Turanj

Lokacija: Rivijera Zadar
TuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranjTuranj

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Turanj - vodič

Turanj je malo mjesto koje se smjestilo u srcu Dalmacije u blizini poznate turističke destinacije grada Zadra. Turanj je bio naseljen još u brončano doba a prvi arheološki tragovi potječu iz mlađeg kamenog doba. Tijekom ljeta mjesto postaje prava atrakcija zbog svog čistog mora i predivnog arhipelaga. Idealno je za one koji žele provesti svoj odmor u miru i tišini ali opet u blizini većih gradova. Tako ukoliko se zaželite noćnih provoda zabavu potražite u Zadru ili Biogradu.

Obavezno posjetite

Zadar – grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten je u samom srcu Jadrana. Jedno je od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta. Grad je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga svih razdoblja. Od povijesnih spomenika u gradu Zadru razgledajte crkvu Sv. Donata, katedralu Sv. Stošije, crkvu Sv. Šime, crkvu i samostan Sv. Marije, crkvu i samostan Sv. Frane, gradske zidine, utvrde i vrata, crkvu Sv. Krševana, palaču Grisigono –Vovo  i brojne druge kulturne znamenitosti. Osim povijesnim zanimljivostima grad je prepun atrakcija koje će vas oduševiti a to su morske orgulje, pozdrav suncu, narodni trg, trg pet bunara, zlato i srebro grada Zadra, Forum, Foša, muzej antičkog stakla Zadar i kalelarga. Morske orgulje (prve u svijetu) su spoj ljudskih ideja i vještina s energijom mora, valova, osekom i plimom, mjesto za razmišljanje i razgovor uz neprekidan koncert mističnih tonova „orkestra Prirode“.

Nin – mali grad koji se nalazi u Zadarskoj županiji a ima svega 1500 stanovnika. Centar ovoga drevnog grada je mali otočić (500) koji je povezan kopnom s dva mosta. Ljubitelji povijesti u Ninu mogu uživati razgledavajući crkvu Sv. Križa (najmanja katedrala na svijetu), crkvu Sv. Jakova, katedralu Sv. Anselma, ostatke najvećeg rimskog hrama na istočnoj obali Jadranskog mora, spomenik knezu Branimiru, gradska Donja vrata i prilazni kameni most, trg Kraljevac sa zdencem, kip Biskupa Grgura Ninskog, krunidbenu crkvicu Sv. Nikole i brojne druge kulturne znamenitosti. Od prirodnih ljepota preporučamo da razgledate Ninski zaljev, ušće Ričine, park prirode „Solana Nin“, ninsku lučicu i obalno šetalište.

Otok Pašman – otok u Zadarskom arhipelagu od kopna odvojen pašmanskim kanalom u kojem se nalazi nekoliko slikovitih otočića. Na otoku se nalaze brojna prelijepa mjesta sa raznim povijesnim znamenitostima. Ljubitelji povijesti mogu uživati razgledavajući kameni kip Sv. Mihovila, benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana, franjevački samostan Sv. Dujma, crkvu Sv. Luke, ruševine crkve Sv. Martina, franjevački samostan sa crkvom i franjevački samostan Sv. Dujma. Na optoku se stanovništvo pretežito bavi ribarstvom, poljodjelstvom, vinogradarstvom i u novije vrijeme turizmom. Zbog mediteranske klime na otoku se razvio bogati svijet flore i faune. Mogu se naći razne vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Turanj

Sjajan
4.3
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.5
Sigurnost
4.5
Plaže
4
Turistička ponuda
4
Gostoljubivi mještani
4.5

0/2
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Turanj preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Apartman - Turanj Apartman ALEXA Od 568 kn
 • Turanj,
 • Osobe: 4
 • Ocjena gostiju: 5,0
Apartman - Turanj Apartmani Igor Od 597 kn
 • Turanj,
 • Osobe: 4-5
Kuća - Turanj Objekt Igor Od 868 kn
 • Turanj,
 • Osobe: 4-6
 • Ocjena gostiju: 4,8
 • Turanj,
 • Osobe: 3-4
 • Ocjena gostiju: 4,5
 • Zadnja rezervacija prije 7 sati

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020