Otočac

Lokacija: Plitvice
OtočacOtočac

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Otočac - vodič

Mjesto Otočac se smjestilo u Gackoj dolini između Velebita i Male Kapele. Ime za grad Otočac dolazi od mali otok, otočić. Pretpostavlja se da je nekada u Gackoj dolini sve bilo pod vodom, a na otočiću u sredini jezera je izrastao grad. S vremenom je vode bilo sve manje i grad je rastao. Područje Gacke je naseljeno još od prapovijesti. Najstariji tragovi iz tog razdoblja su u pećini u Lešću. Gacka je i jedna od najstarijih hrvatskih pokrajina. Žitelji Gačani se spominju već početkom 9.st.

Otočac je na odličnom položaju jer je u blizini prirodnih znamenitosti i brzo se može stići do plaža. Tako tijekom dana možete uživati u moru i suncu, a navečer se opustiti u gradu u ugodnoj temperaturi. Nacionalni parkovi Plitvice i Sjeverni Velebit su u blizini. Poželite li aktivan odmor, možete voziti bicikl kroz biciklističke staze, šetati ili planinariti. Rijeka Gacka je poznata po čistoći i pastrvama. Lov ribe je dozvoljen, ali uz kupljenu dozvolu u Ličkom Lešću, Sincu, Čovićima, Prozoru, Otočcu i Švici.

Okolica Otočca krije mnoge zanimljive lokacije. U blizini je utočište za mlade medvjede (Kutarevo) te selo Švica sa jezerima i slapovima. Ukoliko volite adrenalin ili zrakoplovstvo posjetite sportski aerodrom 3km jugoistočno od Otočca.

Na brežuljku iznad Otočca posjetite ostatke utvrde Fortica. Podignuli su je Senjani 1619. kako bi zaštitili grad od osmanlijskih prodora. Utvrda je bila dvokatna sa tri okrugle kule te šiljastim krovovima. Brežuljak je kasnije dobio ime po utvrdi.

Omiljeno izletište stanovnika Otočca je i brdo Prozorina, odakle se pruža panoramski pogled na cijelu Gacku dolinu. Na vrhu se mogu vidjeti i ostaci frankopanske utvrde.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Otočac

Sjajan
4.1
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.7
Sigurnost
5
Plaže
3
Turistička ponuda
4
Gostoljubivi mještani
4

0/1
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17
Ostale kategorije smještaja u destinaciji Otočac

  Otočac preporuka smještaja

  * cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Quality guarantee UKAS - ISO 9001
  Secure payment HTZ

  All rights reserved © 2020