otok Drvenik Mali

Drvenik Mali je otok jugozapadno od Trogira, zapadno od Drvenika Velikog. Prometno je povezan sa Trogirom i Seget Donjim. Glavno naselje je luka Borak koja je i glavno mjesto društvenih aktivnosti sa trgovinom, restoranom i caffe barom. Kako je zabranjen promet vozilima, postoje samo šumski putevi što je odlično za biciklizam ili tekking.

Možete unajmiti brodicu i posjetiti brojne uvale i plaže otoka. Uživajte u kristalno čistom moru i netaknutoj prirodi daleko od svakodnevnice. Obala je plitka pa ronioci mogu uživati u istraživanju podmorja. Područje je pogodno i za ribolov. Otok je bogat vegetacijom, posebno maslinama i rogačem. Najljepša plaža na otoku je zasigurno Vela Rina u pješčanoj uvali. Na plaži se nalazi restoran i nekoliko kuća sa apartmanima.

Ne propustite posjetiti „grad muzej“ Trogir koji je trajektom povezan sa Drvenikom Malim. Prošećite gradskom jezgrom koja se nalazi na otočiću koji povezuje mostom kopno i otok Čiovo. Posjetite gradska vrata i zidine, palače, crkve, katedralu Sv. Lovre sa Radovanovim portalom te mnoge druge znamenitosti i umjetnička djela iz romanike, gotike, renesanse i baroka. U ljetnim mjesecima Trogir je i središte brojnih kulturnih i društvenih manifestacija.

U blizini Trogira je još jedan jedinstveni grad koji je također pod zaštitom UNESCO-a. Split je nastao prije 1700 godina iz palače cara Dioklecijana koji ju je dao sagraditi kao svoj ljetnikovac. Razgledajte gradske zidine, vrata, kule, carev stan, Peristil, mauzolej, katedralu, podrume palače i brojne druge značajne spomenike.

Prikaži više
Prikaži manje
PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Nastavi istraživati otok Drvenik Mali Regija:

otok Drvenik Mali preporuka smještaja

* cijene za srpanj, 2021 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

  • Drvenik Mali - otok Drvenik Mali,
  • Osobe: 4-6
  • Ocjena gostiju: 4,8
Apartman - Drvenik Mali - otok Drvenik Mali Apartman Ivan Od 650 kn
  • Drvenik Mali - otok Drvenik Mali,
  • Osobe: 1-4
  • Ocjena gostiju: 5,0

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2021