Otocac

OtocacOtocac

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Otocac

De plaats Otocac ligt in de Gacka vallei tussen Mala Kapela en Velebit. De naam van de stad Otocac is afkomstig van ´mali otok´, dat klein eiland betekent. Aangenomen wordt dat Gacka ooit volledig onder water heeft gelegen, en op een eilandje te midden van het meer een stad is ontstaan. Na verloop van tijd werd het water minder en groeide de stad. De Gacka werd al sinds de prehistorie bewoond. De oudste sporen van deze periode bevindne zich in een grot in Lesce. Gacka is één van de oudste Kroatische provincies. De bewoners Gacani worden al aan het begin van de 9e eeuw genoemd.

Otocac heeft een sterke positie, omdat het dicht bij de natuurlijke attracties ligt en u kunt gemakkelijk en snel bij het strand komen. Gedurende de dag kunt u genieten van de zon en de zee, en 's avonds kunt u ontspannen in de aangename temperatuur. Het Nationaal Park Plitvice en Noord Velebit zijn in de buurt. Wilt u een actieve vakantie, dan kunt u een fietstocht langs de fietspaden maken, wandelen of wandelen. Gacka rivier staat bekend om zijn zuiverheid en forel. Het vangen van vis is toegestaan, maar met een aangeschafte licentie in Lesce, Sinac, Covici, Prozor, Otocac en Svica.

De omgeving van Otocac heeft vele interessante locaties. In de buurt is een opvang voor jonge beren (Kutarevo) en het dorp Svica met meren en watervallen. Als u van adrenaline of luchtvaart houdt, bezoek dan de sport luchthaven 3 km ten zuidoosten van Otocac .

Op de heuvel boven Otocac kunt u de overblijfselen van het fort Fortica bezoeken. Opgericht door de mensen van Senj in 1619 om de stad te beschermen tegen de Ottomaanse invallen. Het fort had twee verdiepingen met drie ronde torens en spitse daken. De heuvel werd later vernoemd naar de vesting.

Het favoriete vakantieoord van de inwoners van Otocac is de berg Prozorina, die een panoramisch uitzicht over de hele vallei Gacko biedt. Op de top kunt u de overblijfselen van het Frankische fort zien.

Meer  Sluiten 

Guest reviews Otocac

Bovengemiddeld
4.1
Overall guest rating
Atmosfeer
4.7
Veiligheid
5
Stranden
3
Toeristisch aanbod
4
Vriendelijke bevolking
4

0/1
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17
Andere categorieën accommodatie in Otocac

  Otocac aanbevolen accommodatie

  * prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

  Het beste van Kroatië, in uw inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Quality guarantee UKAS - ISO 9001
  Secure payment HTZ

  All rights reserved © 2020