Chorvátsko so svojou krištáľovo čistou vodou a malebnou pobrežnou krajinou je domovom niektorých z najkrajších pláží v Stredomorí.

Tu je prehľad 5 najobľúbenejších a najkrajších pláží, ktoré stoja za to preskúmať:

1. Zlatni Rat, Bol (Brač)

Pláž Zlatni Rat, jedna z najznámejších a najkrajších na pobreží Jadranského mora, sa nachádza v malebnom mestečku Bol na ostrove Brač. Táto kúzelná pláž je známa svojim jedinečným tvarom, ktorý sa mení v závislosti od morských prúdov a vetra a vytvára známy tvar „rohov“ zasahujúcich do mora.

Zlatni Rat je obklopený krištáľovo čistým morom a bujnou prírodou a ponúka návštevníkom neuveriteľný zážitok z krásy chorvátskeho pobrežia. Pláž ponúka množstvo zariadení, vrátane vodných športov, kaviarní a reštaurácií pozdĺž pobrežia. Vďaka svojej veľkolepej kráse a početným príležitostiam na rekreáciu zostáva Zlatni Rat obľúbeným cieľom milovníkov slnka, mora a prírody.

Ubytovanie v okolí Bolu »

2. Punta Rata, Brela

Okrem prírodných krás ponúka Punta Rata návštevníkom početné zariadenia. Milovníci vodných aktivít si môžu užiť jazdu na vodných bicykloch alebo skákanie z charakteristickej skaly známej ako Kameň Brela. Symbol Brely poskytuje fotogenický scenár a je preto častým motívom na fotografiách hostí, ktorí v Brele strávili dovolenku. Početné kaviarne a reštaurácie pozdĺž pobrežia ponúkajú možnosť osviežiť sa a vychutnať si gastronomické lahôdky s nádherným výhľadom na more.

Táto pláž je ideálnou destináciou pre rodiny s deťmi, milovníkov prírody a všetkých, ktorí hľadajú kombináciu relaxácie a aktívnej dovolenky. Punta Rata v Brele je prekrásne miesto, vďaka ktorému každý Váš okamih tu bude nezabudnuteľným zážitkom.

Ubytovanie v Brele »

3. Pasjača, Dubrovnik

Pláž Pasjača v Dubrovníku, ukrytá medzi strmými skalami a pobrežím, je skutočným rajom pre milovníkov nedotknutej prírody a krištáľovo čistého mora. Táto pláž, ktorá sa nachádza v juhovýchodnej oblasti Dubrovníka, je skutočným pokladom, prístupná je po strmej ceste, ktorá vedie k pobrežiu. Letná obuv ako žabky teda nemusí byť tou najlepšou voľbou pre pešiu turistiku na Pasjači. Kombinácia pokoja, nedotknutej prírody a osviežujúceho mora robí z Pasjača destináciu, na ktorú budú spomínať všetci, ktorí ju navštívia, a vytvoria nezabudnuteľné chvíle na pobreží Dubrovníka.

Ubytovanie v blízkosti Dubrovníka »

4. Sakarun, Dugi Otok

Pláž Sakarun na Dugom Otoku je skutočným rajom pre milovníkov bieleho piesku a krištáľovo čistého mora.

Rok čo rok nadchne všetkých svojich návštevníkov a vyslúžila si tak prezývku „chorvátskej Maledivy“. Že je to raj pre dobrodruhov aj pre rodiny s malými deťmi, potvrdzuje fakt, že sa nachádza na skôr izolovanom mieste na ostrove a neďaleko pláže sú reštaurácie, kde si môžete oddýchnuť pri káve alebo obede.

Ubytovanie na Dugem Otoku »

5. Bačvice, Split

Pláž Bačvice v Splite, obľúbené miesto na kúpanie miestnych obyvateľov i turistov, ponúka jedinečný zážitok spojenia mestskej atmosféry a morskej zábavy. Bačvice sa nachádza iba desať minút chôdze od Diokleciánovho paláca a je známa svojou piesočnou plážou a miestom, kde sa prevádzkuje známy a jedinečný šport picigin. Tento tradičný dalmátsky šport sa hrá v plytkom mori a hráči súťažia o to, kto udrží loptu vo vzduchu čo najdlhšie.

Bačvice sú neoddeliteľnou súčasťou splitského života a ponúkajú dokonalú kombináciu slnka, mora a živej atmosféry.

Ubytovanie v Splite »

Tieto pláže predstavujú len malú časť celého bohatstva jadranského pobrežia a ponúkajú návštevníkom množstvo nezabudnuteľných morských zážitkov. Pokiaľ sa rozhodnete Chorvátsko navštíviť, rozhodne odporúčame zaradiť do svojho itinerára jednu z týchto pláží. Ale nebojte sa, určite Vás poteší aj malá skrytá zátoka, kamenistá alebo piesočná pláž, na ktorú bude mať tie najkrajšie a nezabudnuteľné spomienky na dovolenku.