Páči sa vám zbieranie mušlí a zároveň relaxácia na pláži? Ale čo s nimi po návrate domov? Už začali nepríjemne zápachať, a najradšej by ste ich vyhodili. Avšak, mušle sa dajú ľahko očistiť a potom môžu byť použité na vytvorenie rôznych dekorácií.

Ako na ich čistenie?

Umyte ich najprv v tečúcej vode a potom namočte na niekoľko hodín do nádoby, ktorá je zmesou 1/8 bielidla a zvyšok vriacej vody (v závislosti na stav mušlí, možno niektoré budú potrebné zvýšiť podiel bielidla). Potom, ich opláchnite opäť vo vode z vodovodu. Ak bude bielidlo veľmi cítiť, pridajte do vody trochu pracieho prostriedku. Potom nechajte mušle uschnúť na uteráku (alebo papierovom ručníku).

Mušle možno použiť na výrobu rôznych ozdôb. Len potrebujete trochu inšpirácie:

– Sklenené nádoby: Svoje spomienky z pláže si môžete uložiť do sklenenej nádoby a pekne ich usporiadať. A ak ste si priniesli piesok z pláže, použite ho na dno nádoby a mušle usporiadajte na neho.

– Fotorám : Zalepte mušle na rámček Vašej fotografie. Môžete sa hrať s kombináciou a môžete ozdobiť len roh, alebo dokonca aj celý rám. Pre lepší účinok,použite aj piesok a potom obľúbené mušle.

– Ozdobná škatula: Zalepte mušle na dekoratívnu škatulu alebo skrinku. Ak chcete ozdobiť malú krabičku, vyberte menšie mušle.

– Mušle na povraze: Navŕtajte do mušlí dierky a navlečte ich na povraz. Ozdobný povraz s mušlí môžete vystaviť na okno, alebo zavesiť na stenu