Krk - Krk sziget

Krk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk szigetKrk - Krk sziget

még több fotó

Bezár

     
 • Share

Turista információk Krk - Krk sziget

Krk, a Krk szigeten különleges történelemmel és kulturával rendelkező város. Szokás „Zlatni otok”-nak, vagyis „Arany sziget”-nek is nevezni. Lakossága halászattal, tengerészettel, hajóépítéssel, mezőgazdasággal és turizmussal foglalkozik. Gazdag kulturájáról, valamint nagy katedrális építményeiről ismert. A városban találja az Egészség asszonya templomot, a Ferences kolostort és Szent Ferenc templomot, a Klarisa női kolostort, a Bencés kolostort és Szent Mária angyalok templomot, a korakeresztény Mária mennybemenetele Bazilikát, Frankopani-i várat, Kamplin teret, Szent Lovra templomot és kolostort, Szent Kvirina és Szent Margaréta iker templomot, városfalakat...
A város kavicsos és sziklás strandokban gazdag, melyet a 20.században kezdtek kiépíteni. Több strand kapott „kék zászló” minősítést tiszta tengervíze miatt. A város legismertebb strandja Lukobran. A strandok különböző korosztályokhoz alkalmazkodnak (gyermekeknek parkok, homok röplabda...). A sport szerelmesei teniszezhetnek, focizhatnak, röplabdázhatnak, kosárlbadázhatnak vagy a sétányok és biciklis utak adta lehetőségekkel élhetnek, melyek a szigeten 300 km-en keresztül vezetnek.

Nyár folyamán rendezik a Krk-i folklór fesztivált és számos eseményt: Krk-i vásár, tengeri csata, kincsvadászat, turizmus napjai. Ilyenkor kipróbálhatják a környék specialitásait (Krk-i sajt, rafioli, füge, bárány, sardelin szószt és sok más finomságot).

Tudta-e? A város alapítói Ilírek voltak a Curicta Liburni nemesek , mely elnevezés azokat illette, akik a ezen a köves szigeten élnek. Ez alapján kapta a város a római nevét, Curicum (Splendissima civitas Curictarum= a Krčániak gyönyörű városa, mely feliratot egy antik sírkövön találták a 4. századból), ennek a lerövidítéséből jött a sziget és fő városának horvát elnevezése a Kark, Kerk-ből a Krk.

Mindenképpen látogassa meg

Frankopán kastély: A Kamplin téren helyezkedik. A történelmen keresztül fontos szerepe volt a város védelmében, ma pedig a kulturális programok színtere.

Krk-i katedrális: A Frankopán kastély Krk sziget legjellegzetesebb motívuma. A kora keresztény bazilika az  5. században épült a római termál fürdők helyére.

Város falak és utcák: A város magja falakkal körülvett, bennük pedig jellegzetes tengerparti utcácskák fonódnak össze. Itt még a főszezon idején is nyugalom van és a régi idők szelleme is érezhető. A legkorábbi és legértékesebb adatok a város falakról egy felirat, mely egy durva darab mészkőbe lett vésve, és 1848-ban találták meg az egykori városi tanács épületénél a parton, a falak ledöntésekor.

Szórakozás

A nyári hónapokban a Krk-i utcák zenei színpódiumokká válnak. Az óváros szellemét különböző jazz fesztiválok, klapa és néptánc együttesek fellépései és népi  festák színesítik. Amennyiben a tánc és éjszakai élet vonzza, válasszon egyet a számos Krk-i caffe bár vagy klubbok közül.

Krk-i vásár- (három napos festa különböző programokkal mind a négy színpadon és 200 szabadtéri standon)

Tengeri csata- egy kalózhajó és királyi kereskedő gálija közötti rekonstruált csata játék

Eko, etno és bor fesztivál-  szórakoztató esemény, mely nyílt helyen történik, Krk város történelmi központjában. Az Eko, etno és bor fesztivál a legelittebb mezőgazdasági termékeken alapszik-minőségi és kiváló borokból.

Tavasz kerekeken- május elején megrendezésre kerülő rendezvény, három, szakemberek által vezetett túrát foglal magában- biciklis, skuter túrát és quad turát- mint egy mini vásár két és négy keréken a Krki-i riván.

Több  Bezár 

Látnivalók és tevékenységek

Vendég vélemények Krk - Krk sziget

Mesés
4,4
Vendégek véleményei, értékelések

Barátságos helybéliek:
4,4
4,4
Biztonság:
4,7
4,7
Légkör:
4,5
4,5
Strand:
4,3
4,3
Turisztikai ajánlatok:
4,3
4,3

 • Mesés 4,6
  Gábor
  Családi, Hungary
    2018. 08. 02.
  kiváló
  Látható a fejlődése a városnak az 5 évvel ezelőtt itt töltött nyaralásunkhoz képest.
 • Tökéletes 5
  Ildikó
  Pár, Germany
    2018. 06. 15.
  Tökéletes, kiváló!!
  Lenyügőző Krk sziget,a tenger homokos!
 • Mesés 4,6
  Ibolya
  Családi, Hungary
    2016. 09. 03.
  Visszatérő vendégek leszünk!
  Barátságos, kedves házigazda. Tiszta, kifogástalan apartman.

Powered by Google Translate

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

Krk - Krk sziget szállás ajánlatunk

* ár 2019. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

Ház - Krk - Krk sziget Ház Old Town House From 118746 Ft
 • Krk - Krk sziget,
 • Személy: 4-6
Apartman - Krk - Krk sziget Apartmanok DIJANIĆ From 26718 Ft
 • Krk - Krk sziget,
 • Személy: 2-5
Apartman - Krk - Krk sziget Apartmanok Anka From 14275 Ft
 • Krk - Krk sziget,
 • Személy: 2-3
Apartman - Krk - Krk sziget Apartman DANIJEL From 17176 Ft
 • Krk - Krk sziget,
 • Személy: 2-4

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!