Motovun

Lokacija: Zelena Istra
MotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovun

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Motovun - vodič

Motovun je naselje u središnjoj Istri smješteno na vrhu strmog brežuljka koji dominira rijekom Mirnom, a  do njega vodi najduže istarsko stepenište sa 1052 stepenice. Njegova je atraktivnost u srednjovjekovnom ambijentu (zidine u obliku prstena i dva poluprstena) te pogledu na vinorodna polja i Motovunsku šumu, koja spada u kategoriju park-šuma. Vrlo je blizu najposjećenijim jadranskim turističkim gradovima Poreču, Rovinju, Umagu. Omiljeno je izletničko odredište turista, ali i središte kongresnog i kulturnog turizma - tu je sjedište Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i rani srednji vijek i Međunarodnog centra antropoloških nauka (ICAM). U Motovunu se već tradicionalno krajem srpnja održava filmski festival koji je postao sastavni dio hrvatske kulturne ponude, zatim tijekom ljeta se održava i međunarodna ljetna škola arhitekture i međunarodna ljetna škola zdravlja. Motovunska šuma je stanište podzemnih gljiva tartufa koji se ovdje vade uz pomoć posebno uvježbanih pasa. Ljeti i u doba rane jeseni uspijevaju crni, a u kasnu jesen i zimi najukusniji i skupocjeni istarski bijeli tartufi. Specijalitete od tartufa i mnoge druge možete isprobati u restoranu „Kaštel, restoranu „Mcotić“, konobi „Pod Voltom“ i pizzeria „Taverna“. Što se tiče noćnog života i provoda bolju ponudu naći ćete u okolnim mjestima Umagu, Poreču, Rovinju…

Obavezno posjetite

Umag je grad i luka koja se smjestila na sjeverozapadnoj obali Istre.  Ovaj grad se još naziva i gradom turizma i sporta jer je već godinama domaćin ATP turnira te ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Poreč grad zabave, sporta, povijesti i kulture. Bogat je povijesnim znamenitostima od kojih vam preporučujemo da posjetite: Sjevernu kulu, Peterokutnu kulu, Kanonika, srednjovjekovne bedeme i Eufrazijevu baziliku. Osim povijesnih znamenitosti Poreč i okolica bogati su i prirodnim ljepotama kao što su Markova jama, Pincinova jama, jama Baredine i skupina stabala oko crkvice Sv. Ane u Červaru. Za ljubitelje sporta i rekreacije Poreč ima u ponudi jet-ski, jedrenje, ribolov, ronjenje, skijanje na vodi, biciklizam, golf, pješačenje, lov, paintball, adrenalin park Akros i sportsko penjanje.

Rovinj je gradić na zapadnoj obali Istre. Posjetite prirodnu baštinu Rovinja i njegove okolice. Neki od najpoznatijih zaštićenih spomenika prirodne baštine ovoga područja su: Limska Draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara Palud i otoci Dvije Sestrice. U samom Rovinju razgledajte povijesne znamenitosti kao što su: stari grad, gradski bedemi i vrata, crkva Sv. Eufemije, krstionica Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije i Dvigrad.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude u Motovunu i provedite nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima razgledavajući ovo prekrasno mjesto i njegovu okolicu.

Vidi više  Zatvori 
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Motovun preporuka smještaja

* cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Kuća - Motovun Villa Malvasia Od 2207 kn
 • Motovun,
 • Osobe: 1-4
 • Zadnja rezervacija prije 10 dana
Kuća - Motovun Villa Cali Od 6454 kn
 • Motovun,
 • Osobe: 1-8
 • Zadnja rezervacija prije 1 dana
 • Brkac,
 • Osobe: 6
 • Zadnja rezervacija prije 3 sati
Kuća - Kaldir Casa Veranda Od 1248 kn
 • Kaldir,
 • Osobe: 4-5
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020