) te je zbog toga prozvan i gradom turizma i sporta.
Pula je grad bogate povijesti i kulturnih spomenika. Središtem Pule dominira amfiteatar- 6. po veličini antički amfiteatar na svijetu. Od kulturnih spomenika posjetite amfiteatar, Augustov hram, slavoluk Sergijevaca, Forum, Herkulova vrata, crkvu i samostan Sv. Franje, kaštel, mornaričko groblje i brojne druge znamenitosti. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u windsurfingu, košarci, tenisu, jedrenju, panoramskim letovima, penjanju u prirodi, golfu, ronjenju, pješačenju, biciklizmu i mnogim drugim aktivnostima.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Poreč

Sjajan
4.5
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.7
Plaže
4
Turistička ponuda
4.5
Gostoljubivi mještani
4.6

0/51
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Poreč preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Poreč,
 • Osobe: 3-5
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Zadnja rezervacija prije 3 dana
 • Poreč,
 • Osobe: 1-3
 • Ocjena gostiju: 4,4
 • Poreč,
 • Osobe: 4-5
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Poreč,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,1

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020