Privlaka (Zadar)

Lokacija: Rivijera Zadar
Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)Privlaka (Zadar)

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Privlaka (Zadar) - vodič

Privlaka je malo slikovito ribarsko i turističko mjesto smješteno u srcu Dalmacije u neposrednoj blizini povijesnog turističkog središta Zadra. Nalazi se na prostranom poluotoku te je sa tri strane okružena predivnim pješčanim plažama i modro plavim morem.  Mjesto je poznato po svom prekrasno čistom moru, predivnim plažama i borovim šumama uz more. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora imaju priliku uživati u raznom sportskom sadržaju. Raspitajte se u lokalnim agencijama te se uputite na jednodnevne izlete (autobusom, brodom) u obilazak parkova prirode (Telašćica, Velebit), nacionalnih parkova (Plitvička jezera, Paklenica, Slapovi Krke, Kornati) ili pak na noćne izlete po okolnim otocima. Ukoliko želite kušati delicije ovoga kraja posjetite restoran „Aloha“ i restoran „Privlaka.

Obavezno posjetite

Zadar – grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten je u samom srcu Jadrana. Jedno je od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta. Grad je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga svih razdoblja. Od povijesnih spomenika u gradu Zadru razgledajte crkvu Sv. Donata, katedralu Sv. Stošije, crkvu Sv. Šime, crkvu i samostan Sv. Marije, crkvu i samostan Sv. Frane, gradske zidine, utvrde i vrata, crkvu Sv. Krševana, palaču Grisigono –Vovo  i brojne druge kulturne znamenitosti. Osim povijesnim zanimljivostima grad je prepun atrakcija koje će vas oduševiti a to su morske orgulje, pozdrav suncu, narodni trg, trg pet bunara, zlato i srebro grada Zadra, Forum, Foša, muzej antičkog stakla Zadar i kalelarga. Morske orgulje (prve u svijetu) su spoj ljudskih ideja i vještina s energijom mora, valova, osekom i plimom, mjesto za razmišljanje i razgovor uz neprekidan koncert mističnih tonova „orkestra Prirode“.

Nin – mali grad koji se nalazi u Zadarskoj županiji a ima svega 1500 stanovnika. Centar ovoga drevnog grada je mali otočić (500) koji je povezan kopnom s dva mosta. Ljubitelji povijesti u Ninu mogu uživati razgledavajući crkvu Sv. Križa (najmanja katedrala na svijetu), crkvu Sv. Jakova, katedralu Sv. Anselma, ostatke najvećeg rimskog hrama na istočnoj obali Jadranskog mora, spomenik knezu Branimiru, gradska Donja vrata i prilazni kameni most, trg Kraljevac sa zdencem, kip Biskupa Grgura Ninskog, krunidbenu crkvicu Sv. Nikole i brojne druge kulturne znamenitosti. Od prirodnih ljepota preporučamo da razgledate Ninski zaljev, ušće Ričine, park prirode „Solana Nin“, ninsku lučicu i obalno šetalište.

Novalja je najvažnije turističko središte otoka Paga s velikom kulturnom i povijesnom baštinom. Smještena je sjeverozapadno od grada Paga. Ovo mjesto ima dugu burnu i zanimljivu prošlost o kojoj svjedoče brojni arheološki nalazi. Mjesto ima bogatu turističku ponudu tako da se tu mogu zabaviti ljudi svih generacija. Svatko će naći nešto za sebe. Tijekom ljeta organizira se Novaljsko kulturno ljeto koje je prožeto brojnim zanimljivim događanjima kao što su umjetničke izložbe, koncerti ozbiljne glazbe, nastupi klapa i ansambala, nastup folklornih skupina, promotivne i prodajne izložbe knjiga, kazališne predstave, kino predstave na otvorenome, koncerti zabavne glazbe i sl. Za mlađu populaciju željnu zabave do ranih jutarnjih sati Novalja je pravo mjesto jer tu je najbolji noćni život u Hrvatskoj. Tu su dnevni partiji na plaži i sve ostale aktivnosti samo uvod u zabavu koja traje cijelu noć a često se nastavlja i sljedeći dan. Legendarni noćni život ovoga mjesta čini plaža Zrće koju tijekom ljeta posjećuju mladi diljem Europe upravo zbog njenog noćnog života. Tu su smješteni najbolji Hrvatski a možda i svjetski noćni klubovi.

Vidi više  Zatvori 

Zanimljivosti & Atrakcije

Komentari gostiju Privlaka (Zadar)

Sjajan
4.4
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.5
Sigurnost
4.6
Plaže
4.2
Turistička ponuda
4
Gostoljubivi mještani
4.6

0/43
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Privlaka (Zadar) preporuka smještaja

* cijene za srpanj, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

 • Privlaka (Zadar),
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Zadnja rezervacija prije 14 sati
 • Privlaka (Zadar),
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 15 dana
Apartman - Privlaka (Zadar) Apartman Ruža Od 642 kn
 • Privlaka (Zadar),
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 4,6
Apartman - Privlaka (Zadar) Apartman Uto Od 677 kn
 • Privlaka (Zadar),
 • Osobe: 2-6
 • Zadnja rezervacija prije 10 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020