Brist

Lokacija: Makarska rivijera
BristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBristBrist

više slika

Zatvori

     
 • Share

Saznajte sve o destinaciji Brist - vodič

Brist je malo mjesto koje se smjestilo na najjužnijem dijelu Makarske rivijere udaljeno od grada Makarske svega 40km.  Mjesto je smješteno između mora i planine Biokovo a prostire se uz samu morsku obalu. Samo ime Brist potječe od stabla brijesta (Ulmaceae), a datira od 1571.g. ali je naselje mnogo starije o čemu svjedoče brojni arheološki nalazi. Stanovništvo se tu od davnina bavi ribarstvom i poljoprivredom a u zadnje vrijeme i turizmom. Od povijesnih znamenitosti razgledajte srednjovjekovni stećak u obliku sanduka (nalazi se u starom selu, iznad današnjeg naselja), baroknu crkvu Sv. Margarite (sagrađena još u XV.st., sačuvana je apsida u kojoj se nalaze nadgrobne ploče obitelji Kačić), crkvu Sv.Ante ( nalzi se uz obalu a sagrađena je 1807.g., tu se nalazi velika slika Gospe sa Sv. Antom i Sv. Ivanom), kompleks kuća Miošić i Diana (potječu iz 18.st., zaštičeni su spomenici kulture) i druge povijesne spomenike. Brist je pogodan je za odmor u miru i tišini na prekrasnim šljunčanim plažama, u pravom dalmatinskom ugođaju, a u neposrednoj blizini najvećih turističkih centara. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u nogometu, odbojci, košarci, biciklizmu, trčanju i raznim vodenim sportovima. Ukoliko želite uživati u gastronomiji ovoga kraja i kušati specijalitete Brista posjetite restoran „Vila Lidus“.

Obavezno posjetite

Dubrovnik je grad jedinstvene i svjetski poznate kulturne baštine i ljepote. Kao jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja upisan je u UNESCO-v popis svjetske baštine. . od povijesnih znamenitosti razgledajte gradske zidine, tvrđavu Minčeta, kulu Sv. Luke, tvrđavu Bokor, tvrđavu Lovrijenac, tvrđavu Revelin, knežev dvor, Onofrijeve fontane, palaču Sponza, dubrovačku katedralu, crkvu Sv. Vlaha, franjevački samostan, memorijalnu kuću Ronalda Browna, Etnogtrafski muzej Rupe, Orlandov stup, gradski zvonik i brojne druge spomenike.

Cavtat je grad prekrasnih palača, ljetnikovaca hotela. Njegove šetnice duge su 7km kroz gustu borovu šumu. Cavtat je mjesto s bogatom turističkom ponudom, mjesto u kojem svi mogu naći ponešto za sebe. U gradu razgledajte Mauzolej obitelji Račić i knežev dvor.
Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja. Ovaj grad je poznat po svojoj bogatoj turističkoj ponudi.

Makarska je grad u kojem svatko može pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji povijesti mogu razgledati franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i institut „Planina i more“.), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Oni željni aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, jedrenju, jet-ski, košarci, lovu, nogometu, odbojci, paraglidingu, planinarenju, raftingu, ribarenju, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.

Hvar je drevni grad bogate povijesti. Okrenut je južnoj, sunčanoj strani svijeta te je zbog toga grad s najvećim brojem sunčanih sati. Ime mu dolazi od riječi PHAROS- grčki naziv za otok Hvar. Od povijesnih znamenitosti razgledajte tvrđavu Fortica, Hvarsku katedralu, Hvarsko kazalište i franjevački samostan. Ovaj grad je centar otočkog turizma i jedna od najpoželjnijih i najposjećenijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su: ugodna topla klima s puno sunca, razne mogućnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivni noćni život.

Vidi više  Zatvori 

Zanimljivosti & Atrakcije

Mjesta u okolici (Brist)
Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Brist

Sjajan
4.3
Ukupna ocjena gostiju
Atmosfera
4.4
Sigurnost
4.4
Plaže
4.1
Turistička ponuda
4.2
Gostoljubivi mještani
4.4

0/14
Pogledajte na karti Pogledajte na karti

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Gdje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Djece 0-17

Brist preporuka smještaja

* cijene za kolovoz, 2020 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Apartman - Brist Apartmani Teo Od 611 kn
 • Brist,
 • Osobe: 2-4
 • Ocjena gostiju: 5,0
 • Zadnja rezervacija prije 17 dana
Soba - Brist Sobe Sokol Od 695 kn
 • Brist,
 • Osobe: 2
 • Ocjena gostiju: 4,7
 • Zadnja rezervacija prije 18 dana
Soba - Brist Sobe Gomila Od 834 kn
 • Brist,
 • Osobe: 2
Kuća - Gradac Objekt Anka Od 1714 kn
 • Gradac,
 • Osobe: 6-8
 • Ocjena gostiju: 4,9
 • Zadnja rezervacija prije 2 dana

Najbolje što Hrvatska nudi naći ćete u svom inboxu!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020