Nin

Lokacija: Rivijera Zadar
NinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNinNin

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Nin - vodič

Nin je mali gradić čija je jezgra smještena na malom otočiću (cc 500m) i povezana s kopnom s dva mosta. Grad je udaljen svega  15km od poznate turističke destinacije – Zadra. Ovo je najstariji hrvatski kraljevski grad kojeg je obilježila burna prošlost o čemu svjedoče brojni povijesno-kulturni spomenici. Područje današnjeg grada Nina je bilo naseljeno još od prapovijesnih vremena, a prvi poznati stanovnici su bili Iliri a Hrvati ga naseljavaju u 7 st. Od povijesnih znamenitosti razgledajte crkvu Sv. Križa (najmanja katedrala na svijetu), crkvu Sv. Jakova, katedralu Sv. Anselma, ostatke najvećeg rimskog hrama na istočnoj obali Jadranskog mora, spomenik knezu Branimiru, gradska Donja vrata i prilazni kameni most, trg kraljevac sa zdencem, krunidbenu crkvu Sv Nikole (spomenička baština koja svjedoči o velikoj moći hrvatskih vladara na moru, tu se okrunilo sedam hrvatskih kraljeva), kip biskupa Grgura Ninskog (najznačajniji biskup starog Nina, danas se njegov brončani kip nalazi u gradu Ninu pokraj crkve sv. Anselma) i brojne druge povijesne znamenitosti. Osim po povijesnim spomenicima Nin je poznat i po svojoj predivnoj uvali s pješčanim plažama i mnoštvom zabavnih sadržaja. Kao i u svakom dalmatinskom mjestu tako i u Ninu tijekom ljeta organiziraju se brojne manifestacije a neke od njih su blagdan Gospe od Zečeva i Šokolijada (gastronomska manifestacija). Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u košarci, nogometu, odbojci na pijesku, rukometu, tenisu, painballu, nordijskom hodanju, ronjenju, seakayak i raznim vodenim sportovima. Ukoliko želite kušati specijalitete ovoga kraja posjetite restoran „Kruške i Jabuke“ i konobu „Branimir“.

Obavezno posjetite

Zadar je grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten je u samom srcu Jadrana i jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta. Grad je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga svih razdoblja. Zadar je poznat po svojim brojnim povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj burnoj i dugoj prošlosti. Posjetite i razgledajte crkvu Sv. Dunata, katedralu Sv. Stošije, crkvu Sv. Šime, crkvu i samostan Sv. Marije, crkvu i samostan Sv. Frane, gradske zidine, utvrde i vrata, crkvu Sv. Krševana, i brojne druge povijesne spomenike. osim po povijesnim znamenitostima grad je poznat i po svojim predivnima atrakcijama kao što su morske orgulje, pozdrav Suncu, Narodni trg, trg pt bunara, zlato i srebro grada Zadra, Forum, Foša, muzej antičkog stakla Zadar i kalelarga.

Morske orgulje (prve u svijetu)- spoj ljudskih ideja i vještina s energijom mora, valova, osekom i plimom, mjesto za razmišljanje, i razgovor uz neprekidan koncert mističnih tonova „orkestra Prirode“.

Otok Pašman je otok u Zadarskom arhipelagu. Od kopna je odvojen Pašmanskim kanalom u kojem se nalazi nekoliko slikovitih otočića. Na otoku se nalaze brojna prelijepa mjesta sa ranim zanimljivim povijesnim znamenitostima. Na otoku se stanovništvo bavi ribarstvom, poljodjelstvom, vinogradarstvom i u novije vrijeme turizmom. Zbog mediteranske klime na otoku se razvio bogati svijet flore i faune. Mogu se naći razne vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

Otok Dugi otok je najveći otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka. Ponos otoka je svjetionik koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani te Park prirode Telaščica kojeg karakteriziraju tri fenomena a to su: zaljev Telaščica, dugootočki strmac „Stene“ i slano jezero „Mir“. Od povijesnih znamenitosti razgledajte franjevački samostan, crkvu Sv. Mihovila, crkvu Sv. Marije, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Pelegrine, samostan Sv. Krševana iz Zadra, svetište Male Gospe i brojne druge.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Nin

Savršen
4.7
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.8
Sigurnost
4.7
Plaže
4.7
Turistička ponuda
4.5
Gostoljubivi mještani
4.8

0/25
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nin preporuka smještaja

* cijene za srpanj, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Nin,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: 4,6
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Nin,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,0
 • Zadnja rezervacija prije 5 sati
 • Nin,
 • Osobe: 5-6
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
 • Nin,
 • Osobe: 4
 • Ocjena gostiju: 4,4

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020