Porec

Lokacija: Modra Istra
PorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorecPorec

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Porec

Poreč je mesto, ki se nahaja na zahodni obali istrskega polotoka. To mesto je dobilo naziv najbolj obiskane destinacije v Istri. Prebivalstvo se večinoma ukvarja s turizmom,  trgovino, gradbeništvom in kmetijstvom. Prvi prebivalci na polotoku so bili Iliri. Staro mestno jedro se pogosto omenja kot kulturni spomenik zaradi grobe, bogate in dolge zgodovine. Mesto hrani številne zgodovinske spomenike, ki jih lahko obiščete: Evfrazijevo baziliko (najbolj dragocen kulturni spomenik tega mesta, zgrajena sredi 6. stoletja na temeljih starejše bazilike), Severni stolp (zgrajen v 15. stoletju v gotskem slogu, ki se nahaja na začetku ulice Decumanus, ob vhodu v staro mestno jedro), Kanonika (končana leta 1251 in najbolj dragocen primer romantične arhitekture), srednjeveško obzidje (zgrajeno med 12.-16. stoletju), Marafor (največje romansko svetišče v Istri, zgrajeno v 1. stoletju), romantična hiša (iz 13. stoletja), Neptunov tempelj, okrogli stolp (zgrajen v drugi polovici 15. stoletja), kot tudi številne druge znamenitosti. Poreč je znan po svojih naravnih lepotah: jama Baredine (6km od Poreča, ki je primerna tudi za turistični obisk in jo je mogoče raziskovati do 60m globoko), Markova jama (ki se nahaja na 100 metrih nadmorske višine in vsebuje bogato favno), Pincinova jama (naravni pojav, ki se nahaja na jugovzhodu Poreča) in skupina dreves okoli cerkve sv. Ane v bližini Červarja (botanična znamenitost; skupina devetih starih hrastovih dreves, drevo koprivovca in bor ter dve piramidasti cipresi).

V Poreču se nahaja veliko število lepih plaž, kjer boste lahko uživali v sončenju in kopanju. Najbolj znane plaže so: Valeta (13km od centra), Crnika (kamnita in skalnata plaža, ki leži na severu mesta), Donji Spadici (2km od centra mesta), Oliva (ki se nahaja na otoku sv. Nikola, nasproti Poreča), mestna plaža (idealna za vsakogar, ki se želi zabavati ves dan) in številne druge plaže. Tisti, ki želijo raziskovati bližnja območja, se lahko odpravijo na številne izlete in imajo možnost obiskati tudi nacionalni park Brioni, Limski zaliv v Rovinju, Benetke, jamo Baredine, si ogledati celotno Istro, raziskovati morsko dno... Ljubitelji športnih in aktivnih počitnic lahko uživate v pohodništvu, kolesarjenju, potapljanje, vožnjo s skuterji, ribolovu, jadranju, smučanju na vodi in v številnih drugih dejavnostih. Tisti, ki iščejo bolj ekstremne športe lahko obiščete adrenalinski park "Akros" ali poskusite paintball in športno plezanje. Ljubitelji domačih specialitet kot tudi istrske kuhinje, obiščite restavracije "Villa Romana", "Nostromo", "Dionius", ali gostilni "Kažeta" in "Rina".

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Porec

Sijajno
4.5
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.6
Varnost
4.7
Plaže
4
Turistična ponudba
4.5
Gostoljubni prebivalci
4.6

 • Sijajno 4.4
  Helena
  Družina Slovenia
  13. 07. 2017
  sproščen in lep dopust
  Izredna urejenost mesta, prijazni ljudje, možnost obiska zgodovinskih znamenitosti, kulturnih dogodkov, glasbenih prireditev, galerij.
1/51
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Porec priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

 • Porec,
 • Osebe: 3-5
 • Ocena gostov: 4,9
 • Zadnja rezervacija pred 8 dni
Apartman - Porec Apartmaj Luna Od 110 €
 • Porec,
 • Osebe: 4
 • Ocena gostov: 4,8
 • Porec,
 • Osebe: 1-3
 • Ocena gostov: 4,4
 • Porec,
 • Osebe: 4-5
 • Ocena gostov: 4,5

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020