Benkovac

Lokacija: Rivijera Zadar
Benkovac

više slika

Zatvori

     
  • Share

Saznajte sve o destinaciji Benkovac - vodič

Benkovac je gradić u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije, 20ak km od Biograda na moru. Dobio je ime po kaštelu kojeg su podigli knezovi Benkovići u 15. stoljeću. Utvrda se nalazi na brežuljku iznad grada i danas se koristi kao zavičajni muzej.

U blizini, zapadno od grada, možete vidjeti još jednu atraktivnu srednjovjekovnu utvrdu. Utvrda Klićevica spada među bolje očuvane utvrde u Dalmaciji. Odlično je izletište za one željne šetnje i planinarenja jer do utvrde vodi šumska staza.

Na ovom području se od davnina proizvode različite sorte kvalitetnog i svjetski nagrađivanog vina. U sklopu vinarija na imanjima postoje i prostori za degustaciju, a može se i kupiti vino. Ne propustite festival vina koji se održava u ljetnim mjesecima. Kušajte i autohtone specijalitete na gastronomskim festivalima. Posjetite i druge kulturne manifestacije koje očuvaju tradicijske običaje i glazbu.

Ukoliko se nađete u Benkovcu svakako posjetite Benkovački sajam sa stoljetnom tradicijom koji se održava svakog 10-og u mjesecu. Ovo nije samo mjesto trgovine već i atrakcija gdje možete upoznati baštinu i običaje mjesta. Možete primjerice vidjeti tradicionalni način trgovanja stokom. Nude se i poljoprivredni alati i sitnice za kuću pa možda pronađete i koristan suvenir. Gastronomske ponude ne nedostaje pa su najposjećeniji šatori sa lokalnim specijalitetima kao što je pečena janjetina, odojak i različita jela ispod peke. Sve to je najbolje zaliti sa čašicom čuvenog vina ovog područja.

Za one željne aktivnog odmora Benkovac i okolica nude različite aktivnosti kao pješačenje, biciklizam, jahanje, jeep safari, canuing,… Zaželite li se mora, udaljeno je samo 20ak minuta vožnje. U blizini je mjesto Biograd na Moru, poznato nautičko središte sa odlično opremljenim marinama. Možete se odmoriti i uživati na suncu na plažama u okolici ili ispijati piće u hladu. Djeca će također uživati jer su plaže opremljene sadržajima za igru.

Vidi više  Zatvori 
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Benkovac preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Kuća - Benkovac Vila Marina Od 1800 kn
  • Benkovac,
  • Osobe: 4-6
  • Ocjena gostiju: 4,6
  • Zadnja rezervacija prije 5 dana

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!
Zahvaljujemo! Netočna e-mail adresa!