Benkovac

Lokacija: Rivijera Zadar
Benkovac

više slika

Zatvori

     
  • Share

Saznajte sve o destinaciji Benkovac - vodič

Benkovac je gradić u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije, 20ak km od Biograda na moru. Dobio je ime po kaštelu kojeg su podigli knezovi Benkovići u 15. stoljeću. Utvrda se nalazi na brežuljku iznad grada i danas se koristi kao zavičajni muzej.

U blizini, zapadno od grada, možete vidjeti još jednu atraktivnu srednjovjekovnu utvrdu. Utvrda Klićevica spada među bolje očuvane utvrde u Dalmaciji. Odlično je izletište za one željne šetnje i planinarenja jer do utvrde vodi šumska staza.

Na ovom području se od davnina proizvode različite sorte kvalitetnog i svjetski nagrađivanog vina. U sklopu vinarija na imanjima postoje i prostori za degustaciju, a može se i kupiti vino. Ne propustite festival vina koji se održava u ljetnim mjesecima. Kušajte i autohtone specijalitete na gastronomskim festivalima. Posjetite i druge kulturne manifestacije koje očuvaju tradicijske običaje i glazbu.

Ukoliko se nađete u Benkovcu svakako posjetite Benkovački sajam sa stoljetnom tradicijom koji se održava svakog 10-og u mjesecu. Ovo nije samo mjesto trgovine već i atrakcija gdje možete upoznati baštinu i običaje mjesta. Možete primjerice vidjeti tradicionalni način trgovanja stokom. Nude se i poljoprivredni alati i sitnice za kuću pa možda pronađete i koristan suvenir. Gastronomske ponude ne nedostaje pa su najposjećeniji šatori sa lokalnim specijalitetima kao što je pečena janjetina, odojak i različita jela ispod peke. Sve to je najbolje zaliti sa čašicom čuvenog vina ovog područja.

Za one željne aktivnog odmora Benkovac i okolica nude različite aktivnosti kao pješačenje, biciklizam, jahanje, jeep safari, canuing,… Zaželite li se mora, udaljeno je samo 20ak minuta vožnje. U blizini je mjesto Biograd na Moru, poznato nautičko središte sa odlično opremljenim marinama. Možete se odmoriti i uživati na suncu na plažama u okolici ili ispijati piće u hladu. Djeca će također uživati jer su plaže opremljene sadržajima za igru.

Vidi više  Zatvori 
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Benkovac preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Kuća - Benkovac Vila Marina Od 1800 kn
  • Benkovac,
  • Osobe: 4-6
  • Ocjena gostiju: 4,6

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020