Kravljačica - otok Kornat

Saznajte sve o destinaciji Kravljačica - otok Kornat - vodič

Mjesto Kravljačica je smješteno u istoimenoj uvali na otoku Kornatu. Otok Kornat je jedan od otoka koji su zaštićeni i pripadaju Nacionalnom parku Kornati. Park se sastoji od 89 otoka, otočića i hridi. Karakteristično za Kornate je surova i kamena površina te iznimno bogato podmorje. Iz tog razloga je većina zaštićenog područja nacionalnog parka upravo morski ekosustav.

Na otoku Kornatu nema struje ni izvora vode što čini boravak na Kornatima idealnim za opuštanje u tišini i ljenčarenje uz more.
Oni željni avanture mogu otkrivati otok pješačenjem planinarskim stazama koje vode do vidikovaca i protežu se kroz cijeli otok. Možete istraživati i podmorje ali zbog zaštićenog morskog ekosustava, ronjenje je dozvoljeno samo organizirano od strane jednog od ronilačkih centara koji imaju dozvolu za to. U skrivenim uvalama otočja pronaći ćete bezbroj plaža za uživanje u moru, a ukoliko volite pješčane plaže, ne propustite posjetiti plažu na otoku Levrnaka u uvali Lojena. Zapadno od Kravljačice, na sjeverozapadnoj polovici otoka Kornata nalazi se polje Tarac a na brijegu tog polja ostaci bizantske utvrde Toreta. Služila je da kontrolira plovidbu Jadranom. U podnožju tog brijega je srednjovjekovna crkvica posvećena Gospi, a uz nju su ostaci velike ranokršćanske crkve.

Najpopularniji prirodni fenomen su klifovi i moguće ih je vidjeti na pojedinim otocima Kornatskog arhipelaga. Nalaze se na dijelovima otoka okrenutim otvorenom moru, a njihove dubine sežu i do 100m. Prolaskom kroz otočja ugledat ćete i kilometre suhozida koji su rukom sagrađeni zbog sprečavanja prelaska ovaca sa jednog pašnjaka na drugi. Najviše ih je na otoku Kornatu. U brojnim uvalama nacionalnog parka možete pronaći restorane i konobe gdje možete kušati domaće specijalitete od ribe i plodova mora ili domaću janjetinu.

Nautičarima imaju mogućnosti usidriti se i noćiti u 16 za to predviđenih uvala nacionalnog parka. Postoje 2 ACI marine: ACI marina Piškera na otoku Panitula Vela i ACI marina na otoku Žut.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Istraži Kravljačica - otok Kornat po vrsti smještaja

Nastavi istraživati Kravljačica - otok Kornat Regija:

Mjesta u okolici

 • Tkon - otok Pašman ( 15,58  km)
 • Barotul - otok Pašman ( 17,38  km)
 • Babac - otok Babac ( 17,77  km)
 • Neviđane - otok Pašman ( 17,95  km)
 • Biograd ( 19,23  km)
 • Turanj ( 19,44  km)
 • Kravljačica - otok Kornat preporuka smještaja

  * cijene za lipanj, 2024 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  Kuća - Uvala Lopatica - otok Kornat Objekt Mandica Od 150 €
  • Uvala Lopatica - otok Kornat,
  • Osobe: 4-6
  • Ocjena gostiju: 4,2

  Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2024