Trogir

TrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirVideo presentationTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogirTrogir

még több fotó

Bezár

     
 • Share
Az Adriagate utasainak kényelmét a Trogirban található fiókiroda is biztosítja. Foglaljon szállást ebben a térségben, és legyen jogosult az ingyenes ajándékok és a további kedvezményekre valamelyikére.Összes szállás - Trogir  

Turista információk Trogir

Trogir Kaštela öblében, a tengerpart mentén helyezkedő városka Čiovo sziget és a szárazföld közötti szigeten. A város a szó szoros értelmében egy múzeum. Kulturális és történelmi emlékekben gazdag, eredeti építészete és kis utcácskái miatt „Kis Velencének” is szokás nevezni. Az UNESCO a világörökség részének nevezte ki. Trogir széles kínálatú örökségét ismerheti meg idelátogatása során: északi Városkapu, Garagnin palota (a városi Múzeum), a város főtere (Városháza, Királyi palota, Keresztelő János temploma, Szent Sebestyén temploma), Radován portál, Ćipiko palota, Szent Lovra Katedrális, Kolostor és Szent Dominik temploma, ezen felül számos kulturális műemlék. A város főtere a kis szigeten helyezkedik el, Čiovo és a szárazföld között: a szomszédos szárazfölddel egy köves híddal van összekötve, Čiovo-val pedig egy mozgó híddal. Trogir környékét gazdag, zöld vegetáció jellemzi. Sziklás és kavicsos strandjao közül a legismertebb a Pantan, Okrug (Okrug) és Kava strand (Slatine). A sport és rekreáció szerelmesei a következő lehetőségek közül választhatnak: teniszezés, bocsázás, bowling, futás, szörfölés (iskolával együtt), búvárkodás. Nyár idején halestéket szerveznek, folklór fesztiválokat és komolyzenei fesztiválokat. A város kikötőjében, a Marina ACI Trogir-ban tengeren összesen 200 hajóférőhely van, szárazföldön pedig 80.

Tudta-e? Trogir a kecskékeről kapta a nevét. Tragos- a kecske görög megfelelője. Mikor a 3.és a 4. században az ide érkező görögök kecskék és bakok tömegét pillantották meg a hegyen, elnevezték ezt a helyet Tragos-nak.

Feltétlenül látogassa meg

Városfalak és a kapu: a város part felöli oldalán a városfal nagy része mai napig áll, két 13.századi toronnyal együtt, melyek között a városkapu helyezkedik el. Ez a parthoz vezet és feltételezhetően Bokanić Trifun alkotása. A kapunál helyezkedő veranda a 16.század elején épült és ma a halárusok helye. A szárazföldi kapu 1656. körül épült barokk stílusban, felette pedig gótikus szobor a 15.század elejéről mely Trogir védőszentjét ábrázolja, Boldog János püspököt.

Ćipiko Palota: a nagy és kis palota, a  román épületek összekapcsolásából jött létre. A nagy palota elülső részén helyezkedik a gótikus Trifora, Andrija Alešija alkotása, melyet Ivan Duknović faragott.

Szent Lovra Katedrális: ebben az épütelben a romantika, gótika, reneszánsz és barokk építészet keveredik. Értékes művészi alkotásokat tartalmaz. Ilyenek: az előudvar és a 15. Századi keresztelőhely, a Radován portál 1240-ből, a harang, Boldog Ivan kápolna a 15.századból, a faragott székek a 15. századból és a sekrestye a katedrális kincstárából.

Garagnin Palota- Fanfogna/ Trogir város Múzeuma: romantikus és barokk stílusban épült.
Egykor lakó- kereskedelmi komplexum volt. Ma itt helyezkedik el a Garagnin- Fanfogna család Bibliotékája a 18-19.századból, Lapidarij (kő törmelékek és szobrok gyűjteménye az antik időktől a barokkig) és Cate Dujšin- halász kép gyűjteménye.

Szórakozás:

Trogiri kulturális nyár- különböző szórakoztató lehetőségeket kínál: zenés esték (klasszikus zene koncertek, hazai és külföldi alkotóművészek fellépései, komolyzene), folklór találkozók, színházi események eredeti környezetben az óváros szívében, népünnepélyek: halestek, A város napja, a Modern galériában pedig hazai és külföldi művészek kiállításai.

A „Trogiri Nyár“ megnyitója- a trogiri nyári kulturális fesztivál ünnepélyes megnyitója (a legnagyobb trogiri kulturális esemény).

Trogiri halászok estéje- a hal estéje fesztivál ,mely a trogiri nyári fesztivál keretén belül kerül megrendezésre. A zene mellett hal és bor, oliva olaj és kenyér fogyasztásával garantálják az igazán jó szórakozást.

A tenorok nemzetközi fesztiválja- az opera napjai. A tenorok nemzetközi összemérettetése.

A trogiri évjáratok napjai- a régi szőlőtaposás szokás éled újra ezeken a napokon, valamint láb szépségversenyre is megrendezésre kerül a trogiri klapák (jellegzetes dalmát kórus) fellépésével együtt.

Több  Bezár 

Látnivalók és tevékenységek

Vendég vélemények Trogir

Mesés
4,4
Vendégek véleményei, értékelések

Barátságos helybéliek:
4,5
4,5
Biztonság:
4,5
4,5
Légkör:
4,5
4,5
Strand:
3,9
3,9
Turisztikai ajánlatok:
4,4
4,4

 • Tökéletes 4,8
  Győző
  Egyéni utazó, Hungary
    2018. 09. 03.
  Gyönyörű!
  Az óváros meseszép! A kis sziget egyfajta labirintus, kellemes üzletekkel, csábító éttermekkel.
  A parkolás szinte lehetetlen küldetés.
 • Mesés 4,4
  Janos
  Családi, Hungary
    2018. 08. 24.
  Nagyon jo
  Varos, ételek kiszolgalas
 • Mesés 4,6
  Czemel
  Családi, Hungary
    2018. 08. 23.
  Jó hely
  Sziklás tengerpartok
  Az utcák helyenként elég romosak, a még üres házhelyek területén sitt és szemét van.

Powered by Google Translate

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

Trogir szállás ajánlatunk

* ár 2019. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

Apartman - Trogir Apartman Olga From 23492 Ft
 • Trogir,
 • Személy: 2-6
 • Értékelés: 4,8
 • Utolsó foglalás 10 napja
Apartman - Trogir Apartman VIKTORIA From 31746 Ft
 • Trogir,
 • Személy: 3-5
Apartman - Trogir Apartman Eva From 28571 Ft
 • Trogir,
 • Személy: 4-5
Apartman - Trogir Apartman Ema From 18222 Ft
 • Trogir,
 • Személy: 4-6

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!