Motovun

Местонахождение: зеленая Истра
MotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovunMotovun

Больше фотографий

Закрой

     
  • Share

Туристический информация Motovun

Motovun je naselje u središnjoj Istri smješteno na vrhu strmog brežuljka koji dominira rijekom Mirnom, a  do njega vodi najduže istarsko stepenište sa 1052 stepenice. Njegova je atraktivnost u srednjovjekovnom ambijentu (zidine u obliku prstena i dva poluprstena) te pogledu na vinorodna polja i Motovunsku šumu, koja spada u kategoriju park-šuma. Vrlo je blizu najposjećenijim jadranskim turističkim gradovima Poreču, Rovinju, Umagu. Omiljeno je izletničko odredište turista, ali i središte kongresnog i kulturnog turizma - tu je sjedište Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i rani srednji vijek i Međunarodnog centra antropoloških nauka (ICAM). U Motovunu se već tradicionalno krajem srpnja održava filmski festival koji je postao sastavni dio hrvatske kulturne ponude, zatim tijekom ljeta se održava i međunarodna ljetna škola arhitekture i međunarodna ljetna škola zdravlja. Motovunska šuma je stanište podzemnih gljiva tartufa koji se ovdje vade uz pomoć posebno uvježbanih pasa. Ljeti i u doba rane jeseni uspijevaju crni, a u kasnu jesen i zimi najukusniji i skupocjeni istarski bijeli tartufi. Specijalitete od tartufa i mnoge druge možete isprobati u restiranu „Kaštel, restoranu „Mcotić“, konobi „Pod Voltom“ i pizzeria „Taverna“. Što se tiče noćnog života i provoda bolju ponudu naći ćete u okolnim mjestima Umagu, Poreču, Rovinju

Obavezno posjetite

Umag je grad i luka koja se smjestila na sjeverozapadnoj obali Istre.  Ovaj grad se još naziva i gradom turizma i sporta jer je već godinama domaćin ATP turnira te ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Poreč grad zabave, sporta, povijesti i kulture. Bogat je povijesnim znamenitostima od kojih vam preporučujemo da posjetite: Sjevernu kulu, Peterokutnu kulu, Kanonika, srednjovjekovne bedeme i Eufrazijevu baziliku. Osim povijesnih znamenitosti Poreč i okolica bogati su i prirodnim ljepotama kao što su Markova jama, Pincinova jama, jama Baredine i skupina stabala oko crkvice Sv. Ane u Červaru. Za ljubitelje sporta i rekreacije Poreč ima u ponudi jet-ski, jedrenje, ribolov, ronjenje, skijanje na vodi, biciklizam, golf, pješačenje, lov, paintball, adrenalin park Akros i sportsko penjanje.

Rovinj je gradić na zapadnoj obali Istre. Posjetite prirodnu baštinu Rovinja i njegove okolice. Neki od najpoznatijih zaštićenih spomenika prirodne baštine ovoga područja su: Limska Draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara Palud i otoci Dvije Sestrice. U samom Rovinju razgledajte povijesne znamenitosti kao što su: stari grad, gradski bedemi i vrata, crkva Sv. Eufemije, krstionica Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije i Dvigrad.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude u Motovunu i provedite nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima razgledavajući ovo prekrasno mjesto i njegovu okolicu.

Посмотри больше  Закрой 
Посмотреть на карте Посмотреть на карте

Bыбери побережье

НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Motovun рекомендуемые объекты

* цены на Июль 2020 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

Дом - Motovun Villa Cali От 1041 €
  • Motovun,
  • Персоны: 1-8
Дом - Brkac Villa Ivana Brkac От 330 €
  • Brkac,
  • Персоны: 6
Дом - Karojba Casa Ivana От 114 €
  • Karojba,
  • Персоны: 2-4
Дом - Pracana Villa Lef От 357 €
  • Pracana,
  • Персоны: 6
  • Последний заказ 8 дни назад

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020